Nijmeegse Vierdaagse - 4Walker-app

Beleef de Nijmeegse Vierdaagse met deze apps voor wandelaars en feestbeesten

Ga je tijdens de Nijmeegse Vierdaagse meelopen of ben je toeschouwer? Met deze Vierdaagse apps krijg je informatie over het parcours, volg je je vrienden of familie en hou je je eigen prestaties bij.

Morgen begint de Nijmeegse Vierdaagse weer, de grootste wandeltocht ter wereld die van 18 t/m 21 juli plaatsvindt. Dit jaar is de 101ste editie. Loop je mee, ben je toeschouwer of kom je alleen maar om te feesten? Wij brengen je op de hoogte van de officiële apps en andere handige apps die er voor je iPhone te krijgen zijn.

Nijmeegse Vierdaagse - 4Walker-app

Beleef de Vierdaagse Nijmegen

Afgelopen weekend zijn al de Vierdaagse-feesten gestart met allerlei optredens en evenementen. Morgen gaat de wandeltocht zelf van start, georganiseerd door de stichting DE4DAAGSE, dat onderdeel is van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). In totaal lopen de wandelaars vier dagen lang tussen de 30 en 50 kilometer. Loop je mee met de Vierdaagse of ben je alleen toeschouwer? Je hebt ongetwijfeld je iPhone mee om informatie op te zoeken of statistieken bij te houden. De stichting DE4DAAGSE heeft dit jaar twee officiële apps beschikbaar, één voor wandelaars en één voor toeschouwers. Wij laten je zien welke apps je hiervoor kunt downloaden zodat je altijd op de hoogte blijft van het nieuws rondom het evenement.

Vierdaagse Nijmegen voor wandelaars

De 4Walker 2017-app is de officiële Vierdaagse-app voor wandelaars (let op: dit is een andere app dan die van vorig jaar). Hiermee krijg je informatie over de te lopen route en de verschillende locaties waar je water kunt halen of het toilet kunt bezoeken. Ook zie je waar de EHBO-posten zich bevinden en krijg je informatie over het weer. Je kunt ook je eigen wandelprestaties en die van je vrienden of familie volgen die meedoen. Je kunt met je Vierdaagse-registratienummer en geboortedatum inloggen. Ook kun je een bijnaam aanmaken, om het voor vrienden makkelijker te maken om jouw prestaties te volgen. Je wisselt tussen de verschillende opties via de tabbladen onderin de app.

Je iPhone gebruikt GPS om de route en andere locaties in te laden. Voor de organisatie is dit ook een hulpmiddel. Zij krijgen op deze manier van alle gebruikers van de app informatie over wat er op het parcours gebeurt. Is het op sommige knelpunten heel erg druk? Of valt dat juist mee? Zo kan de organisatie ingrijpen op de juiste momenten om het evenement voor iedereen fijn te laten verlopen.

Vierdaagse Nijmegen voor toeschouwers

Er is ook een speciale app voor toeschouwers. Deze heet 4Follower 2017 en is bedoeld voor mensen die alleen een kijkje gaan nemen bij de Nijmeegse Vierdaagse of hun familie of vrienden willen aanmoedigen. Dit is vrijwel dezelfde app met de kaart voor route-informatie, voorzieningen en informatie over het weer. De optie om je eigen prestaties te meten is uit deze app echter weggelaten. Die heb je immers niet nodig als je niet meeloopt met het parcours. De volgoptie om vrienden en familie te volgen is wel in de app aanwezig en is handig om de prestaties te meten. De bevriende deelnemers kunnen in de 4Walker 2017-app zelf bepalen of ze wel of niet gevolgd willen worden.

De app maakt zoals we eerder al aangaven, gebruik van het GPS-signaal van je iPhone. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor je batterij. Zorg er dus voor dat je de app niet continu aan hebt staan of zorg voor een externe batterij zoals een powerbank.

Apps voor de Vierdaagsefeesten

Niet iedereen loopt mee. Hou je liever van wat vertier, dan kon je vorig jaar terecht bij de app Molenstraat. Helaas is deze app voor 2017 niet bijgewerkt. Ben je in Nijmegen, dan kun je de komende dagen wel terecht op het Valkhof Festival (tot en met 21 juli). Met uitzicht op de Waalbrug geniet je van diverse artiesten.

Tip voor wandelaars met een Apple Watch: de batterij van de Apple Watch houdt het waarschijnlijk niet de volledige 50 kilometer voor, maar alleen de eerste ca. 30 kilometer. Zeker als je een al wat oudere 38mm Apple Watch hebt, moet je voorzorgsmaatregelen hebben. Zet daarom het continu meten van je hartslag uit, zodat je toch later de route op de kaart kunt zien, maar niet halverwege last hebt van een lege batterij.

Ga hiervoor naar op Watch-app op de iPhone en kies: Mijn Watch > Work-out > Stroombesparing inschakelen. Meer tips om je batterijduur van je Apple Watch te verlengen vind je hieronder.

Apps voor wandelaars

Natuurlijk wil je weten hoeveel stappen je hebt gelopen. Ook daarmee kan de iPhone je helpen. Er zijn diverse stappenteller-apps die je tot op de stap nauwkeurig kunnen vertellen hoe ver 50 kilometer nu eigenlijk is.

Daarnaast zijn er talloze apps voor wandelaars, die we in een apart overzicht hebben besproken. Die apps zijn meestal bedoeld als je op eigen houtje erop uit trekt en ze bevatten kaarten en routes om de mooiste plekjes te ontdekken. Daar heb je tijdens de Nijmeegse Vierdaagse natuurlijk niets aan, omdat de route al voor je is uitgestippeld. Maar misschien heb je door het wandelen van de Vierdaagse van Nijmegen wel de smaak te pakken gekregen en wil je veel vaker gaan wandelen. Veel succes voor iedereen die gaat meedoen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorie Apps
Onderwerpen wandelen, wandelroutes