Apple Watch Series 5

Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren

Zo ziet de collectie voor 2020 eruit

Welke Apple Watch-horlogebandjes zijn er allemaal? Welke materialen en modellen zijn er?. Lees alles over de Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren.

Prijs vanaf €49,-

Apple Watch horlogebandjes: voor elke smaak

Apple brengt voor de Apple Watch een groot aantal horlogebandjes uit. De basiscollectie bestaat uit allerlei horlogebandjes in diverse kleuren en materialen. Daarnaast zijn er diverse Apple Watch Pride-bandjes en natuurlijk zijn er duizenden alternatieve horlogebandjes van andere merken. In dit artikel bespreken we alleen de officiële Apple Watch-horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren.

Prijzen horlogebandjes Apple Watch

De officiële Apple Watch horlogebandjes zijn meestal verkrijgbaar voor €49, maar de prijs kan oplopen tot enkele honderden euro’s als je voor de duurdere modellen van leer of metaal kiest. Er is voor elke smaak wel iets te vinden. Met Apple Watch Studio kun je vooraf checken welke bandjes het beste bij jouw horlogekast passen.

Apple Watch Studio

Je hoeft bij het kiezen van een Apple Watch-bandje alleen te letten op de kastgrootte:

  • 38mm/40mm voor de kleine horlogekast
  • 42mm/44mm voor de grote horlogekast

Twijfel je over de maat? De bandjes voor 38mm en 40mm zijn onderling uitwisselbaar, terwijl alle bandjes voor 42mm en 44mm ook onderling passen. Je hoeft dus alleen maar te letten op de maat: 38mm/40mm voor de kleinere versie en 42mm/44mm voor de grotere versie. In ons artikel over Apple Watch-bandjes passen lees je er alles over.

Voor dagelijks gebruik
Zoek je een Apple Watch-horlogebandje voor elke dag, dan adviseren we het geweven sportbandje (€49) of het sportbandje (€49).

Apple Watch Sportbandjes voor dagelijks gebruik

Beide zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Het geweven sportbandje is eenvoudig om te doen dankzij klittenband. Het is een kwestie van omvouwen en vastplakken met klittenband. Omdat je niet gebonden bent aan gaatjes, is het bandje heel precies af te stellen voor jouw polsdikte. Hierdoor is dit bandje ideaal in de zomermaanden, als je pols misschien wat dikker is. Zie ook onze review van de Apple Watch Sport Loop.

Het sportbandje zit al vanaf het begin in het assortiment en is gemaakt van fluorelastomeer, waardoor ze sterk en duurzaam zijn. Dit flexibele materiaal is prettig om te dragen en blijft langere tijd mooi, zeker in vergelijking met goedkopere exemplaren van siliconen. Dit bandje is geschikt om mee te zwemmen. De sluiting is wel even wennen: er zit een pinsluiting aan de binnenkant, die zorgt voor een goede pasvorm. Maar als nieuwe gebruiker kost het wel wat moeite voordat het lukt om de sluiting met één hand te bedienen. Apple levert twee formaten in de verpakking, voor dikke en dunne polsen, zodat het altijd past.

Voorheen had Apple ook het nylon bandje in vrolijke kleuren en streepmotieven. Dit bandje was vrij dun, wat hem erg geschikt maakte voor warme zomerdagen. De bandjes hadden een geribbelde textuur en waren volgens Apple ‘supersterk’. Dit komt omdat ze uit vier verschillende lagen bestonden van meer dan 500 draden. De bandjes hadden een metalen sluiting met gesp. Sinds september 2018 is dit bandje niet meer beschikbaar in Apple’s assortiment.

Bekijken:

Voor sportief gebruik
Natuurlijk kun je met de hierboven genoemde sportbandjes ook sporten, maar Apple heeft nog meer sportieve horlogebandjes in het assortiment. Het Nike+ horlogebandje (€49) is er in twee soorten.

Horlogebandjes: Sport Loop en Nike+ bandje

Het speciale Nike-bandje met perforaties is ook los verkrijgbaar. Je hoeft dus niet de speciale Apple Watch Nike+ aanschaffen. Ze zijn gemaakt van fluorelastomeer en blijven daardoor langere tijd mooi. Door de gaatjes wordt het zweet sneller afgevoerd.

Daarnaast heeft Nike nog een speciale versie van het geweven sportbandje uitgebracht. Deze Nike-versie is reflecterend en is daarom ideaal als je ‘s avonds buiten hardloopt. Zodra er licht op schijnt, reflecteert het bandje het licht terug. Je valt daardoor extra op, vergelijkbaar met je reflecterende strips op je fiets. De Apple Watch Nike+ is te koop vanaf €449.

Bekijken:

Voor speciale momenten
Apple heeft ook een aantal duurdere horlogebandjes in het assortiment, gemaakt van leer en roestvrij staal. Deze zijn te koop vanaf €99.

Bij de lederen bandjes heb je momenteel de keuze uit twee soorten sluitingen. Het leren bandje met moderne sluiting heeft een magneet, zodat beide onderdelen automatisch op zijn plek komen. Dit bandje is ook verstelbaar, zodat hij beter om je pols past. Dit model bandje is alleen geschikt voor de kleinere Apple Watch (38mm en 40mm). Heb je een grotere Apple Watch (42mm of 44mm), dan kan je terecht bij het leren loop bandje. Ook dit bandje gebruikt een magnetische sluiting, maar lijkt qua gebruik meer op het geweven sportbandje. Je vouwt het uiteinde om en trekt deze zo strak aan als je zelf wil. Met een stevig magneet blijft het bandje op zijn plek zitten. Deze versie is alleen voor de grotere Apple Watch. Al deze horlogebandjes zijn gemaakt van een fijne kwaliteit leer, met een subtiele structuur. Je kunt met deze bandjes beter niet gaan zwemmen.

Apple Watch bandjes voor speciale gelegenheden.

Voorheen had Apple ook leren bandjes met een klassieke sluiting. Sinds september 2018 is dit model niet meer via Apple beschikbaar.

Bij de metalen horlogebandjes lopen de prijzen sterk uiteen. Het goedkoopst is het zilverkleurige Milanese bandje, maar als je helemaal los wilt gaan kun je ook de schakelarmband kiezen, die honderden euro’s kost. De zilverkleurige modellen zijn daarbij net iets goedkoper dan de spacezwarte. De schakelarmband is gemaakt van hetzelfde chirurgisch staal (316L) als de horlogekast en bestaat uit meer dan honderd losse onderdelen. Je kunt gemakkelijk de schakelarmband kleiner maken door één of meer schakels te verwijderen. Heb je een extra dikke polsen, dan kun je met de speciale uitbreidingskit de horlogeband ook groter maken. Het materiaal is van geborsteld metaal. Wat nauwelijks opvalt, is dat de schakels dichter bij de kast op een subtiele manier breder worden.

Bekijken: Apple’s chiquere bandjes:

  • Leren bandje met moderne gesp: €149
  • Leren loop bandje: €99
  • Milanees bandje: €99
  • Schakelarmband: €349

Horlogebandjes: diverse maten

De meeste horlogebandjes zijn verkrijgbaar voor bijna elk formaat pols. Bij de horlogebandjes is aangegeven wat de omtrek van je pols zou moeten zijn. Zo is het 40mm sportbandje geschikt voor een polsomtrek tussen 130 en 200mm, terwijl het 44mm sportbandje een polsomtrek van 140 tot 210mm vereist. Met een meetlint kun je de omtrek van je pols meten. Bij de sportbandjes krijg je een extra verlengstukje voor grotere polsen.

Voor mensen met bredere polsen heeft Apple op een later moment het XL-formaat toegevoegd. Sinds de Apple Watch Series 4 zijn is het standaard geweven sportbandje iets korter geworden. Mensen met een stevige pols moeten daarom uitwijken naar de grotere variant.

Wil je meer weten over horlogebandjes die voor grote en kleine polsen geschikt zijn? Lees dan ons artikel: Apple Watch-horlogebandjes voor grote en kleine polsen. Check ook ons artikel over de Apple Watch maat kiezen, waarin we rekening houden met de maten van de bandjes en polsen.

Exclusieve horlogebandjes

Naast de hierboven genoemde horlogebandjes brengt Apple in samenwerking met het Franse modehuis Hermès ook een speciale Hermès-collectie uit.

Apple Watch Hermes in donkere omstandigheden

Deze horlogebandjes zijn in de Nederlandse Apple Stores niet verkrijgbaar. Bij selecte Apple Stores en Hermès boetieks kun je ze los kopen voor prijzen tussen de ca. €370 en €570. Je kunt ook kiezen voor namaak; dan ben je een stuk goedkoper uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!