iPads 2022

Vooruitblik iPads in 2023: welke verbeteringen kunnen we verwachten?

Welke iPads gaat Apple in 2023 vernieuwen en welke verbeteringen kun je daarbij verwachten? We blikken vooruit op de mogelijke vernieuwde modellen van dit jaar, zoals de iPad mini en iPad Air.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In 2022 bracht Apple maar liefst drie vernieuwde iPads uit: de iPad Air 2022 kwam in april, gevolgd door de compleet nieuw ontworpen standaard iPad 2022 in oktober en de iPad Pro met M2-chip. Kunnen we in 2023 ook weer updates verwachten en wat zijn dan de nieuwe functies? In dit artikel kijken we naar de plannen die Apple in 2023 met de iPads heeft.

iPad in 2023: welke modellen krijgen een update?

Apple heeft in totaal vier verschillende iPad-lijnen. Dit zijn de meest recente ontwikkelingen voor elk model:

  • De standaard iPad 2022 kreeg een compleet nieuw design gekregen, zodat het aansluit bij de rest van de iPad-modellen. De prijs is ook flink omhoog gegaan, waardoor het niet meer een instapmodel voor iedereen is. Er lijken geen plannen te zijn voor een nieuw model in 2023.
  • De iPad Air 2022 biedt krachtige functies en heeft bijna alle pluspunten van de Pro-modellen, maar dan voor een lagere prijs. Er waren geruchten dat de iPad Air als enige in 2023 een update zou krijgen, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.
  • De iPad Pro 2022 is voorzien van een M2-chip, waardoor het een erg krachtige tablet is. We verwachten in 2023 geen nieuw model. Alle geruchten wijzen op een groter redesign in 2024. De vorige keer zat er overigens ook 18 maanden tussen de nieuwe modellen.
  • De iPad mini 2021 is momenteel het oudste model in de collectie. We zouden graag zien dat Apple in 2023 een kleine specs-update uitbrengt, maar ook dat lijkt niet te gaan gebeuren.

Kortom: er zal in 2023 niet zo heel veel nieuws te melden zijn op het gebied van iPads.

iPad 2023 verwachtingen

Design van de iPads in 2023

Alle iPads zijn nu voorzien van het nieuwe design met platte zijkanten. We verwachten dat Apple hier nog wel een tijdje aan vasthoudt. Als er updates uitkomen van de verschillende modellen, dan zal het vooral gaan om interne verbeteringen, zoals een iets nieuwere processor. Bij de standaard iPad en bij de iPad Air zou Apple eventueel wat nieuwe kleuren kunnen uitbrengen.

De iPad Pro staat op de nominatie voor een nieuwe design, maar dat gaat volgens geruchten pas in 2024 gebeuren. De iPad Pro heeft sinds 2018 het huidige design en we verwachten kleine aanpassingen om het uiterlijk weer wat te moderniseren.

iPad 2022 vs iPad Air 2022 in een waaiervorm

Prestaties van iPads in 2023

De meest eenvoudige manier om een bestaand product toch een update te geven, is om er een nieuwere chip in te stoppen. Bij de iPad Air zou dat een M2-chip kunnen zijn en bij de andere modellen een nieuwere versie van de A-chip. Dit zal ongetwijfeld gebeuren, maar niet in 2023. De meeste aandacht is echter gericht op de M3-chip die met een 3 nanometer productieproces wordt gemaakt. Deze chip wordt in de loop van 2024 in de iPad Pro verwacht.

Bekijk ook

iPhone en Mac krijgen dit jaar een 3 nanometer-chip: maar wat heb jij eraan?

iPhones en Macs zullen in 2023 voor het eerst voorzien zijn van 3 nanometer-chips. Maar wat zijn de voordelen daarvan en welke producten krijgen als eerste zo'n chip?

Software-functies voor de iPad in 2023
We hoeven op het gebied van hardware dus niet zoveel nieuws te verwachten. Gelukkig zitten er wel wat interessante verbeteringen in iPadOS 17 tegemoet zien, zoals widgets, de vernieuwde Berichten- en FaceTime-app en stickers. Ook is de Gezondheid-app nu op de iPad aanwezig en kun je gebruik maken van allerlei nieuwe PDF-functies.
Bekijk ook

iPadOS 17 nu te downloaden: de volgende stap voor de iPad-software

iPadOS 17 is vanaf nu te downloaden voor iedereen met een geschikte iPad. Dit is de grote update, voor iedereen met een geschikte iPad. Op deze pagina lees je wet er nieuw is, welke verbeteringen de update biedt en al het andere dat je over iPadOS 17 moet weten.

Apple Pencil met usb-c
Apple heeft in oktober 2023 de nieuwe Apple Pencil met usb-c aangekondigd. Dit leidde al snel tot grappen dat de line-up van Apple Pencils nu net zo verwarrend is als die van de iPads zelf. Deze derde generatie is namelijk op sommige punten minder geavanceerd, omdat enkele functies ontbreken die je wel op de Apple Pencil 1 vindt. Dit geldt bijvoorbeeld voor de drukgevoeligheid. Ook is het nieuwe model aan één kant afgeplat, maar is hij niet op de zijkant van de iPad op te laden.
Bekijk ook

Apple Pencil met usb-c vanaf nu in de winkel: hier kun je terecht

De nieuwe Apple Pencil met usb-c is nu overal te koop. Deze Apple Pencil met usb-c is goedkoper dan eerdere modellen en heeft een usb-c-poort. Hier vind je 'm het goedkoopst!

Voor mensen met een iPad 2022 is het echter een betere keuze, aangezien deze nieuwe Apple Pencil met usb-c het (eveneens controversiële) gebruik van een adapter overbodig maakt. Heb je een nieuwe tekenpen nodig, dan heb je bij de meeste iPad-modellen nu twee keuzes. Alles over de verschillen tussen Apple Pencils vind je in ons overzicht.

Bekijk ook

Apple Pencil vergelijken: de verschillen tussen de modellen

Wil je graag tekenen op een iPad met de Apple Pencil? Dan zijn er drie modellen waarmee je dat kunt doen. In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen de originele Apple Pencil, de Apple Pencil 2 en de Apple Pencil met usb-c. Ook handig als je nog geen iPad hebt en twijfelt welke je moet hebben om mee te tekenen!

#5 Release van iPads in 2023

Apple brengt nieuwe iPads meestal verspreid over het jaar uit, maar in 2023 is alles anders. Op basis van de meest recente geruchten denken we dat er geen nieuwe iPads in 2023 uitkomen en dat we moeten wachten op de iPads van 2024.

Bekijk ook

Vooruitblik iPads in 2024: welke verbeteringen kunnen we verwachten?

Welke iPads gaat Apple in 2024 vernieuwen en welke verbeteringen kun je daarbij verwachten? We blikken vooruit op de vernieuwde modellen van komend jaar, zoals de iPad mini en iPad Air.

#7 Prijs van de iPads in 2023

Omdat er geen nieuwe iPads in 2023 worden verwacht denken we dat Apple vasthoudt aan de huidige adviesprijzen – en die zijn relatief ongunstig als je bij de Apple Store koopt. Omdat de meeste modellen al wat langer op de markt zijn, ben je beter af als je bij andere winkelketens gaat kijken.

Dit zijn de huidige adviesprijzen:

Als je niet kunt wachten op de verwachte updates van 2024 en nu een iPad nodig hebt, check dan onze iPad vergelijking voor het kiezen van het beste model. Wil je een nieuwe iPad kopen, dan vind je in ons overzicht alle actuele prijzen.

Bekijk ook

Nieuwe iPad kopen? Dit zijn de beste aanbiedingen voor iPads van dit moment

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 10 september: We hebben de vooruitblik bijgewerkt met de nieuwste geruchten.

iPad Air 2022

De iPad Air 2022 is de vijfde generatie iPad Air die Apple in maart 2022 aangekondigd heeft. Het is de opvolger van de iPad Air 2020 met hetzelfde design, schermformaat en geschikte accessoires. De iPad Air 2022 heeft een snellere M1-chip, een verbeterde 12-megapixel frontcamera met Center Stage en is er in vijf kleuren. Lees alles over de iPad Air 2022. Op zoek naar een nieuwe iPad? Vind de beste prijzen voor een nieuwe iPad.

iPad Air 2022

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.