Apple Watch Series 5

Apple Watch roestvrij staal kopen: alles over prijzen en meer

De Apple Watch is verkrijgbaar in roestvrij staal en in aluminium. War kun je een roestvrijstalen Apple Watch kopen en waar moet je rekening mee houden? Dat leggen we uit in dit artikel!

Prijs vanaf €299,-

Sommige mensen willen het liefst een Apple Watch van roestvrij staal, maar het is lastiger geworden om er eentje te kopen. Daarom leggen we in dit artikel uit welke opties je met een roestvrijstalen Apple Watch hebt: wat kost het, waar kun je ze kopen?

Prijs van de Apple Watch roestvrijstaal

De Apple Watch in roestvrij staal was altijd al duurder dan de uitvoering in aluminium. Sinds de Apple Watch Series 3 heeft Apple er echter voor gekozen om de roestvrijstalen versie alleen nog met 4G uit te brengen. Je betaalt dus niet alleen voor het duurdere materiaal, maar ook voor de 4G-functie die je in Nederland en België (nog) niet kunt gebruiken.

Dit zijn de prijzen die Apple hanteert:

  • Apple Watch roestvrijstaal 40mm Series 4: vanaf €699
  • Apple Watch roestvrijstaal 44mm Series 4: vanaf €749

Je kunt ook kiezen voor een luxere uitvoering met Milanees bandje in zilver, spacegrijs of goud. Deze kost respectievelijk €799 (40mm) en €849 (44mm).

Daarnaast is er de Apple Watch Hermes met roestvrijstalen horlogekast en speciale horlogebandjes. Deze zijn vanaf €1299 verkrijgbaar.

Apple Watch roestvrij staal: verkrijgbaarheid

Voor een roestvrijstalen Apple Watch zul je naar het buitenland moeten gaan, want deze uitvoering is maar in een beperkt aantal landen verkrijgbaar, waaronder Duitsland en Frankrijk. Alle modellen zijn in de online Apple Store te bestellen, waarbij je kunt kiezen voor afhalen in een beperkt aantal steden (waaronder Londen, Parijs, Berlijn en Keulen) of laten bezorgen op een lokaal adres. Je kunt dus niet vanuit een buitenlandse Apple Store naar Nederland of België laten versturen.

Apple Watch roestvrij staal aanbiedingen en acties

Bij Apple zul je niet zo snel afgeprijsde modellen van de Apple Watch roestvrij staal zien en als het zo is, dan zul je daarvoor ook weer in het buitenland moeten zijn. Wel zou je kunnen kijken bij aanbieders zoals Amazon. Vooral als er een nieuwe editie is verschenen kan de vorige generatie zijn afgeprijsd bij diverse winkels. Ook verlaagt Apple vaak de prijs van vorige versies als er een nieuw product is aangekondigd.

Waarom Apple Watch roestvrij staal?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je een Apple Watch van roestvrij staal zou willen hebben. Eén ervan is dat je het materiaal gewoon mooier vindt of dat je graag wat meer betaalt voor een luxere editie. Er is ook nog een ander verschil: de roestvrijstalen Apple Watch is voorzien van een scherm bedekt met saffierglas en dat is krasbestendiger dan Ion-X-glas, dat Apple voor de aluminium versie gebruikt. Wil je de meest krasbestendige Apple Watch, dan moet je dus die met een stalen behuizing hebben.

Meer over de verschillen tussen Apple Watch aluminium en staal lees je in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!