Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Startpagina van Safari aanpassen op je iPhone

Alles over de Safari startpagina op je iPhone en iPad: een persoonlijk overzicht

Lees in deze tip hoe je je Safari startpagina aanpast. Dat is niet een website, maar een persoonlijk overzicht van je browser. Je kiest zelf wat je hier wel en niet ziet.

Voor je Safari startpagina kun je zelf de wallpaper kiezen en bepalen welke onderdelen er te zien moeten zijn, zoals favorieten, Siri-suggesties, leeslijst, privacyrapport en meer. Zo maak je Safari persoonlijker. We bespreken het aanpassen van de Safari startpagina in twee delen: wallpaper en inhoudsindeling. Let wel: Safari op de iPhone en iPad ondersteunt geen startpagina’s in de zin van een website die altijd geladen wordt zodra je een nieuw tabblad opent. Het gaat in deze tip om een soort dashboard met verschillende knoppen om Safari nuttiger te maken.

Safari-achtergrond instellen op iPhone en iPad

De achtergrond van Safari slaat op de afbeelding die je op het eerder genoemde ‘dashboard’ ziet. Standaard is dat wit (of zwart als je de donkere modus inschakelt). Je kunt een afbeelding uit je eigen bibliotheek kiezen, maar Apple heeft ook enkele standaard wallpapers ontworpen. Zo kun je een andere wallpaper instellen voor de mobiele versie van Safari:

  1. Open Safari op je iPhone of iPad.
  2. Heb je een website geopend, open dan een nieuw tabblad zodat je de startpagina ziet.
  3. Blader indien nodig omlaag en tik Wijzig.
  4. Zorg dat de schakelaar bij Achtergrondafbeelding aan staat en kies je afbeelding.

Safari-wallpaper instellen op de iPhone

De foto wordt nu als achtergrond getoond als je een nieuw Safari-tabblad opent. Maak de foto niet te druk, anders word je te veel afgeleid. De afbeelding wordt gesynchroniseerd met Safari op de Mac. Je hebt dan dus op de iPhone, iPad en Mac dezelfde achtergrond. Wil je dit niet, zet dan na stap 3 de schakelaar uit bij Gebruik startpagina op alle apparaten.

Indeling van Safari-startpagina aanpassen

Je kunt ook kiezen welke onderdelen je op de startpagina van Safari wilt zien. Je kunt bijvoorbeeld je Safari leeslijst, favoriete websites en iCloud-tabbladen tonen. Zo regel je dat:

  1. Open Safari op je iPhone of iPad.
  2. Heb je een website geopend, open dan een nieuw tabblad zodat je de startpagina ziet.
  3. Blader indien nodig omlaag en tik Wijzig.
  4. Zet de schakelaars uit voor de onderdelen die je niet wilt zien, bijvoorbeeld Siri-suggesties.
  5. Zet de opties in de gewenste volgorde. Je kunt ze slepen met de drie streepjes.

Wil je dat de instellingen op alle apparaten gelijk zijn, zorg dan dat de schakelaar aan staat bij Gebruik startpagina op alle apparaten. Het verschijnt dan ook op je iPad en Mac. Je kunt nu genieten van je persoonlijke startpagina, waarbij de instellingen worden gesynchroniseerd via iCloud. Is het je bedoeling om alleen de Safari-wallpaper op de Mac aanpassen, dan kan dat met onderstaande tip!

Bekijk ook

Zo stel je een Safari wallpaper in op je Mac

Lees hier hoe je een wallpaper instelt voor de Startpagina van Safari op de Mac. Ook lees je hoe je deze weer verwijdert als je er genoeg van hebt.

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari