He Siri uitschakelen

Zo voorkom je dat ‘He, Siri’ steeds in actie komt

Als 'Hé, Siri' te vaak in actie komt, kun je het beter uitschakelen. Deze tip legt uit hoe je 'Hé, Siri' uitschakelt op iPhone en iPad.

Bij sommige mensen komt het regelmatig voor dat ‘Hé, Siri‘ opeens in actie komt. Je zit bijvoorbeeld een Netflix-film te kijken en plots verschijnt het Siri-scherm in beeld omdat een acteur iets heeft gezegd dat op ‘Hé Siri’ lijkt. Of je zit met iemand te praten en het woordje ‘serieus’ is genoeg om Siri te activeren. Gebeurt dit vaker dan je zou willen, dan kun je ‘Hé, Siri’ uitschakelen. In deze tip leggen we uit hoe je dat doet.

He Siri uitschakelen

Hé, Siri uitschakelen op iPhone en iPad

Soms kan ‘Hé, Siri’ zomaar in actie komen, terwijl je bijvoorbeeld een film zit te kijken. Gebeurt dat regelmatig en begint het vervelend te worden, dan kun je Hé, Siri ook weer uitschakelen. Op de iPhone en iPad doe je dat als volgt:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Ga naar Siri en zoeken.
  3. Zet de schakelaar uit bij Luister naar ‘Hé Siri’.

He Siri activeren

Je kunt Siri alsnog inschakelen door de thuis- of zijknop even ingedrukt te houden. Voor veel mensen zal dit voldoende zijn. Ben je bezorgd over je privacy, dan kun je Siri ook op het toegangsscherm blokkeren, zodat een wildvreemde niet zomaar persoonlijke gegevens kan opvragen. Als je Siri bijvoorbeeld vraagt ‘Wie ben ik?’ zou een kwaadwillende bijvoorbeeld je naam en adres kunnen achterhalen.

Hé, Siri uitschakelen op de Mac

Op de Mac is ‘Hé, Siri’ niet standaard aanwezig. Daardoor speelt het probleem minder dat de digitale assistent zomaar actief wordt. Wel hebben we in een aparte tip uitgelegd hoe je via een omweg toch ‘Hé, Siri’ werkend kunt krijgen. Het leuke daarvan is dat je ook andere commando’s kun kiezen zoals ‘OK Siri’ of ‘Hallo Siri’. Minpunt is dat de functie geen rekening houdt met jouw stem, dus als je op een kantoor met meerdere collega’s zit kun je last van elkaars stembediening hebben. Wil je ‘Hé, Siri’ weer uitschakelen op de Mac, dan ga je naar  > Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid en schakel je de beginwoorden voor dicteren weer uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerp siri