Apple Watch Ultra behuizing

Jouw volgende Apple Watch komt misschien wel uit de 3D-printer

Apple wil voor onderdelen van de Apple Watch overstappen op 3D-printing. Dat is goedkoper en is ook beter voor mens en milieu, meldt Kuo. Ook Bloomberg denkt dat Apple met het 3D-printen van onderdelen voor de Apple Watch bezig is.

Update 30 augustus 2023: Na eerdere uitspraken van Ming-Chi Kuo sluit nu ook Bloomberg zich aan bij geruchten dat Apple onderdelen van de Apple Watch gaaat maken met 3D-printing. Maar er is wel een verschil: volgens Kuo zou het gaan om onderdelen van titanium, terwijl Bloomberg onderdelen van staal uit de 3D-printer ziet komen. Het zou gaan om een RVS-versie van de Apple Watch Serie 9, die in september wordt verwacht. Dat Apple nu pas zou zijn begonnen met het testen, lijkt wat aan de late kant. Het is echter goed mogelijk dat Apple al klaar is met de modellen van de Apple Watch Series 9 en nu aan het kijken is of dat proces met 3D-printen is te evenaren.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 14 juli 2023.


Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple voor onderdelen van de Apple Watch Ultra gebruik maken van 3D-printing. Deze volgende Apple Watch wordt in de tweede helft van 2023 verwacht en bevat een aantal mechanische onderdelen van titanium die 3D-print zijn gemaakt. Sommige onderdelen moeten nog wel door het conventionele CNC-proces om ze precies op maat te krijgen. Maar het kan volgens Kuo wel de productietijd en de kosten verlagen.

Fabrikant IPG Photonics zou de enige leverancier zijn van de laser-componenten, terwijl de printers zelf worden geleverd door Farsoon en BLT. Als het goed gaat, denkt Kuo dat Apple voor veel meer onderdelen op 3D-printers zal overstappen. De productiekosten daarvan zijn lager, zodat Apple goedkoper kan laten produceren.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Apple Watch Ultra behuizing
Bron: iFixit

Beter voor mens en milieu
Ook de ESG-performance in de toeleveringsketen verbetert. ESG staat voor Environment (milieu), Social (mens en maatschappij) en Governance (behoorlijk bestuur). Het zijn drie belangrijke criteria als het gaat om het meten van duurzaamheid. Dat zal Lisa Jackson als muziek in de oren klinken. Zij is bij Apple verantwoordelijk voor Environment, Policy and Social Initiatives en is feitelijk de ESG-manager van Apple.

Apple Watch Ultra iFixit
Bron: iFixit

Meer informatie is te lezen in de Medium-post van Ming-Chi Kuo.

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is de 49mm Apple Watch, bedoeld voor actieve sporters. Het model is gemaakt van extra stevig titanium en heeft een aangepast design, dat beter bestand is tegen stoten en breuken. De vernieuwde Digital Crown en zijknop zijn makkelijker te bedienen (ook met handschoenen) en zitten samen verwerkt in een extra breed balkje ter bescherming van de Apple Watch. Aan de andere zijkant is een programmeerbare Actieknop voor de Apple Watch. Het scherm is plat en de behuizing steekt iets boven het display uit om deze te beschermen. De Apple Watch Ultra heeft ook exclusieve wijzerplaten en bandjes. In 2023 bracht Apple de Apple Watch Ultra 2 uit, met een verbeterde chip, helderder display en ondersteuning voor Tik dubbel. Lees ook ons artikel over de Apple Watch kopen voor de prijzen van actuele modellen.

Apple Watch Ultra

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.