Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Philips Hue Labs thuiswerken lampen

Philips Hue ondersteunt nu Adaptive Lighting in HomeKit: zo werkt het

Philips Hue ondersteunt de nieuwe HomeKit-functie Adaptive Lighting. Met deze adaptieve verlichting verandert de kleur gedurende de dag. De update is nu voor alle gebruikers beschikbaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

We vinden in iOS 14 veel nieuwe HomeKit-functies, zoals gezichtsherkenning voor HomeKit-camera’s en nieuwe HomeKit-knoppen in het Bedieningspaneel. Voor slimme lampen is er Adaptive Lighting: een soort Night Shift voor je slimme verlichting. Maar om hier gebruik van te kunnen maken, moeten je lampen wel geschikt zijn. Philips Hue beloofde eerder al een update uit te brengen en nu is de update uit. Met versie 1941132070 van de Philips Hue Bridge kun je Adaptive Lighting gebruiken.

Philips Hue met Adaptive Lighting in HomeKit

Als je sinds het installeren van iOS 14 al op zoek was naar deze functie, klopt het dat je hem nog niet kon vinden. Hoewel je hier iOS 14 voor nodig hebt, moeten ook de lampen hiervoor bijgewerkt worden. Dat betekent dus dat makers van slimme verlichting hun lampen moeten updaten. Nadat eerder de betatesters van Philips Hue ermee aan de slag konden, kan nu iedereen de functie gebruiken. In het Nederlands wordt de functie adaptieve verlichting genoemd.

Om ervan gebruik te kunnen maken, moet je eerst je Philips Hue Bridge updaten:

  1. Open de Hue-app en tik op Instellingen.
  2. Scroll naar onderen en tik op Software-update.
  3. Er wordt gezocht naar een nieuwe versie. Tik op Updaten om deze te installeren. De juiste versie is 1941132070 van de Philips Hue Bridge. Voor de lampen is geen nieuwe update nodig.

Philips Hue Adaptieve verlichting update van bridge.

Het bijwerken van de Hue Bridge kan enige tijd duren. Volg na het updaten deze stappen:

  1. Open de Woning-app op je iPhone of iPad.
  2. Bovenaan verschijnt een melding dat je lampen ondersteuning bieden voor Adaptieve verlichting. Tik hierop.
  3. Kies welke lampen je hiervoor wil gebruiken. Alle lampen die geschikt zijn, worden hier weergegeven. Bevestig de lampen die je hiervoor wil gebruiken.
  4. Wil je later een lamp gebruiken voor Adaptieve verlichting? Hou de lamp dan ingedrukt en tik bij de kleurknoppen op het zonnetje.

Let op – om gebruik te kunnen maken van de adaptieve verlichting, heb je in ieder geval een HomeKit-hub nodig.

Adaptieve verlichting instellen in HomeKit.

Met Adaptive Lighting verandert de kleur van een lamp gedurende de dag. De lamp begint dan met warme kleuren en wordt gedurende de dag steeds koeler voor optimale concentratie. In de avond kleuren de lampen vervolgens weer warmer met minder blauw om je te helpen ontspannen. Dit gaat helemaal automatisch, zonder dat je zelf de kleur van je lampen aan hoeft te passen. Bij Philips Hue werkt dit zowel met de White & Color Ambiance als de White Ambiance-lampen, in alle verschillende vormen (kaarslamp, E27, GU10, etcetera). Het werkt ook bij andere Hue-producten, zoals de Light Strip en Hue Play. Wij hebben ze niet allemaal kunnen testen, dus het is de moeite om het zelf te proberen via de stappen hierboven. De gewone Hue White lamp is in ieder geval niet ondersteund.

Bekijk ook

iOS 14: verbeteringen voor HomeKit en de Woning-app op een rij

HomeKit bevat diverse verbeteringen in iOS 14 en de overige software-updates dit najaar. We zetten alle verbeteringen voor HomeKit en de Woning-app in iOS 14 voor je op een rij.

Met dank aan alle tipgevers!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 12 november: De update is nu voor iedereen beschikbaar. Het artikel is hiervoor bijgewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.