Deel audio via AirPods instellen.

Samen luisteren: zo kun je audio delen met twee paar AirPods

Werkt ook met Beats-koptelefoons
Met twee paar AirPods kun je samen luisteren naar muziek op één iPhone. Je kan dan samen met je partner of een vriend of vriendin muziek luisteren of een film kijken. Zo werkt het audio delen met de AirPods.

AirPods audio delen: twee paar AirPods gebruiken en samen luisteren

Standaard kunnen de iPhone en iPad verbonden zijn met één koptelefoon tegelijkertijd. Dit is vooral onhandig als je samen naar dezelfde muziek wil luisteren of een filmpje wil kijken op een enkel toestel. Maar wist je dat je ook twee sets AirPods tegelijkertijd kan verbinden met één iPhone of iPad. Wij leggen je hier uit hoe je twee paar AirPods verbindt en gebruikmaakt van audio delen met de AirPods.

Audio delen via AirPods: dit heb je nodig

Om gebruik te kunnen maken van de AirPods audio delen, heb je een aantal dingen nodig:

  • Twee sets AirPods of geschikte hoofdtelefoon
  • Een geschikte iPhone of iPad
  • iOS 13 en nieuwer of iPadOS 13 en nieuwer

Dit zijn de AirPods en hoofdtelefoons die geschikt zijn:

Deze iPhones en iPads heb je voor deze functie nodig:

AirPods audio delen: zo gebruik je het

De functie werkt door de ene iPhone of iPad bij de andere iPhone of iPad in de buurt te houden. Met een tik op het scherm verplaats je de audio naar de tweede set AirPods:

  1. Verbindt de eerste set AirPods met je iPhone of iPad.
  2. Open het Bedieningspaneel en tik in de mediaspeler op het AirPlay-icoontje. Ga naar een willekeurige streaming-app. Je kunt ook naar de AirPlay-instellingen van de app gaan waarmee je wil luisteren of kijken.
  3. Onder het eerste setje AirPods verschijnt Deel audio…. Tik hierop.
  4. Hou vervolgens de iPhone in de buurt waar een andere set AirPods mee gekoppeld is of breng de tweede set AirPods in de buurt en open het doosje.
  5. Volg de verdere instructies.

AirPods audio delen.

Via de mediaspeler in het Bedieningspaneel kun je vervolgens de audio regelen van elke individuele set AirPods. Dit kan ook door de volumeregelaar in het Bedieningspaneel lang of hard ingedrukt te houden. Voor elke verbonden AirPods verschijnt nu een aparte volumeregelaar.

AirPods audio delen volume aanpassen.

Het is helaas niet mogelijk om de AirPods te combineren met een bedrade koptelefoon. Wel kun je AirPods combineren met andere geschikte draadloze koptelefoons, zoals de nieuwste Beats-serie.

Wil je zelf nog een tweede set AirPods kopen, voor bijvoorbeeld je partner? Of heb je nog helemaal geen AirPods? In ons AirPods kopen artikel lees je alles over de prijzen en de voorraad.

Bekijk ook

AirPods Pro 2022 of andere AirPods kopen? Hier vind je de beste prijzen

Wil je de nieuwste AirPods Pro 2022 kopen, dan vind je in dit overzicht de winkels, prijzen en acties. Welke winkel hanteert de laagste prijs voor AirPods en waar vind je de meeste voorraad? Ook geven we advies of je moet upgraden naar de AirPods Pro 2022 en we vertellen je of het kopen van de vorige generatie AirPods nog wel verstandig is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro