Apple WWDC 2023 Apple Vision ruimte

Deze Apple-events en aankondigingen vonden in 2023 plaats

Apple-events zijn ieder jaar weer een hoogtepunt voor Apple-liefhebbers. In 2023 verwachten we echter geen keynotes meer. Welke producten werden er ook al weer in 2023 aangekondigd? Je leest het in deze round-up.

Apple-events in 2023

Een Apple-event staat garant voor nieuwe producten en software-functies. In 2022 organiseerde Apple slechts drie events, een dieptepunt. In 2023 stond het er gelukkig wat beter voor, al hoeven we de rest van het jaar geen evenement meer te verwachten. We kijken terug op de Apple-events van 2023 en geven kort weer welke producten en overige aankondigingen er waren.

Bekijk ook

Apple-producten in 2023: dit heeft Apple allemaal uitgebracht

Welke producten heeft Apple in 2023 allemaal uitgebracht? In dit overzicht lees je precies wat er van Apple allemaal verschenen is dit jaar, lees je de belangrijkste details en welke producten doorgeschoven zijn naar volgend jaar.

Januari 2023: Macs, M2 Pro/Max, HomePod en meer

Het was geen officieel Apple event in januari 2023, maar als je de bijbehorende video bekijkt, krijg je toch een beetje die indruk. Apple presenteerde de nieuwe MacBook Pro’s voorzien van M2 Pro/Max-chip en een vernieuwde Mac mini met M2/M2 Pro. Een dag later werd ook de HomePod 2023 onthuld in een normale productvideo geworden. Meepraten over de aankondigingen of een samenvatting lezen van alle januari-aankondigingen? Check ons artikel Praat mee over 2023 MacBook Pro, Mac mini en HomePod.

Bekijk ook

Praat mee over Apple's eerste aankondigingen van 2023 (met samenvatting van al het nieuws)

Apple heeft in januari meerdere nieuwe producten aangekondigd: een nieuwe MacBook Pro's en Mac mini's met M2-chip en een nieuwe HomePod! Wat vind jij van deze allereerste productaankondiging van 2023? Had je meer verwacht of was dit nou juist het product waar je op zat te wachten? Lees hier ook een samenvatting van de aankondigingen.

Maart 2023: nieuwe gele iPhone 14-kleur

Apple houdt niet ieder jaar een voorjaarsevent. Ook in 2023 kwam het er niet van. Enkele producten die aangekondigd hadden kunnen worden, waren de 15-inch MacBook Air, de Mac Pro met bijbehorend XDR Display en vernieuwde AirPods Pro 2 met usb-c-aansluiting. Dat gebeurde echter niet. Beide Macs zagen het daglicht tijdens WWDC 2023, het nieuwe display kwam er niet en de AirPods Pro 2 werden uiteindelijk in september van een opfrisbeurt met usb-c voorzien.

In maart werd wel een product aangekondigd met een persbericht:

  • Gele iPhone 14: de jaarlijkse gewoonte om een extra kleurtje uit te brengen
iPhone 14 geel

Juni 2023: WWDC met software en Vision Pro

Als we één ding met zekerheid kunnen zeggen, dan is het wel dat Apple elk jaar een event voor ontwikkelaars organiseert. Tijdens de keynote van WWDC 2023 werden dan ook iOS 17 en andere nieuwe versies van besturingssystemen onthuld. Ook deed Apple zijn allereerste AR/VR-headset uit de doeken:

Apple Vision Pro Travel Mode in vliegtuig

WWDC 2023 vond plaats van 5 t/m 9 juni, de gebruikelijke periode aan het begin van de maand. Het was voor het eerst weer een normaal Apple-event met publiek en ontwikkelaars die fysiek bij de workshops aanwezig konden zijn. De keynote zelf werd als video afgespeeld op een groot scherm, terwijl het publiek toekeek. Er was dus geen sprake van een écht live event met presentatoren op het podium.

Je leest meer over de aankondigingen in onze samenvatting van het WWDC 2023.

Bekijk ook

Round-up: samenvatting van alle WWDC 2023-aankondigingen!

De WWDC-keynote zit erop! De WWDC 2023 staat in het teken van de introductie van de Apple Vision Pro, nieuwe Macs en software updates zoals iOS 17 en macOS 14 Sonoma. In deze round-up lees je de WWDC 2023 samenvatting met alle aankondigingen.

September 2023: iPhone 15, Apple Watch 9 en meer

Zoals gebruikelijk stond september ook in 2023 weer in het teken van de iPhone en Apple Watch. Tijdens het Wonderlust-event onthulde Apple de iPhone 15-serie, de volgende generatie Apple Watch en de opvolger van de Apple Watch Ultra uit 2022.

Deze producten werden aangekondigd in september:

iPhone 15 Pro review: de twee Pro-toestellen

Je leest meer over de aankondigingen in onze samenvatting van het iPhone 15-event:

Bekijk ook

Samenvatting: dit heeft Apple aangekondigd tijdens het iPhone 15-event

Apple's iPhone 15-event is afgelopen! Apple heeft de iPhone 15, nieuwe Apple Watches en meer aangekondigd. In deze samenvatting van Apple's iPhone 15-event vind je alle aankondigingen en de belangrijkste verbeteringen op een rij.

Oktober 2023: MacBook Pro’s en iMac met M3-chip

Het was lang de vraag of er dit jaar wel een oktober-event zou komen, maar uiteindelijk was daar toch de uitnodiging voor het Scary Fast-event. Het event stond in het teken van Macs en de nieuwe M3-chipfamilie.

Deze producten werden onthuld tijdens het oktober-event:

Apple Silicon M3 Series overzicht

Lees onze samenvatting van het Scary Fast Mac-event als je meer wilt weten!

Bekijk ook

Samenvatting: dit heeft Apple aangekondigd tijdens het Scary Fast Mac-event

Apple's Mac-event van oktober 2023 is achter de rug. Tijdens het Scary Fast-event heeft Apple nieuwe Macs aangekondigd: nieuwe MacBook Pro's Ć©n een nieuwe iMac, voorzien van de nieuwste generatie Apple Silicon-chips. Lees hier in de samenvatting van Apple's oktober 2023-event de belangrijkste details van de nieuwe producten. Of bekijk de presentatie terug met de video van het Scary Fast-event.

Nog meer informatie over de Apple-producten uit 2023? In ons artikel met Apple-producten voor 2023 treden we nog meer in detail over welke producten er dit jaar verschenen.

Bekijk ook

Apple-producten in 2023: dit heeft Apple allemaal uitgebracht

Welke producten heeft Apple in 2023 allemaal uitgebracht? In dit overzicht lees je precies wat er van Apple allemaal verschenen is dit jaar, lees je de belangrijkste details en welke producten doorgeschoven zijn naar volgend jaar.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 26 november: Bijgewerkt met de nieuwste informatie na het Scary Fast-event.
  • 2023 - 17 juli: Bijgewerkt met informatie over de tweede helft van 2023.
  • 2023 - 02 april: Bijgewerkt met informatie over WWDC 2023.
  • 2023 - 23 januari: Bijgewerkt met het 'mini-event' van januari 2023.

Reacties: 6 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.