Apple Watch Ultra nachtmodus

Gerucht: ‘Apple Watch Ultra 2 mogelijk ook in een donkere variant’

Komt de Apple Watch Ultra 2 in een nieuwe kleur? Apple werkte eerder al aan een donkere versie van de Apple Watch Ultra, die in 2023 het licht zou kunnen zien. Er waren eerder al wat geruchten over het design van de Apple Watch Ultra 2.

Update 31 juli 2023: Apple heeft volgens Mark Gurman voor de eerste Apple Watch Ultra al een donkere versie in ontwikkeling hebben gehad. Uiteindelijk is deze versie nooit verschenen, omdat deze donkere kleur volgens de bron niet mooi genoeg gevonden werd door Apple’s eigen designers. Toch zou het kunnen dat we deze kleur dit jaar bij de Apple Watch Ultra 2 wel gaan zien. Gurman houdt nog een slag om de arm en zegt dat de donkere Apple Watch Ultra er dit jaar alsnog komt, maar dan voor de tweede generatie.


Apple gaat in 2023 meer doen met titanium. De iPhone krijgt voor het eerst een titanium behuizing met de iPhone 15 Pro. Naar verwachting komt deze variant ook in een donkere versie beschikbaar. Mogelijk wil Apple hiervoor een bijpassende gekleurde Apple Watch Ultra uitbrengen, aangezien die van hetzelfde titanium materiaal gemaakt is. Er zijn nog geen afbeeldingen opgedoken hoe die donkere Apple Watch Ultra eruit zal zien, maar Apple heeft in het verleden wel al de Apple Watch Edition in spacezwart titanium uitgebracht.

Apple Watch Edition in spacezwart
Titanium Apple Watch Edition in spacezwart

We schreven eerder ook al over het design van de Apple Watch Ultra 2. Het model zou namelijk lichter van gewicht worden, zodat hij makkelijker te dragen is.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 24 juli 2023
De Apple Watch Ultra is verreweg de zwaarste Apple Watch van dit moment. Dat is ook niet zo gek, want het het is tegelijkertijd ook de grootste Apple Watch in het assortiment. Voor wie de huidige Apple Watch Ultra te zwaar vond, is er nu wel goed nieuws. De Apple Watch Ultra 2 zou een stukje lichter worden, maar hoe gaat Apple dat doen? Het design van de Apple Watch Ultra 2 blijft vooralsnog gelijk.

Apple Watch Ultra 2 lichter van gewicht

De Apple Watch Ultra heeft een wat robuuster design met een titanium behuizing. Maar het huidige design heeft ook gevolgen voor het gewicht. Met 61,3 gram is de Apple Watch Ultra momenteel de zwaarste Apple Watch in het assortiment. Ten opzichte van de lichtste Apple Watch Series 8 (41mm in aluminium, van 31,9 gram), is het verschil zelfs bijna twee keer zo groot. En in vergelijking met de kleinste Apple Watch SE 2022 is het verschil nog groter. Voor sommige mensen voelt de Apple Watch Ultra daarom te zwaar aan.

Apple Watch Ultra actieknop oranje

Op het Chinese Weibo zegt een geruchtenlekker dat de volgende nieuwe Apple Watch Ultra 2 lichter van gewicht wordt. De bron zegt niet hoeveel lichter de Apple Watch Ultra 2 wordt, maar we gaan er wel vanuit dat het om een merkbaar verschil gaat (als het gerucht klopt). De bron wist eerder juiste informatie te geven over de komst van de gele iPhone 14, maar buiten dat heeft hij geen indrukwekkend track-record. Het is dus afwachten in hoeverre dit gerucht klopt.

Hoe Apple dit lichtere gewicht gaat doen? Mogelijk heeft dat te maken met het eerdere gerucht dat de volgende Apple Watch Ultra deels met een 3D-printer gemaakt wordt. Het gaat om mechanische onderdelen die met een nieuwe 3D-printtechnologie gemaakt zouden worden. Apple zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor ander materiaal, dat lichter is dan de materialen die nu nog in de Apple Watch Ultra gebruikt worden. Dit kan bijdragen aan het gewichtsverlies.

De nieuwe Apple Watch Ultra 2 wordt dit jaar verwacht. Een andere verbetering die er mogelijk gaat komen, is een nieuwe snellere chip.

Bekijk ook

Jouw volgende Apple Watch komt misschien wel uit de 3D-printer

Apple wil voor onderdelen van de Apple Watch overstappen op 3D-printing. Dat is goedkoper en is ook beter voor mens en milieu, meldt Kuo. Ook Bloomberg denkt dat Apple met het 3D-printen van onderdelen voor de Apple Watch bezig is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 31 juli: Artikel bijgewerkt met gerucht over nieuwe donkere kleur.

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is de 49mm Apple Watch, bedoeld voor actieve sporters. Het model is gemaakt van extra stevig titanium en heeft een aangepast design, dat beter bestand is tegen stoten en breuken. De vernieuwde Digital Crown en zijknop zijn makkelijker te bedienen (ook met handschoenen) en zitten samen verwerkt in een extra breed balkje ter bescherming van de Apple Watch. Aan de andere zijkant is een programmeerbare Actieknop voor de Apple Watch. Het scherm is plat en de behuizing steekt iets boven het display uit om deze te beschermen. De Apple Watch Ultra heeft ook exclusieve wijzerplaten en bandjes. In 2023 bracht Apple de Apple Watch Ultra 2 uit, met een verbeterde chip, helderder display en ondersteuning voor Tik dubbel. Lees ook ons artikel over de Apple Watch kopen voor de prijzen van actuele modellen.

Apple Watch Ultra

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.