iPhone 15 en AirPods Pro met usb-c

Zo kun je de AirPods opladen met je iPhone of iPad

Wist je dat je de oplaadcase van de AirPods ook kunt opladen via je iPhone of iPad? Zo zorg je ervoor dat je altijd een volle AirPods-batterij hebt, maar je hebt er wel de juiste kabels of adapters voor nodig. We leggen hier uit hoe het werkt!

AirPods-doosje opladen met je iPhone en iPad

De AirPods zitten in een plastic doosje, die je met een gewone Lightning- of usb-c-kabel kunt opladen. Maar je moet dan wel in de buurt van een stopcontact zijn of MacBook zijn. Wil je je AirPods-case onderweg kunnen bijladen, dan kan dat ook via de iPhone en iPad.

AirPods opladen met usb-c op iPhone of iPad

Het opladen van je AirPods gaat het makkelijkst als je beschikt over een iPhone of iPad met usb-c-aansluiting. Het gaat hierbij om de volgende modellen:

Welke kabel je nodig hebt, is afhankelijk van het AirPods-doosje. Alleen de nieuwste AirPods Pro 2023 zijn voorzien van een usb-c-poort. Alle andere AirPods zijn voorzien van een oplaaddoosje met Lighting-aansluiting.

In het eerste geval heb je een usb-c-naar-usb-c-kabel (€25,-) nodig. Heb je AirPods met Lightning-poort, dan heb je een usb-c-naar-Lightning-kabel (€25,-) nodig. Er is ook een langere variant van 2 meter, waar je 35 euro voor betaalt.

AirPods opladen met Lightning op iPhone of iPad

Heb je een iPhone of iPad met Lightning-aansluiting, dan wordt het iets ingewikkelder. Je hebt dan namelijk de Lightning-naar-USB-camera-adapter (€35) nodig in combinatie met een gangbare usb-a-naar-usb-c-kabel.

Maar dan ben je er nog niet altijd. Als je de oplaadcase op deze manier verbindt, kan het opladen op een gegeven moment stoppen omdat de AirPods te veel stroomvragen. Je kunt dit voorkomen met een zogenaamde USB data blocker, bijvoorbeeld van het merk PortaPow (ca. 6 euro). Dit accessoire zorgt ervoor dat het opladen sneller verloopt, maar het biedt ook nieuwe mogelijkheden, zoals het opladen van de AirPods op een Lightning-poort.

Apple camera-adapter

Dit kan handig zijn voor mensen die vaak onderweg zijn en niet altijd een stopcontact bij de hand hebben. Met een kabel en een simpel accessoire kun je op elk moment je AirPods-doosje bijladen. Het is niet de meest elegante oplossing, maar als je toch al adapters met je meeneemt, kan dat ene USB-stekkertje er ook nog wel bij.

Er zijn nog meer leuke trucjes die je met de AirPods kunt doen. Zo kun je het AirPods-doosje ook als houder gebruiken om je iPhone rechtop te zetten als je een filmpje wilt kijken – al is het niet altijd even stabiel.

Bekijk ook

Mind is blown! Gebruik je AirPods-case als houder voor je iPhone

Je kunt de oplaadcase van de AirPods niet alleen gebruiken als doosje voor je oordopjes, maar ook als houder voor je iPhone! Wij laten je zien hoe je in een handomdraai de case omtovert tot een handige houder.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods