Beats Fit Pro oplaaddoosje

Alles over de Beats Fit Pro: de sportieve kleine oortjes van Beats

De Beats Fit Pro zijn de nieuwste sportieve oortjes van Beats met een adviesprijs van €249,95. Ontdek de functies, eigenschappen en waar je de Beats Fit Pro kunt aanschaffen.

Prijs (vanaf €229,95)

Beats Fit Pro

De Beats Fit Pro zijn de allernieuwste oordopjes van Beats, die sinds januari 2022 in de winkel liggen. Het zijn sportieve oortjes met actieve ruisonderdrukking, die met een adviesprijs van €229,95 iets duurder zijn dan de Beats Studio Buds van €149,-. Dat prijsverschil is te verklaren doordat er een H1-audiochip in zit en iets meer sensoren om het geluid van buitenaf te reduceren. Zo heb je minder last van een ronkende motor of het geruis van de wind. Ook werken ze met dynamische hoofdtracking.


Dit zijn de actuele prijzen van de Beats Fit Pro bij diverse winkels.

Beats Fit Pro in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

 • Sportieve oordopjes van Beats, het dochterbedrijf van Apple
 • Release in januari 2022
 • Keuze uit meerdere kleuren: zwart, wit, groengrijs en paars. Vanaf februari 2023 ook in koraalroze, felgeel en diepzeeblauw
 • Ook geschikt voor Android
 • Nieuwste firmware-update: 4E64 (maart 2022)
 • Prijs: €249,95 (adviesprijs)

Beats Fit Pro kleuren

De Beats Fit Pro zijn vlak na de AirPods 3 aangekondigd en daardoor vraag je je misschien af welke van de twee je moet hebben. Er is echter meer overlap met de AirPods Pro, die ook voorzien zijn van rubberen eartips en ruisonderdrukking.

Beats Fit Pro: de sportieve oordopjes

 • Rubber oorhaakjes in drie formaten
 • Multifunctionele bedieningsknop op elk oortje
 • Geleverd met oplaadcase, rubberen oortips in drie formaten, usb-c-naar-usb-c-oplaadkabel
 • Zweet- en waterbestendig (IPX4)

De Beats Fit Pro zijn echt draadloze oordopjes. Ze lijken op de Beats Studio Buds, maar met kleine oorvleugels die zorgen dat ze ook tijdens het sporten op hun plek blijven. De haakjes bevestig je in je oorschelp en zijn flexibel, zodat ze zich kunnen aanpassen aan de vorm van jouw oren. Ze zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking (ANC) met transparantie-modus, vergelijkbaar met de AirPods Pro.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Qua design zijn de oortjes dus een stuk kleiner dan de standaard AirPods. Door het ontbreken van een stokje, zijn ze ook compacter dan de AirPods Pro. Doordat het stokje ontbreekt zit er op elk dopje een aparte knop die je kunt gebruiken om muziek te pauzeren, af te spelen of om telefoongesprekken te beantwoorden. Dit is bij de goedkopere Beats Studio Buds ook het geval.

Je kan kiezen tussen meerdere kleuren, namelijk zwart, wit, grijs en paars. Sinds februari 2023 zijn daar ook nog koraalroze, felgeel en diepzeeblauw bij gekomen. Bij elke kleur krijg je een bijpassend doosje en oortips in dezelfde kleur.

Beats Fit Pro functies

 • Actieve ruisonderdrukking (ANC) en transparantiemodus
 • Dynamische hoofdtracking met gyroscopen en accelerometers
 • Spatial Audio voor ruimtelijk geluid bij video en audio
 • Ingebouwde accelerometers (versnellingsmeters)

De naam ‘Fit’ zou verwijzen naar het feit dat deze oortjes vooral op hardlopers en andere sporters zijn gericht. Ze hebben ingebouwde accelerometers en andere sensoren die helpen om het externe geluid buiten te sluiten. Tegelijk zorgen de sensoren ervoor dat jouw stem wel helder klinkt tijdens het bellen. De accelerometers kunnen bovendien meehelpen om je workouts nauwkeuriger te meten.

Beats Fit Pro design

Ruisonderdrukking en Transparantie-modus

De Beats Fit Pro zijn voorzien van zowel ruisonderdrukking als de speciale Transparantie-modus. Dankzij de microfoons wordt omgevingsgeluid en ruis eruit gefilterd. Deze actieve ruisonderdrukking zorgt er dus voor dat je beter van de muziek kan genieten, zonder dat je gestoord wordt door pratende mensen om je heen of lawaai van de buren.

Als je toch meer wil meekrijgen van je omgeving is er de Transparantie-modus. De microfoon combineert dan belangrijke omgevingsgeluiden met de muziek. Zo kun je bijvoorbeeld nog steeds een gesprek met iemand voeren.

H1-chip in Beats Fit Pro

 • Voorzien van H1-chip
 • Werkt met Hé Siri

De Beats Fit Pro werken net als recente AirPods met de H1-chip. Dat betekent dat je Hé Siri kan gebruiken, zonder dat je op een knop hoeft te drukken. Je kan met Siri bijvoorbeeld het volume aanpassen, maar ook naar een volgend of vorig nummer gaan. Daarnaast kun je gemakkelijker koppelen en wisselen tussen je Apple-apparaten.

Met de H1-chip onderscheiden de Beats Fit Pro zich van de eerder verschenen Beats Studio Buds. Die beschikken namelijk niet over een H1-chip. De H1-chip zorgt ook voor de automatische verbinding en maken de oortjes zoekbaar in de Zoek mijn-app. Je kan de Beats Fit Pro bovendien gebruiken om audio te delen met anderen en zo samen via één iPhone met twee setjes oordopjes te luisteren naar dezelfde muziek.

Beats Fit Pro oplaaddoosje

Batterijduur en oplaadcase Beats Fit Pro

 • 6 uur batterijduur met ANC
 • 7 uur batterijduur met equalizer
 • Tot 24 uur gebruiksduur dankzij oplaaddoosje
 • Snelladen: 5 minuten opladen om 1 uur te kunnen luisteren
 • Opladen via usb-c-poort

De Beats Fit Pro worden geleverd met een oplaadcase, die doet denken aan die van de Powerbeats Pro uit 2019. De oplaadcase zorgt voor een langere gebruiksduur, net als bij de AirPods. De oplaadcase kan de oortjes ongeveer vier keer volledig opladen. Dit leidt tot een batterijduur van tot 24 uur. Daarmee gaan ze langer mee dan de Studio Buds, die een totale gebruiksduur hebben van 20 uur.

De losse oortjes gaan ongeveer 6 uur mee bij gebruik van ruisonderdrukking en 7 uur als je alleen Adaptive EQ gebruikt. Dankzij Fast Fuel kun je na 5 minuten opladen tot 1 uur luisteren. De oplaadcase opladen doe je met de meegeleverde usb-c-naar-usb-c-kabel. In tegenstelling tot de AirPods gebruik je dus geen Lightning-kabel.

Beats Fit Pro man met roze variant

Beats Fit Pro kopen: zoveel kosten ze

De Beats Fit Pro zijn sinds eind januari 2022 in Nederland en België beschikbaar. Deze draadloze Beats-oordopjes zijn te koop voor een adviesprijs van €249,95 bij onder andere de Apple Store. Bij andere winkels ben je vaak goedkoper uit.

Wil je meer weten over Beats-oortjes en -hoofdtelefoons? Lees dan onze pagina waar we de diverse modellen voor je op een rij gezet hebben.

Bekijk ook

Welke Beats moet ik kopen? Alles over de oortjes en koptelefoons

In dit overzicht lees je alles over het huidige assortiment aan Beats by Dre-producten. Lees over de iconische koptelefoons, de sportoordopjes en andere Beats-producten. Aan de hand van dit overzicht helpen we je een keuze te maken tussen de verschillende Beats modellen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
februari 2023