iPhone 7 homeknop

Trilt je iPhone-scherm te vaak? Zo zet je systeemsignalen uit

Vind je dat je iPhone te vaak trilt? Met een schakelaar in de instellingen kun je voelbare systeemsignalen uitschakelen. In dit artikel lees je wat dat precies betekent.

Sinds de iPhone 7 heeft de iPhone een Taptic Engine ingebouwd. Dat is een trilmotor die nauwkeurige trillingen kan uitvoeren. De iPhone heeft systeemsignalen, waarbij je bijvoorbeeld een tikje voelt als je een schakelaar omhaalt. Of je voelt een tikje als je de appkiezer opent. Irritant? Dan kan het ook uit.

Systeemsignalen op de iPhone: wat is het?

De Taptic Engine (trilmotor) is aanwezig in de iPhone 7 en nieuwere toestellen. Het geeft op allerlei momenten feedback tijdens het gebruik van iOS. Tik je een digitale knop aan op het scherm of zet je een schakelaar om, dan voel je een korte trilling om dit te bevestigen. Ook bij het bedienen van sommige knoppen in het Bedieningspaneel en Berichtencentrum krijg je een trilling. Deze zijn niet heel prominent aanwezig, maar zijn wel voelbaar tijdens het gebruik.

Systeemsignalen uitschakelen

Voel je deze trillingen liever niet, dan kun je dit uitschakelen via de Instellingen-app. Zo schakel je de systeemsignalen uit:

  1. Open de Instellingen-app op de iPhone.
  2. Ga naar Horen en voelen.
  3. Scrol helemaal naar beneden en zet de schakelaar bij Voelbare systeemsignalen uit.

Systeemsignalen en systeemtrillingen uitschakelen

Het in- of uitschakelen van deze instelling heeft geen invloed op de feedback die je krijgt bij het indrukken van de thuisknop, mocht je nog een iPhone hebben met een ronde thuisknop. Deze knop is niet fysiek indrukbaar, maar geeft je met trillingen de indruk dat je toch iets aanraakt. Je kunt de trillingen hiervan niet helemaal uitschakelen, maar je kunt wel zelf de sterkte hiervan bepalen.

Bekijk ook

Kies je klik! Zo stel je de trillingssterkte van de iPhone-thuisknop in

Op iPhones met Touch ID-knop kun je de trillingssterkte aanpassen. Hierdoor bepaal je zelf hoe sterk de Taptic Engine trilt als je de thuisknop indrukt. In deze tip lees je hoe je dit instelt.

Heb je juist het probleem dat het iPhone-scherm niet reageert op aanraking, waardoor je helemaal geen trillingen voelt? Dan kun je met onderstaande tip kijken wat er aan de hand is en mogelijk een oplossing vinden.

Bekijk ook

Je iPhone-scherm reageert niet op aanraking? Dit kun je doen

Je iPhone-scherm reageert niet meer op aanrakingen, het scherm blijft zwart of het Apple-logo blijft de hele tijd in beeld. Wat kun je doen? We helpen je op weg met deze tip!