iPhone 7 homeknop

Trilt je iPhone-scherm te vaak? Zo zet je systeemsignalen uit

Vind je dat je iPhone te vaak trilt? Met een schakelaar in de instellingen kun je voelbare systeemsignalen uitschakelen. In dit artikel lees je wat dat precies betekent.

Nieuwere iPhones vanaf de iPhone 7 zijn voorzien van een verbeterde Taptic Engine (trilmotor). Hierdoor voelen trillingen nog nauwkeuriger dan voorheen. In de iPhone 6s zal ook al een trilmotor voor de haptische feedback, maar die was minder intens waardoor er geen klachten over waren.

Pas bij de iPhone 7 vonden mensen het iets te heftig worden. Je merkt het aan de thuisknop, waarvan je de trillingssterkte kunt aanpassen. De Taptic Engine geeft echter ook trilsignalen door als je iets op het scherm aanraakt, bijvoorbeeld bij het aantikken van een knop of het omzetten van een schakelaar. Als je het vervelend vindt dat het scherm bij elke aanraking trilt, kun je deze systeemsignalen eenvoudig uitzetten.

Systeemsignalen op de iPhone: wat is het?

De Taptic Engine (trilmotor) is aanwezig in de iPhone 7 en nieuwere toestellen. Het geeft op allerlei momenten feedback tijdens het gebruik van iOS. Tik je een digitale knop aan op het scherm of zet je een schakelaar om, dan voel je een korte trilling om dit te bevestigen. Ook bij het openen van het Bedieningspaneel en Berichtencentrum krijg je een trilling. Deze zijn niet heel prominent aanwezig, maar zijn wel voelbaar tijdens het gebruik.

Systeemsignalen uitschakelen

Voel je deze trillingen liever niet, dan kun je dit uitschakelen via de Instellingen-app.

Zo schakel je de systeemsignalen uit:

  1. Open de Instellingen-app op de iPhone.
  2. Ga naar Horen en voelen. Op oudere iPhones kies je de optie Geluiden.
  3. Scroll helemaal naar onderen en zet de schakelaar bij Voelbare systeemsignalen uit.

Het in- of uitschakelen van deze instelling heeft geen invloed op de feedback die je krijgt bij het indrukken van de homeknop op de nieuwere toestellen. Deze knop is niet fysiek indrukbaar, maar geeft je met trillingen de indruk dat je toch iets aanraakt. Je kunt de trillingen hiervan niet helemaal uitschakelen, maar je kunt wel zelf de sterkte hiervan bepalen.

Bekijk ook

Kies je klik! Zo stel je de trillingssterkte van de iPhone-thuisknop in

De thuisknop van de iPhone SE 2020, iPhone 8 en iPhone 7 kun je zelf instellen qua trillingssterkte. Hierdoor bepaal je zelf hoe sterk de Taptic Engine trilt is als je de thuisknop indrukt. In dit artikel lees je hoe je dit instelt.

Heb je juist het probleem dat het iPhone-scherm niet reageert op aanraking, waardoor je helemaal geen trillingen voelt? Dan kun je met onderstaande tip kijken wat er aan de hand is en mogelijk een oplossing vinden.

Bekijk ook

Je iPhone-scherm reageert niet op aanraking? Dit kun je doen

Je iPhone-scherm reageert niet meer op aanrakingen, het scherm blijft zwart of het Apple-logo blijft de hele tijd in beeld. Wat kun je doen? We helpen je op weg met deze tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 7 deals