AirPods delen en samen luisteren

Samen luisteren: zo kun je audio delen met twee paar AirPods

Werkt ook met Beats-koptelefoons
Met twee paar AirPods kun je samen luisteren naar muziek op één iPhone. Je kan dan samen met je partner of een vriend of vriendin muziek luisteren of een film kijken. Zo werkt het audio delen met de AirPods.

AirPods audio delen: twee paar AirPods gebruiken en samen luisteren

Standaard kunnen de iPhone en iPad verbonden zijn met één koptelefoon tegelijkertijd. Dit is vooral onhandig als je samen naar dezelfde muziek wil luisteren of een filmpje wil kijken op een enkel toestel. Maar wist je dat je ook twee sets AirPods of geschikte Beats-producten tegelijkertijd kan verbinden met één iPhone of iPad? Wij leggen je hier uit hoe je twee paar AirPods verbindt en gebruikmaakt van audio delen met de AirPods.

Audio delen via AirPods: dit heb je nodig

Om gebruik te kunnen maken van de AirPods audio delen, heb je een aantal dingen nodig:

 • Twee sets AirPods of geschikte hoofdtelefoon
 • Een geschikte iPhone of iPad
 • Een compatibele Apple TV

Dit zijn de AirPods en hoofdtelefoons die geschikt zijn:

Deze iPhones en iPads heb je voor deze functie nodig:

Gebruik je een Apple TV, dan kan het delen van de audio alleen met de Apple TV 4K (alle generaties). De Apple TV HD wordt niet ondersteund. Op de Mac werkt deze functie helaas niet.

AirPods audio delen: zo gebruik je het

De functie werkt door de ene iPhone, iPad of koptelefoon bij de andere iPhone of iPad in de buurt te houden. Met een tik op het scherm verplaats je de audio naar de tweede set AirPods:

 1. Verbindt de eerste set AirPods met je iPhone of iPad.
 2. Open het Bedieningspaneel en tik in de mediaspeler op het AirPlay-icoontje.
 3. Onder het eerste setje AirPods verschijnt Deel audio…. Tik hierop.
 4. Hou vervolgens de iPhone in de buurt waar een andere set AirPods mee gekoppeld is of breng de tweede set AirPods in de buurt en open het doosje.
 5. Druk op de koppelknop van het tweede setje AirPods en volg de verdere instructies.

Audio delen op twee AirPods om samen te luisteren

Via de mediaspeler in het Bedieningspaneel kun je vervolgens de audio regelen van elke individuele set AirPods. Dit kan ook door de volumeregelaar in het Bedieningspaneel lang ingedrukt te houden. Voor elke verbonden AirPods verschijnt nu een aparte volumeregelaar.

AirPods delen op iPhone en volume aanpassen

Het is helaas niet mogelijk om de AirPods te combineren met een bedrade koptelefoon. Wel kun je AirPods combineren met andere geschikte draadloze koptelefoons, zoals de nieuwste Beats-serie.

AirPods delen op een Apple TV

De functie komt ook van pas als je op de Apple TV de audio wil delen naar twee setje AirPods of geschikte koptelefoon. Bijvoorbeeld als je samen in stilte naar een film of serie wil kijken, zonder anderen in huis te storen. Op de Apple TV verbind je een tweede setje AirPods als volgt:

 1. Verbind de eerste set AirPods met de Apple TV zoals je dat normaal ook doet.
 2. Hou de thuisknop op de Apple TV ingedrukt om het Bedieningspaneel te openen.
 3. In tvOS 16 en ouder ga je naar de AirPlay-knop en kies je de optie voor koptelefoons. Vanaf tvOS 17 veeg je naar het AirPods menu.
 4. Kies voor de optie Deel audio.
 5. Hou het tweede setje AirPods of koptelefoon bij de Apple TV en hou de koppelknop ingedrukt.
 6. Volg de verdere instructies.

AirPods delen op de Apple TV met tvOS 17

Vanaf tvOS 17 kun je met twee setjes AirPods tegelijkertijd in Dolby Atmos luisteren, mits de content Dolby Atmos ondersteund. In tvOS 16 en ouder wordt Dolby Atmos uitgeschakeld zodra je twee setjes AirPods verbindt. Het voordeel is dus dat je met tvOS 17 en nieuwer allebei met de beste geluidskwaliteit met je AirPods kunt luisteren, bijvoorbeeld met de TV-app of met Apple Music.

AirPods delen en samen luisteren in Dolby Atmos op de Apple TV

Wil je zelf nog een tweede set AirPods kopen, voor bijvoorbeeld je partner? Of heb je nog helemaal geen AirPods? In ons AirPods kopen artikel lees je alles over de prijzen en de voorraad.

Bekijk ook

AirPods kopen? Hier vind je de beste prijzen

Wil je de nieuwste AirPods Pro 2022 kopen of een van de andere varianten? Dan vind je in dit overzicht de winkels, prijzen en acties. Welke winkel hanteert de laagste prijs voor AirPods en waar vind je de meeste voorraad? Ook vertellen we of het kopen van de vorige generatie AirPods nog wel verstandig is.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro