iPhone wandelen met navigatie

Beleef de Nijmeegse Vierdaagse met deze apps voor wandelaars en feestbeesten

Ga je tijdens de Nijmeegse Vierdaagse meelopen of ben je toeschouwer? Met deze Vierdaagse apps krijg je informatie over het parcours, volg je je vrienden of familie en hou je je eigen prestaties bij. Ook voor feestgangers hebben we de leukste apps op een rij gezet.

Morgen begint de Nijmeegse Vierdaagse weer, de grootste wandeltocht ter wereld die van 17 t/m 20 juli plaatsvindt. Dit jaar is de 102ste editie. Loop je mee, ben je toeschouwer of kom je alleen maar om te feesten? Wij brengen je op de hoogte van de officiële apps en andere handige apps die er voor je iPhone te krijgen zijn.

Beleef de Nijmeegse Vierdaagse met apps

Afgelopen weekend zijn al de Vierdaagse-feesten gestart met allerlei optredens en evenementen. Morgen gaat de wandeltocht zelf van start, georganiseerd door de stichting DE4DAAGSE, dat onderdeel is van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). In totaal lopen de wandelaars vier dagen lang tussen de 30 en 50 kilometer. Loop je mee met de Vierdaagse of ben je alleen toeschouwer? Je hebt ongetwijfeld je iPhone mee om informatie op te zoeken of statistieken bij te houden.

Vierdaagse 2018-app: nog even geduld

Update 18 juli: De organisatie heeft laten weten dat de officiële Vierdaagse-app voor de iPhone niet meer uitgebracht wordt vanwege technische problemen die niet op tijd konden worden opgelost. Wil je toch weten waar je vrienden of medewandelaars zijn, dan kun je natuurlijk altijd gebruikmaken van Zoek mijn Vrienden of de live-locatie-functie in WhatsApp.

De stichting DE4DAAGSE heeft dit jaar één app gemaakt die zowel door wandelaars als toeschouwers gebruikt wordt. Deze vervangt de eerdere 4Walker en 4Follower-app die voorgaande jaren gebruikt werd. De app is voorzien van routes per dag, het laatste nieuws, bevat informatie over je deelname en laat je huidige locatie zien. De app laat je huidige wandelroute zien en je kan andere deelnemers volgen, zodat je weet waar ze zijn.

De Android-versie van de app is al beschikbaar en vind je hier, maar voor iOS laat de nieuwe versie nog even op zich wachten. De organisatie verwachtte eerder dat de iPhone-versie vanaf vandaag te downloaden is, maar het is de vraag of ze dat nog gaan redden. Ook de Android-app blijkt niet foutloos te werken, maar gelukkig is er nog een alternatieve app beschikbaar.

Alledaagse

Alledaagse is een alternatieve app waarin alle routes van de Nijmeegse Vierdaagse in opgenomen zijn. Het is niet de allermooiste app die er bestaat (zo is de weergave niet geoptimaliseerd voor de grotere schermen), maar de app biedt wel een overzicht van de verschillende routes voor alle afstanden. Onderweg krijg je tijdens je route allerlei handige informatie en leuke weetjes, zoals de geschiedenis van je route. Er is zowel een kaart- als een lijstweergave en de app houdt bij waar je precies bent. Je kan elke route downloaden, dus je hebt geen actieve internetverbinding nodig.

Stappenteller-apps
Natuurlijk wil je weten hoeveel stappen je hebt gelopen. Ook daarmee kan de iPhone je helpen. Er zijn diverse stappenteller-apps die je tot op de stap nauwkeurig kunnen vertellen hoe ver 50 kilometer nu eigenlijk is. Heb je een Apple Watch? Dan heb je niet eens een extra app nodig. De Apple Watch stappenteller is erg nauwkeurig en houdt bij hoeveel stappen je gezet hebt.

Wandelapps voor na de Vierdaagse
Daarnaast zijn er talloze apps voor wandelaars, die we in een apart overzicht hebben besproken. Die apps zijn meestal bedoeld als je op eigen houtje erop uit trekt en ze bevatten kaarten en routes om de mooiste plekjes te ontdekken. Daar heb je tijdens de Nijmeegse Vierdaagse natuurlijk niets aan, omdat de route al voor je is uitgestippeld. Maar misschien heb je door het wandelen van de Vierdaagse van Nijmegen wel de smaak te pakken gekregen en wil je veel vaker gaan wandelen. Veel succes voor iedereen die gaat meedoen!

Weerapps voor de Vierdaagse
De komende dagen blijft het droog in Nijmegen, maar het is alsnog belangrijk om het weer in de gaten te blijven houden. Tijdens het wandelen is het door de aanhoudende warmte belangrijk om veel water te blijven drinken. Met deze weerapps voor iPhone weet je altijd wat voor weer het is en hoe het weerbeeld per uur veranderd.

Powerbanks en batterijtips
Voor de meeste Vierdaagse- en wandel-apps geldt dat je locatie gebruikt wordt om bij te houden waar je bent. Dat kan zeker voor de langere wandeling een behoorlijk impact hebben op de batterij van je iPhone. Het is dan ook geen verkeerde keuze om een iPhone powerbank mee te nemen. In onze lijst vind je vijf handige powerbanks waarmee je flink vooruit kan.

Tip voor wandelaars met een Apple Watch: de batterij van de Apple Watch houdt het waarschijnlijk niet de volledige 50 kilometer voor, maar alleen de eerste ca. 30 kilometer. Zeker als je een al wat oudere 38mm Apple Watch hebt, moet je voorzorgsmaatregelen hebben. Zet daarom het continu meten van je hartslag uit, zodat je toch later de route op de kaart kunt zien, maar niet halverwege last hebt van een lege batterij.

Ga hiervoor naar op Watch-app op de iPhone en kies: Mijn Watch > Work-out > Stroombesparing inschakelen. Meer tips om je batterijduur van je Apple Watch te verlengen vind je hieronder.

Apps voor de Vierdaagsefeesten

Ga je alleen naar Nijmegen om feest te vieren, dan zijn ook daarvoor enkele apps beschikbaar. Met onderstaande apps weet je zeker dat je het naar je zin zult hebben. Ga je toch meewandelen en heb je na het lopen nog wat energie over, dan weet je dankzij deze apps waar je moet zijn voor een feestje.

4DF Vierdaagsefeesten Official

In deze app vind je een overzicht van alle feesten die van 14 tot en met 20 juli gehouden worden. Je bekijkt het hele programma gedurende de hele week en je kan de feesten aan je favorieten toevoegen. De app stuurt je dan een herinnering zodra het feestje van start gaat. Er is ook een plattegrond, mocht je willen weten wat precies waar gehouden wordt. Je kan je ook aanmelden via Facebook en zo verbinding maken met je vrienden. Ook verzamelt de app allerlei praktische informatie, zoals bereikbaarheid en noodnummers van de politie en het Rode Kruis.

Valkhof Festival 2018

Net als vorig jaar is er ook dit jaar het Valkhof Festival 2018. Tijdens dit festival, wat duurt van 14 tot en met 20 juli, zijn er ruim 130 verschillende acts in het Valkhofpark. Er zijn allerlei optredens verdeeld over verschillende genres, dus er zit voor iedereen wel wat leuks bij. De app lijkt qua indeling heel erg op de 4DF-app, maar dan specifiek voor het Valkhofpark. De app heeft ook een lijst met alle artiesten inclusief zoekfunctie, dus je weet meteen of je favoriet ook van de partij is.

Nieuws-apps over de Vierdaagse
Als je alles op de voet wil volgen, zonder je verder in te hoeven spannen, dan kan dat met nieuws-apps over de Nijmeegse Vierdaagse. Zo ben je er toch een beetje bij, zonder dat je zelf maar één stap hoeft te zetten.

Omroep Gelderland

Omroep Gelderland doet zoals gewoonlijk uitgebreid verslag van de Nijmeegse Vierdaagse. De app heeft een apart kopje in de menubalk, waarin al het nieuws over de Nijmeegse Vierdaagse bij elkaar te vinden is. Er zijn nieuwsartikelen, maar ook video’s van de verslaggevers. De app stuurt ook pushberichten, zodat je bij belangrijk nieuws meteen een melding krijgt. De app heeft ook een uitzending gemist-sectie, waar je de nieuwsuitzendingen terug kan kijken.

Je favoriete nieuws-app
Wil je geen aparte app downloaden, dan kan je natuurlijk ook het meest belangrijke nieuws volgen via de nieuws-app die je al op je iPhone hebt staan. Groot en belangrijk nieuws rondom de Vierdaagse wordt ook gebracht door de NOS, NU.nl en alle andere bekende nieuws-apps. Je krijgt dan niet alle details mee, maar je blijft toch op de hoogte van het belangrijkste nieuws uit Nijmegen. De NOS-app heeft bijvoorbeeld een zoekfunctie, dus je zoekt op deze manier meteen het nieuws over de Vierdaagse op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Apps
Onderwerp wandelen