Apple Watch Series 9

Apple Watch roestvrij staal kopen: alles over prijzen en meer

De Apple Watch is behalve in aluminium ook verkrijgbaar in roestvrij staal. Waar kun je een dergelijke RVS Apple Watch kopen en waar moet je rekening mee houden? Dat leggen we uit in dit artikel!

Prijs (vanaf €849,-) ⦁ Refurbished

Waar vind je een Apple Watch van roestvrij staal?

Sommige mensen willen het liefst een Apple Watch van glimmend roestvrij staal, omdat dit model een wat luxere uitstraling geeft. Lange tijd was het lastig om een RVS Apple Watch in Nederland en België te kopen, maar daar is sinds oktober 2021 verandering in gekomen. Je kunt dit model nu bij Apple en bij diverse andere winkels aantreffen. We leggen in dit artikel uit welke opties je met een roestvrij stalen Apple Watch hebt: wat kost het, waar kun je ze kopen en uit welke kleuren kun je kiezen?

Apple Watch roestvrij staal: verkrijgbaarheid

Sinds de Apple Watch eSIM wordt ondersteund door een Nederlandse provider (T-Mobile) en een Belgische provider (Telenet) zijn de modellen met 4G ook in onze landen verkrijgbaar. Dat geldt ook voor de variant van roestvrij staal, sinds de Apple Watch Series 7. Momenteel ligt de Apple Watch Series 8 in roestvrij staal bij Apple in de schappen met keuze uit drie kleuren: zilver, goud en grafiet. Je kunt ook terecht bij andere winkels zoals MediaMarkt en Amac.

Apple Watch Series 8 roestvrijstaal kleuren

Dit zijn de adviesprijzen die Apple hanteert:

Bekijk bij andere winkels:

Apple Watch Series 8 roestvrij staal

Hier zie je de prijzen van de 41mm Apple Watch Series 8 in RVS:

Helaas is de luxere Apple Watch Hermès in roestvrij staal niet in Nederland beschikbaar. Ook de Apple Watch Edition in titanium was niet in Nederland te koop, maar gelukkig kunnen we sinds het najaar van 2022 wel kiezen voor de titanium Apple Watch Ultra.

RVS Apple Watch Series 8

Prijs van de Apple Watch roestvrijstaal

De Apple Watch in roestvrij staal is een flink stuk duurder dan de normale uitvoering van aluminium. Deze hogere prijs heeft te maken met een aantal factoren:

  • Het materiaal (roestvrij staal) is duurder.
  • Sommige onderdelen zijn van ander materiaal gemaakt (zoals saffierglas).
  • Je betaalt extra voor 4G-functie, want die zit er standaard in.

Kleuren Apple Watch RVS in combinatie met bandjes

De Apple Watch in roestvrij staal is beschikbaar in een drietal kleuren:

  • Grafiet
  • Zilver
  • Goud

Het effect van de kleuren verschilt sterk van de aluminium versies, vanwege de glimmende afwerking.

Apple Watch Series 8 RVS

De Apple Watch in RVS is te combineren met alle bandjes die Apple uitgebracht heeft. Bestel je het model bij Apple, dan kun je dankzij Apple Watch Studio kiezen uit alle beschikbare bandjes. Koop je de RVS Apple Watch bij andere winkels, dan zit je vast aan bepaalde kleurcombinaties.

  • Grafiet RVS: Middernacht sportbandje of grafiet Milanees bandje
  • Zilver RVS: Wit sportbandje of zilver Milanees bandje
  • Goud RVS: Sterrenlicht sportbandje of goud Milanees bandje

De prijs is afhankelijk van het bandje. De modellen met Milanees bandje zijn €50 duurder dan de versies met gewone sportbandje.

Apple Watch roestvrij staal aanbiedingen en acties

Bij Apple zul je niet zo snel afgeprijsde modellen van de Apple Watch roestvrij staal zien en als het zo is, dan zul je daarvoor in het buitenland moeten zijn. Wel zou je kunnen kijken bij aanbieders zoals Amazon. Vooral als er een nieuwe editie is verschenen kan de vorige generatie zijn afgeprijsd bij diverse winkels. Ook verlaagt Apple vaak de prijs van vorige versies als er een nieuw product is aangekondigd.

Waarom Apple Watch roestvrij staal?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je een Apple Watch van roestvrij staal zou willen hebben. Eén ervan is dat je het materiaal gewoon mooier vindt of dat je graag wat meer betaalt voor een luxere editie. Er is ook nog een ander verschil: de roestvrijstalen Apple Watch is voorzien van een scherm bedekt met saffierglas en dat is krasbestendiger dan Ion-X-glas, dat Apple voor de aluminium versie gebruikt. Wil je de meest krasbestendige Apple Watch, dan moet je dus die met een stalen behuizing hebben.

Meer over de verschillen tussen Apple Watch aluminium en roestvrij staal lees je in ons aparte artikel. Lees ook het artikel over de Apple Watch 4G kopen.

Bekijk ook

Apple Watch van aluminium of roestvrij staal, wat zijn de verschillen?

De Apple Watch is onder andere verkrijgbaar in roestvrij staal en in aluminium. Wat zijn de belangrijkste verschillen in functies, specs en prijs? Dat lees je in dit artikel, waarin we de Apple Watch van aluminium en roestvrij staal tegenover elkaar zetten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2022