Philips Hue Labs thuiswerken lampen

Philips Hue gaat Adaptive Lighting in HomeKit ondersteunen

Nu al voor betatesters

Philips Hue gaat de nieuwe HomeKit-functie Adaptive Lighting ondersteunen. Met deze adaptieve verlichting verandert de kleur gedurende de dag. Betatesters van Philips Hue zien de nieuwe functie al.

We vinden in iOS 14 veel nieuwe HomeKit-functies, zoals gezichtsherkenning voor HomeKit-camera’s en nieuwe HomeKit-knoppen in het Bedieningspaneel. Voor slimme lampen is er Adaptive Lighting: een soort Night Shift voor je slimme verlichting. Maar om hier gebruik van te kunnen maken, moeten je lampen wel geschikt zijn. Philips Hue gaat de Adaptive Lighting ondersteunen en testers kunnen er nu al mee aan de slag.

Philips Hue met Adaptive Lighting in HomeKit

Als je sinds het installeren van iOS 14 al op zoek was naar deze functie, klopt het dat je hem nog niet kan vinden. Hoewel je hier iOS 14 voor nodig hebt, moeten ook de lampen hiervoor bijgewerkt worden. Dat betekent dus dat makers van slimme verlichting hun lampen moeten updaten. De eerste betatesters van Philips Hue melden nu dat de functie in versie 1941132020 van de bridge ondersteund wordt, zo schrijft iPhone-Ticker. Ook op Reddit meldt een gebruiker de functie al te zien. In het Nederlands wordt de functie adaptieve verlichting genoemd.

Adaptive Lighting instructie in Duits.

Met Adaptive Lighting verandert de kleur van een lamp gedurende de dag. De lamp begint dan met warme kleuren en wordt gedurende de dag steeds koeler voor optimale concentratie. In de avond kleuren de lampen vervolgens weer warmer met minder blauw om je te helpen ontspannen. Dit gaat helemaal automatisch, zonder dat je zelf de kleur van je lampen aan hoeft te passen. Bij Philips Hue werkt dit alleen met de White & Color Ambiance-lampen.

Hue Adaptive Lighting knop.

Om het in te stellen, hou je een geschikte lamp ingedrukt in de Woning-app. Vervolgens vind je bij het instellen an de kleuren een nieuwe knop, te herkennen aan een icoontje met een zonnetje. Hou er dus rekening mee dat de functie nu nog niet zichtbaar is voor jou, omdat de benodigde Hue-update nog niet publiekelijk beschikbaar is. Philips Hue heeft in een supportchat beloofd dat de functie later dit jaar voor iedereen beschikbaar is. Zodra de update voor iedereen uit is, werken we dit artikel bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2020, 12:29
Via Via iPhone-Ticker
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen homekit, philips hue
Software iOS 14

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.