Safari achtergrond instellen

Zo kun je de startpagina in Safari aanpassen in iOS 15

Sinds iOS 15 is het mogelijk om de startpagina van Safari aan te passen, bijvoorbeeld met een persoonlijke achtergrond of met een iets andere indeling.

Op de Mac is een wallpaper voor Safari instellen al mogelijk sinds macOS Big Sur, maar op de iPhone en iPad is dit beschikbaar sinds iOS 15 en iPadOS 15. Je kunt zelf de achtergrond kiezen en bepalen welke onderdelen er te zien moeten zijn, zoals favorieten, Siri-suggesties, leeslijst, privacyrapport en meer. Zo maak je je Safari helemaal eigen.

Safari-achtergrond instellen op iPhone en iPad

Zo kun je een andere wallpaper instellen voor de mobiele versie van Safari:

  1. Open Safari op je iPhone of iPad.
  2. Open een nieuw tabblad zodat je de startpagina ziet.
  3. Blader omlaag en tik Wijzig.
  4. Selecteer een bestaande wallpaper of druk op het plusje en kies een eigen foto.

Wallpaper instellen in Safari op iPhone

De foto wordt nu als achtergrond getoond, telkens wanneer je een nieuw Safari-tabblad opent. Maak de foto niet te druk, anders word je te veel afgeleid. De afbeelding wordt gesynchroniseerd met Safari 15 op de Mac. Je hebt dan dus op de iPhone, iPad en Mac dezelfde achtergrond.

Safari-wallpaper achtergrond

Indeling van Safari-startpagina aanpassen

Je kunt ook kiezen welke onderdelen je op de startpagina van Safari wilt zien in iOS 15 en iPadOS 15.

  1. Open Safari op je iPhone of iPad.
  2. Open een nieuw tabblad en blader omlaag.
  3. Tik op Wijzig.
  4. Zet de schakelaars uit voor de onderdelen die je niet wilt zien, bijvoorbeeld Siri-suggesties.
  5. Zet de opties in de gewenste volgorde.

Wil je dat de instellingen op alle apparaten gelijk zijn, zorg dan dat de schakelaar aan staat bij Gebruik startpagina op alle apparaten. Het verschijnt dan ook op je iPad en Mac. Je kunt nu genieten van je persoonlijke startpagina, waarbij de instellingen worden gesynchroniseerd via iCloud.

Je bepaalt dus zelf of je Favorieten, Veelbezocht, Gedeeld met jou, Privacyrapport, Siri-suggesties, Leeslijst en iCloud-tabbladen zien krijgt.

Wil je alleen je Safari-wallpaper op de Mac aanpassen, dan kan dat met onderstaande tip!

Bekijk ook

Zo stel je een Safari wallpaper in op je Mac

Lees hier hoe je een wallpaper instelt voor de Startpagina van Safari op de Mac. Ook lees je hoe je deze weer verwijdert als je er genoeg van hebt. Het werkt vanaf macOS Big Sur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en de update is sinds 20 september 2021 beschikbaar. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15.

iOS 15