Wallet-passen delen.

Zo deel je Wallet-passen en -kaarten op de iPhone

Wil je een Wallet-pas op je iPhone delen met iemand anders? Dat kan je gemakkelijk regelen via de app. Wij laten je zien hoe je Wallet-kaarten deelt met iemand anders.

Wallet is een handige dienst die werkt als een soort digitale portemonnee voor je belangrijke tickets, pasjes en klantenkaarten. Soms wil je echter een pas delen met iemand anders en hiervoor wil je uiteraard niet hoeven wisselen van iPhone. In deze tip leggen we uit hoe je passen en kaartjes in Wallet kunt delen met anderen.

Wallet-kaarten delen met anderen

Stel je hebt een klantenkaart van je favoriete winkel in Wallet opgeslagen. Je gebruikt deze pas bijvoorbeeld om je aankopen te registreren in je account of om punten te sparen. Je kan deze kaart heel eenvoudig delen met bijvoorbeeld je partner, zodat hij of zij de bijbehorende app niet nodig heeft en ook niet al jouw persoonlijke gegevens hoeft in te vullen. Of je hebt een bioscoopkaartje waarvan je wil dat iedereen erbij kan.

Zo deel je een kaart via Wallet:

  1. Open de Wallet-app op je iPhone.
  2. Kies de kaart die je wil delen.
  3. Tik rechtsboven op de knop voor het deelmenu (te herkennen aan het vierkantje met het pijltje omhoog).
  4. Kies één van de opties. Je kan een kaart versturen via iMessage, WhatsApp, e-mail of een andere ondersteunende app. Delen via AirDrop is ook een mogelijkheid.

Wallet kaart delen met anderen

De ontvanger opent nu de chat, mail of andere app en tikt op de kaart. Kies vervolgens Voeg toe om de kaart aan de eigen Wallet-app toe te voegen. Gebruik je AirDrop, dan dient de ontvanger op Accepteer te tikken om de getoonde kaart meteen in Wallet te zetten.

Het is niet mogelijk een om een betaalkaart van Apple Pay op deze manier te delen. Een Apple Pay betaalpas toevoegen moet op ieder uniek apparaat apart plaatsvinden. Lees hier meer over in ons artikel over het instellen van Apple Pay.

Bekijk ook

Apple Pay instellen op je iPhone, Apple Watch en meer: zo doe je dat

Je kan Apple Pay instellen, maar hoe voeg je je betaalpas toe aan Apple Pay? In deze tip laten we zien hoe je Apple Pay instelt op je iPhone, Apple Watch en meer.

Alleen met Apple-gebruikers
Je kan kaarten alleen uitwisselen met Apple-gebruikers, omdat alleen zij toegang hebben tot de Wallet-app. Behalve naar een iPhone kun je de kaart ook delen met een Mac of iPad. Vervolgens kan de ontvanger de kaart daar accepteren. Op de Mac wordt de kaart als een .pkpass-bestand verstuurd. Deze verschijnt dan automatisch in de Downloads-map. Klik er vervolgens op en klik op de knop Voeg toe aan Wallet. De kaart wordt dan automatisch toegevoegd aan de Wallet-app op de iPhone die met hetzelfde iCloud-account is ingelogd.

Hou er wel rekening mee dat als je de pas met iemand deelt, dat diegene dan altijd toegang heeft tot deze pas. Als verzender kan je de pas of kaart niet terugtrekken. Doe dit dus alleen met vrienden en familie die je vertrouwt. Bovendien kan de ontvanger de kaart ook weer verder delen.

Bekijk ook

Apple Wallet: alles over deze handige app voor klantenkaarten, tickets en meer

Apple Wallet is Apple's digitale portemonnee voor klantenkaarten, tickets, kortingsbonnen en andere pasjes. Welke apps zijn er voor Wallet, wat zijn de mogelijkheden en op welke apparaten werkt Wallet? In deze uitleg lees je alles.

Lees ook onze andere tips:

Wallet

Wallet is een standaardapp op de iPhone waarin je klantenkaarten, tickets, kortingscoupons, pinpassen en creditcards bewaart. Je kunt er ook digitale sleutels voor geschikte auto's en deursloten in bewaren. Het is een soort digitale portemonnee, vandaar de naam van de app. De Wallet-app vind je behalve op de iPhone ook op de Apple Watch, zodat je al je klantenkaarten, tickets en meer altijd bij de hand hebt. Wallet is bovendien de thuishaven van Apple Pay, de betaaldienst van Apple. Lees alles over de Wallet-app, het maken van eigen Wallet-kaarten en meer.

Wallet