AirPods Audio Sharing.

Samen luisteren: zo kun je twee paar AirPods met één iPhone gebruiken

Nieuwe functie vanaf iOS 13

Een handige nieuwe functie in iOS 13 is dat je met twee paar AirPods kan luisteren naar muziek op één iPhone. Je kan dan samen met je partner of een vriend of vriendin muziek luisteren of een film kijken.

Standaard kunnen de iPhone en iPad verbonden zijn met één koptelefoon tegelijkertijd. Dit is vooral onhandig als je samen naar dezelfde muziek wil luisteren of een filmpje wil kijken op een enkel toestel. Vanaf iOS 13 en iPadOS 13 komt hier verandering in, want dan kun je ook twee sets AirPods tegelijkertijd verbinden met één iPhone of iPad. Wij leggen je hier uit hoe je twee paar AirPods verbindt en gebruikmaakt van Audio Sharing met de AirPods.

AirPods Audio Sharing: twee paar AirPods gebruiken en samen luisteren

Om gebruik te kunnen maken van de AirPods audio sharing, heb je een aantal dingen nodig:

  • Twee sets AirPods (eerste generatie of AirPods 2)
  • Een iPhone of iPad
  • iOS 13 en nieuwer of iPadOS 13 en nieuwer

AirPods Audio Sharing.

De functie werkt door de ene iPhone bij de andere iPhone in de buurt te houden. Met een tik op het scherm verplaats je de audio naar de tweede set AirPods. In iOS 13 beta 1 werkt dit nog niet, maar er is nog een tweede manier om dit te gebruiken:

  1. Koppel eerst een tweede set AirPods aan de iPhone of iPad. In onze tip over AirPods koppelen lees je hoe dat moet.
  2. Ga naar een willekeurige streaming-app. Dit kan zowel met apps voor audio (Apple Music, Spotify) als voor video (Netflix, Videoland).
  3. Tik op het AirPlay-symbool voor het kiezen van je draadloze koptelefoon.
  4. Selecteer de twee sets AirPods.
  5. Je kan voor elke set AirPods de audio regelen.

Twee sets AirPods gebruiken.

Behalve via de streaming-app zelf, kun je de twee paar AirPods ook verbinden via het Bedieningspaneel. Het verbinden van twee sets AirPods tegelijkertijd werkt dus voor alle audio op je iPhone en iPad. De enige voorwaarde is dat er iOS 13 of iPadOS 13 op beide devices moet staan. Helaas werkt het (nog) niet met andere koptelefoons. Het is dus niet mogelijk om twee andere koptelefoons tegelijkertijd (bedraad of draadloos) te verbinden. Het werkt ook niet door een andere koptelefoon met de AirPods te combineren. De functie is echt voor twee AirPods tegelijk.

Wil je zelf nog een tweede set AirPods kopen, voor bijvoorbeeld je partner? Of heb je nog helemaal geen AirPods? In ons AirPods kopen artikel lees je alles over de prijzen en de voorraad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2019
Categorie Muziek
Onderwerpen airpods, ios 13, iPadOS 13
Device AirPods
Software iOS 13, iPadOS 13

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone, die in september 2019 verschijnt. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer.

iOS 13