Apple Watch lineup 2021

Apple Watch roestvrij staal kopen: alles over prijzen en meer

De Apple Watch is verkrijgbaar in roestvrij staal en in aluminium. Waar kun je een roestvrijstalen Apple Watch kopen en waar moet je rekening mee houden? Dat leggen we uit in dit artikel!

Prijs (vanaf €729,-) ⦁ Refurbished

Waar vind je een Apple Watch van roestvrij staal?

Sommige mensen willen het liefst een Apple Watch van roestvrij staal. Het was een aantal jaren lastig om eraan te komen, maar daar is in oktober 2021 verandering in gekomen. We leggen in dit artikel uit welke opties je met een roestvrij stalen Apple Watch hebt: wat kost het, waar kun je ze kopen?

Apple Watch roestvrij staal: verkrijgbaarheid

Voor een roestvrijstalen Apple Watch moest je lange tijd naar het buitenland gaan, omdat deze uitvoering alleen beschikbaar is in combinatie met de 4G-functie. Maar in Nederland komt de 4G-functie nu ook beschikbaar, wat meteen betekent dat de Apple Watch in roestvrij staal ook weer in ons land te koop is. Het gaat dan om de versie in roestvrij staal van de Apple Watch Series 7. Daarin vind je alle verbeteringen van dit model, zoals het grotere scherm, sneller opladen en het stevigere display.

Je kunt de roestvrijstalen Apple Watch in de online Apple Store bestellen, maar ook bij andere winkels als MediaMarkt en Amac. De verkoop van dit model start op 29 oktober, met een release op 5 november 2021.

Bekijk bij andere winkels:

Helaas komt de luxere Apple Watch Hermès in roestvrij staal niet in Nederland beschikbaar. Ook de Apple Watch Edition in titanium is niet in Nederland te koop. Voor die modellen zul je moeten uitwijken naar bijvoorbeeld Duitsland.

Prijs van de Apple Watch roestvrijstaal

De Apple Watch in roestvrij staal is een flink stuk duurder dan de normale uitvoering van aluminium. Deze hogere prijs heeft te maken met een aantal factoren:

 • Het materiaal (roestvrij staal) is duurder.
 • Sommige onderdelen zijn van ander materiaal gemaakt (zoals saffierglas).
 • Je betaalt extra voor 4G-functie te nemen, want de roestvrijstalen Apple Watch is er alleen in een versie met 4G.

De 4G-functie van de Apple Watch kun je in Nederland gebruiken bij T-Mobile. In België wordt Telenet als enige provider ondersteund.

Dit zijn de prijzen die Apple hanteert:

Daarnaast is er de Apple Watch Hermes met roestvrijstalen horlogekast en speciale horlogebandjes. Deze uitvoering is vanaf €1.299 verkrijgbaar.

Prijzen Apple Watch GPS + Cellular

40/41mm 44/45mm
SE GPS, aluminium €299,- €329,-
SE GPS + Cellular (4G), aluminium €349,- €379,-
Nike+ SE GPS + Cellular (4G), aluminium €349,- €379,-
Series 7 GPS, aluminium €429,- €459,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), aluminium €529,- €559,-
Nike+ Series 7 GPS + Cellular (4G), aluminium €529,- €559,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), roestvrij staal €729,- €779,-
Series 7 GPS + Cellular (4G), titanium* €829,- €879,-
Hermès Series 7 GPS + Cellular (4G), roestvrij staal* €1.299,- €1.349,-

Prijzen zijn vanafprijzen en kunnen hoger uitvallen bij bepaalde bandjes.
* Model en uitvoering niet beschikbaar in Nederland en België.

Kleuren Apple Watch RVS in combinatie met bandjes

De Apple Watch in roestvrij staal is beschikbaar in een drietal kleuren:

 • Grafiet
 • Zilver
 • Goud

Onthoud dat het effect van de kleuren sterk verschilt met de aluminium versies, vanwege de glimmende afwerking.

De Apple Watch in RVS is te combineren met alle bandjes die Apple uitgebracht heeft. Bestel je het model bij Apple, dan kun je dankzij de Apple Watch Studio kiezen uit alle beschikbare bandjes. Besluit je de Apple Watch in roestvrij staal bij een andere winkel te kopen, dan ben je gebonden aan de standaard combinaties.

 • Grafiet roestvrij staal, cellular: blauw sportbandje
 • Grafiet roestvrij staal, cellular: grafiet Milanees bandje
 • Zilver roestvrij staal, cellular: sterrenlicht sportbandje
 • Ziver roestvrij staal, cellular: zilver Milanees bandje
 • Goud roestvrij staal, cellular: donkere kers sportbandje
 • Goud roestvrij staal, cellular: goud Milanees bandje

De prijs is ook afhankelijk van het bandje. De modellen met Milanees bandje zijn €50 duurder dan de versies met gewone sportbandje.

Configuraties van Apple Watch Series 7 Cellular in Nederland.
Van boven naar onder: Aluminium (blauw, groen, rood, sterrenlicht, middernacht), roestvrij staal (grafiet, zilver, goud)

Apple Watch roestvrij staal aanbiedingen en acties

Bij Apple zul je niet zo snel afgeprijsde modellen van de Apple Watch roestvrij staal zien en als het zo is, dan zul je daarvoor in het buitenland moeten zijn. Wel zou je kunnen kijken bij aanbieders zoals Amazon. Vooral als er een nieuwe editie is verschenen kan de vorige generatie zijn afgeprijsd bij diverse winkels. Ook verlaagt Apple vaak de prijs van vorige versies als er een nieuw product is aangekondigd.

Apple Watch Series 7 roestvrij staal

Waarom Apple Watch roestvrij staal?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je een Apple Watch van roestvrij staal zou willen hebben. Eén ervan is dat je het materiaal gewoon mooier vindt of dat je graag wat meer betaalt voor een luxere editie. Er is ook nog een ander verschil: de roestvrijstalen Apple Watch is voorzien van een scherm bedekt met saffierglas en dat is krasbestendiger dan Ion-X-glas, dat Apple voor de aluminium versie gebruikt. Wil je de meest krasbestendige Apple Watch, dan moet je dus die met een stalen behuizing hebben.

Meer over de verschillen tussen Apple Watch aluminium en roestvrij staal lees je in ons aparte artikel. Lees ook het artikel over de Apple Watch 4G kopen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2021