Hé Siri op de iPhone.

Zo voorkom je dat ‘He, Siri’ steeds in actie komt

Met 'Hé Siri' kun je handsfree Siri gebruiken, maar het kan ook irritant zijn. In deze tip leggen we uit hoe je het uitschakelt op je iPhone en Mac.

Bij sommige mensen komt het regelmatig voor dat ‘Hé Siri‘ opeens in actie komt. Je zit bijvoorbeeld een Netflix-film te kijken en plots verschijnt het Siri-scherm in beeld omdat een acteur iets heeft gezegd dat op ‘Hé Siri’ lijkt. Of je zit met iemand te praten en het woordje ‘serieus’ is genoeg om Siri te activeren. Gebeurt dit vaker dan je zou willen, dan kun je ‘Hé Siri’ uitschakelen. In deze tip leggen we uit hoe je dat doet.

Hé Siri snel uitschakelen

Wil je Hé Siri tijdelijk uitschakelen, dan is er een snelle manier. Leg de iPhone met het scherm omlaag op tafel. Op dat moment zal Siri niet reageren op Hé Siri. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de licht- en nabijheidssensoren in je iPhone. Het werkt op de iPhone 5s, iPad mini 2, iPad Air 2, iPad Pro en nieuwer.

iPhone 11 Pro (Max) review: op een tafeltje

Hé Siri reageert niet in de volgende situaties:

 • Je toestel ligt met het scherm omlaag.
 • De iPhone zit in je broekzak.
 • Het scherm is bedekt door een hoes.
 • Energiebesparingsmodus is actief.
 • Op sommige oudere toestellen: je toestel is niet aangesloten op een stroombron (geldt voor iPhone 6 en eerder, sommige iPads en iPod touch).

Wil je dat Hé Siri altijd actief is, ook als de iPhone met het scherm omlaag ligt? Ook dat kan, maar je zult dit wel even zelf moeten instellen.

 1. Open de Instellingen-app op de iPhone.
 2. Ga naar Toegankelijkheid > Siri.
 3. Zet de schakelaar aan bij Luister altijd naar Hé Siri.

Hé, Siri uitschakelen op iPhone en iPad

Soms kan ‘Hé, Siri‘ zomaar in actie komen, terwijl je bijvoorbeeld een film zit te kijken. Op de iPhone en iPad schakel je Hé Siri als volgt uit:

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
 2. Ga naar Siri en zoeken.
 3. Zet de schakelaar uit bij Luister naar ‘Hé Siri’.

Hé Siri uitschakelen iPhone

Je kunt Siri alsnog activeren door de thuis- of zijknop even ingedrukt te houden. Voor veel mensen zal dit voldoende zijn. Ben je bezorgd over je privacy, dan kun je Siri ook op het toegangsscherm blokkeren, zodat een wildvreemde niet zomaar persoonlijke gegevens kan opvragen. Als je Siri bijvoorbeeld vraagt ‘Wie ben ik?’ zou een kwaadwillende bijvoorbeeld je naam en adres kunnen achterhalen.

https://www.iculture.nl/tips/siri-toegangsscherm-blokkeren/

Hé, Siri uitschakelen op de Mac

Op sommige nieuwere Macs is ‘Hé, Siri’ aanwezig. Je kunt dit ook uitschakelen. Heb je geen compatibele Mac, maar bijvoorbeeld wel AirPods Pro? Dan kun je de functie in combinatie met de oortjes gebruiken en dus ook uitschakelen. Zo doe je dat:

 1. Open Systeemvoorkeuren via  > Systeemvoorkeuren.
 2. Selecteer de Siri-instellingen.
 3. Schakel Luister naar Hé Siri of Luister naar Hé Siri op koptelefoon/AirPods uit.

Siri instellingen macOS Big Sur

Voor meer informatie over Macs met ‘Hé Siri’ ondersteuning verwijzen we je graag door naar onze tip. Ook andere Macs kunnen het met een omweg gebruiken.

Bekijk ook

Zo kun je 'Hé Siri' handsfree gebruiken op de Mac

Je kunt Hé Siri ook op de Mac gebruiken. Dit kan op meerdere manieren. In deze tip leggen we uit hoe Siri handsfree activeren met je stem op de Mac werkt en welke modellen geschikt zijn.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri