Netflix offline kijken

Netflix offline kijken: zo werkt het downloaden van films en series

Je kunt Netflix offline kijken op je iPhone en iPad. Deze tip legt uit hoe het werkt, hoe je series offline opslaat en downloads verwijdert.

Als je op vakantie bent, zul je niet overal een goede internetverbinding hebben waardoor films en series streamen lastig wordt. Ook bij een beperkte databundel moet je oppassen dat je niet over je limiet gaat. Maar geen nood: Netflix biedt je de mogelijkheid om offline naar films en tv-series te kijken. Dit is vooral handig als je een lange reis in de auto of het vliegtuig voor de boeg hebt, zonder toegang tot snel internet. Ook kun je met offline kijken heel wat data besparen. In deze tip leggen we uit hoe je series offline opslaat, bekijkt en weer verwijdert.

Netflix offline kijken

Netflix offline kijken

Netflix laat je een selectie van films en tv-series downloaden voor offline kijken, waaronder veel eigen shows zoals House of Cards en Stranger Things. Het aanbod zal gaandeweg steeds meer groeien.

Door Netflix-films en -series offline te bewaren bespaar je data onderweg. Er zijn nog meer manieren om met Netflix data te besparen. Die bespreken we in een apart artikel.

Standaard downloadt de Netflix-app films en series alleen als je met een Wi-Fi verbonden bent. Voor het downloaden van de films en series kun je het beste gebruik maken van de Wi-Fi only-optie. Wil je dit uitschakelen, dan kun je dat wijzigen door via het menuknopje linksboven naar de optie App-instellingen > Alleen via Wi-Fi te gaan. Zet de schakelaar uit als je ook via 4G wilt downloaden.

Netflix-series en films downloaden

Het downloaden van een film of serie zodat je deze offline kunt bekijken, is erg eenvoudig.

  1. Open de Netflix-app. Je krijgt meteen een pop-up over de offline functie. Zo niet, dan ga je via het zijmenu naar Beschikbaar voor downloaden. Dit is een nieuwe categorie binnen het Netflix-aanbod.
  2. Je krijgt nu alle films en series te zien die je offline kunt bekijken. Kies een film, bijvoorbeeld een Steve Jobs-documentaire.
  3. Tik op de optie Downloaden. Dit is te herkennen aan het omlaag wijzende pijltje.
  4. De film wordt nu gedownload naar je iPhone of iPad. Onderin beeld zie je een blauwe balk met de voortgang. Een paar seconden later kun je offline kijken.

Netflix offline kijken op de iPhone

De film blijft een tijdje offline beschikbaar, totdat jij aangeeft dat je deze wilt verwijderen. Je kunt dus op elk gewenst later moment gaan kijken. Uiteraard kost het downloaden van veel films en series wel behoorlijk wat opslagruimte op je toestel. Het is helaas niet mogelijk om een compleet seizoen van een tv-show te downloaden, dus je zult elke aflevering apart moeten downloaden.

Netflix beeldkwaliteit kiezen

Je kunt bij het downloaden van een film of serie kiezen uit de standaard beeldkwaliteit of een hoge kwaliteit. Dit stel je in via het zijmenu: ga naar App-instellingen > Beeldkwaliteit en kies voor Standaard of Hoger. Bij een hogere beeldkwaliteit nemen de downloads wel meer opslagruimte op je toestel in beslag.

Offline Netflix-film of -serie bekijken

Wil je een eerder gedownloade film of serie bekijken, dan ga je hiervoor via het zijmenu naar de optie Mijn downloads. Je vindt daar een lijst met alle films en series die offline beschikbaar zijn. Tik op een item om te kijken.

Checken hoeveel opslagruimte Netflix in beslag neemt

Als je veel films en series offline hebt bewaard, kan dat behoorlijk wat opslagruimte kosten. Hiervoor ga je via het zijmenu naar App-instellingen. Onderin het scherm vind je een voortgangsbalk met de totale vrije ruimte op je iPhone (wit) en de ruimte die Netflix inneemt (blauw). Snel ruimte nodig? Je kunt met de optie Alle downloads verwijderen in één klap alle eerder gedownloade films en series verwijderen.

Netflix offline kijken

Netflix-downloads verwijderen

Ben je klaar met kijken naar bijvoorbeeld de aflevering van een tv-serie, dan zal Netflix automatisch voorstellen om te verwijderen en door te gaan met de volgende aflevering op je downloadlijstje. Doe je niets, dan zal Netflix de content offline beschikbaar houden.

Je kunt op elk gewenst moment naar je lijst met gedownloade films en series gaan (via Mijn downloads in het zijmenu). Daar vind je ook de mogelijkheid om individuele films en series te verwijderen. Er komt dan weer opslagruimte vrij op je toestel.

Netflix offline kijken, bestanden verwijderen

Heb je snel ruimte nodig op je toestel, dan kun je alle offline content in één keer verwijderen via de hierboven genoemde optie App-instellingen > Alle downloads verwijderen. Je kunt ook naar Mijn downloads gaan om te kijken welke items veel ruimte in beslag nemen. Veeg over een item om te verwijderen of tik op het blauwe iPhone-icoontje achter het item. Helaas weet je vóór het downloaden niet hoe groot de bestanden zullen zijn. Na het downloaden krijg je het in kleine lettertjes te zien onder de naam van elk item.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorieën Apps, Internet
Onderwerp netflix