2-in-1 MagSafe and Watch Travel Charger

Vooruitblik Apple Watch in 2023: dit kun je van de nieuwe modellen verwachten

Apple brengt in 2023 waarschijnlijk weer nieuwe Apple Watch-modellen uit. In dit artikel blikken we vooruit op de Apple Watch in 2023. Welke vernieuwingen komen eraan?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als het bijna september is, weet je dat ze er weer aan komen: de nieuwe Apple Watch-modellen. We kijken reikhalzend uit naar de nieuwe bandjes, maar vooral naar het horloge. Is het design vernieuwd? Zijn de randen weer iets smaller geworden? En zitten er nieuwe sensoren in? Nu de Apple Watch Ultra erbij is gekomen zijn de vooruitzichten spannender dan ooit. In dit artikel blikken we vooruit op de verwachte nieuwe functies voor de Apple Watch in 2023.

#1 Apple Watch in 2023: welke modellen kun je verwachten?

Dit jaar kunnen we waarschijnlijk twee vernieuwde modellen verwachten:

Er wordt nog geen opvolger verwacht van de Apple Watch SE 2022. Apple slaat waarschijnlijk een twee jaar over en komt in 2024 met een opvolger voor het budgetmodel.

De Apple Watch Series 9 wordt de logische opvolger van de huidige Apple Watch Series 8. Er zijn voldoende aanwijzingen dat de Apple Watch Ultra dit jaar ook al een opvolger krijgt, met iets betere specs. Er waren ooit geruchten dat er een sportieve, lager geprijsde versie van de Apple Watch Ultra uit zou komen, maar daar lijkt geen sprake van. De line-up zou dan ook te breed en te verwarrend worden. De hoge adviesprijs van €999,- lijkt bij kopers van de Apple Watch Ultra in ieder geval geen obstakel te vormen.

#2 Twee modellen, twee designs

Het is mogelijk dat de Apple Watch Series 9 wat eigenschappen van de Ultra over neemt, maar het design blijft waarschijnlijk hetzelfde. Apple heeft tot nu toe weinig gesleuteld aan het design. De Series 4 kreeg een groter scherm en de Series 7 had smallere schermranden, maar in de basis veranderde er niets. Apple zou kunnen kiezen voor het wat plattere scherm van de Ultra maar we zouden ook niet vreemd opkijken als Apple het design bij de Series 9 hetzelfde houdt en alleen wat andere kleuren kiest.

Bij de Apple Watch Ultra zal er weinig aan het design gesleuteld worden. Dit model is nog maar pas verschenen en meestal gaat het design een paar jaar mee voordat er echte veranderingen optreden. Wel zijn er geruchten dat dit model iets lichter van gewicht wordt, door bijvoorbeeld onderdelen te 3D-printen. En het is ook mogelijk dat Apple voor een extra kleur kiest, bijvoorbeeld een donkere afwerking voor platinum. Volgens Mark Gurman heeft Apple een donkere titanium-versie getest. Deze zou eerder zijn geannuleerd omdat de ontwerpers het uiterlijk niet mooi vonden. De donkere versie zou in 2023 “theoretisch” toch nog uitgebracht kunnen worden.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch Ultra 2 mogelijk ook in een donkere variant'

Komt de Apple Watch Ultra 2 in een nieuwe kleur? Apple werkte eerder al aan een donkere versie van de Apple Watch Ultra, die in 2023 het licht zou kunnen zien. Er waren eerder al wat geruchten over het design van de Apple Watch Ultra 2.

#3 Display: plat?

We schreven al bij het design, dat de Apple Watch Series 9 wellicht het platte scherm van de Ultra overneemt, maar dan in een behuizing van aluminium en in een formaat van 41mm en 45mm. We denken echter dat de standaard Apple Watch hetzelfde ‘bolle’ scherm houdt.

Bij de Apple Watch Ultra verwachten we geen veranderingen in het scherm. Er zijn geruchten dat Apple in 2024 wil overstappen op een microLED-scherm en dat zou een perfect moment zijn om meteen het design aan te passen, met bijvoorbeeld nog smallere schermranden.

#4 Processor in Apple Watch Series 9 en meer

De Apple Watch Series 9 krijgt volgens Mark Gurman een S9-chip die een flinke verbetering in performance gaat leveren. Dezelfde chip zit ook in de tweede generatie Apple Watch Ultra. Bij de S7 en S8 was er vrijwel geen verbetering in prestaties. Gurman beweert nu dat we voor het eerst sinds de Series 6 echt een sprong in snelheid gaan zien. Eerder beweerde Gurman dat de chip gebaseerd kan zijn op de A15 Bionic en dat de release samenvalt met grote veranderingen in hardware, om te zorgen dat de vernieuwingen in watchOS 10 goed uit de verfkomen.

#5 Functies in Apple Watch-modellen van 2023: minder vernieuwend dan gehoopt?

Apple legt in 2023 vooral nadruk op de software van de Apple Watch. watchOS 10 bevat allerlei vernieuwingen, met onder andere widgets en een slimme stapel en een herontwerp van diverse apps.

Grote nieuwe hardwarefuncties waar al jarenlang over wordt gesproken, zoals bloeddruk- en bloedsuikermeting, zullen nog niet klaar zijn voor prime time. Er zal een vernieuwde chip in zitten, die ervoor zorgt dat de Apple Watch langer updates krijgt.

Algemene verbeteringen: onze wensen

We hebben nog wel een aantal suggesties voor Apple met verbeteringen voor aankomende Apple Watch-modellen:

  • Standaard draadloos opladen met Qi: De Apple Watch opladen kan nog steeds alleen maar met de speciale Apple Watch-lader, terwijl Apple ooit anders van plan was met de AirPower. We hopen dan ook ieder jaar op ondersteuning voor gewone Qi-laders, al hebben we ook vrede met het ondersteunen van MagSafe. Dit jaar wordt Qi2 ingevoerd en dat zou voor Apple reden kunnen zijn om ook het opladen van de Apple Watch iets universeler te maken.
  • Vernieuwde knoppen: Apple zou de knoppen op de Apple Watch een update kunnen geven. Dus geen fysiek indrukbare knop meer, maar een knop die met een tikje van de Taptic Engine het gevoel van een echte knop simuleert.
  • Actieknop ook op de standaard modellen: De Apple Watch Ultra kreeg een handige actieknop waar je acties aan kunt knoppelen. Het zou aardig zijn als de standaard Apple Watch dit ook krijgt, maar dit vereist wel een redesign van de behuizing.
  • Meer opties voor de actieknop: Met de actieknop op de Apple Watch Ultra heb je nu maar een paar opties. We zouden graag zien dat Apple dit verder uitbreidt.
Bekijk ook

Nieuwe Qi2-standaard komt eraan: eerste accessoires nu gekeurd

Het Wireless Power Consortium heeft aangekondigd dat de eerste Qi2 opladers binnenkort beschikbaar zijn. Deze nieuwe standaard werd eerder dit jaar al aangekondigd en Apple's MagSafe heeft ervoor aan de basis gestaan. Het moet leiden tot accessoires en opladers die beter met elkaar samenwerken.

Verder lezen:

#6 Release van Apple Watch 2023 modellen

Apple gaat de nieuwe modellen waarschijnlijk in september 2023 aankondigen. Dit komt overeen met de aankondigingen van voorgaande jaren. Dit zal dan tijdens het grote iPhone 15-event van 2023 zijn. We verwachten de release midden september.

#7 Prijs Apple Watch 2023 modellen

Qua prijs verwachten we geen grote veranderingen. De Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra zitten al aan hun top qua prijsstelling en we verwachten geen verdere correcties in verband met inflatie.

Dit zijn de verwachte prijzen:

Als je niet kunt wachten op deze nieuwe modellen, lees dan onze Apple Watch vergelijking voor het kiezen van het beste model. Wil je de Apple Watch kopen, dan vind je in ons overzicht alle actuele prijzen.

Hieronder vind je de actuele prijzen van de huidige modellen!

Prijzen 41mm Apple Watch Series 8

Prijzen 45mm Apple Watch Series 8

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Lees ook onze andere verwachtingen voor de producten van 2023:

Bekijk ook

Apple-producten in 2023: dit heeft Apple allemaal uitgebracht

Welke producten heeft Apple in 2023 allemaal uitgebracht? In dit overzicht lees je precies wat er van Apple allemaal verschenen is dit jaar, lees je de belangrijkste details en welke producten doorgeschoven zijn naar volgend jaar.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 30 juli: Gerucht over performanceverbetering door S9-chip toegevoegd.
  • 2023 - 25 juli: Nu de release van de volgende generatie Apple Watch-modellen dichterbij komt, hebben we dit artikel aangepast.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.