Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren

Bekijk welke horlogebandjes er zijn voor de Apple Watch: lees alles over de Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren.

Prijs vanaf €59,-

Apple Watch horlogebandjes: voor elke smaak

Apple brengt voor de Apple Watch een groot aantal horlogebandjes uit. De basiscollectie bestaat uit allerlei horlogebandjes in diverse kleuren en materialen. In dit artikel lees je meer over de Apple Watch-horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren.

apple-watch-passen-apple-store

Prijzen horlogebandjes Apple Watch

De meeste Apple Watch horlogebandjes zijn verkrijgbaar voor €59 maar de prijs kan oplopen tot enkele honderden euro’s als je voor het duurste schakelarmband kiest. Je kunt elk type horlogebandje combineren met jouw Apple Watch, waarbij je alleen hoeft te letten op de kastgrootte: 38mm of 42mm. Sommige kleurcombinaties zullen wat minder fraai zijn.

Voor dagelijks gebruik
Zoek je een Apple Watch-horlogebandje voor elke dag, dan adviseren we het nylon geweven bandje (€59) of het sportbandje (€59).

Horlogebandje nylon geweven en sportbandje

Beide zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Vooral het nylon bandje is elk seizoen verkrijgbaar in vrolijke kleuren en streepmotieven. Omdat dit bandje vrij dun is, is het prettig om tijdens de warme zomermaanden te dragen. De bandjes hebben een geribbelde textuur en zijn volgens Apple ‘supersterk’. Dit komt omdat ze uit vier verschillende lagen bestaan van meer dan 500 draden. De bandjes hebben een metalen sluiting met gesp.

Het sportbandje zit al vanaf het begin in het assortiment en is gemaakt van fluorelastomeer, waardoor ze sterk en duurzaam zijn. Dit flexibele materiaal is prettig om te dragen en blijft langere tijd mooi, zeker in vergelijking met goedkopere exemplaren van siliconen. Dit bandje is geschikt om mee te zwemmen. De sluiting is wel even wennen: er zit een pinsluiting aan de binnenkant, die zorgt voor een goede pasvorm. Maar als nieuwe gebruiker kost het wel wat moeite voordat het lukt om de sluiting met één hand te bedienen. Apple levert twee maten in de verpakking, zodat het altijd past.

Bekijken:

Voor sportief gebruik
Natuurlijk kun je met het hierboven genoemde sportbandje ook sporten, maar Apple heeft nog meer sportieve horlogebandjes in het assortiment. Aanraders zijn de Sport Loop (€59) en het Nike+ horlogebandje (€59).

Horlogebandjes: Sport Loop en Nike+ bandje

De geweven Sport Loop (zie review) is gemaakt van een wat dikker materiaal en sluit met klittenband. Je kunt dit horlogebandje snel verstellen, als het gaat knellen. Het materiaal ziet er van dichtbij uit zoals de lussen van een handdoek, zodat het goed ventileert.

Wat de Nike+ band betreft: deze speciale bandjes met perforaties zijn ook los verkrijgbaar. Je hoeft dus niet de speciale Apple Watch Nike+ aanschaffen. Ze zijn gemaakt van fluorelastomeer en blijven daardoor langere tijd mooi. Door de gaatjes wordt het zweet sneller afgevoerd.

Bekijken:

Voor speciale momenten
Apple heeft ook een aantal duurdere horlogebandjes in het assortiment, gemaakt van leer (€159) en metaal (vanaf €159).

Horlogebandjes van leer en metaal

Bij de lederen bandjes heb je keuze uit meerdere sluitingen. De modellen met klassieke zijn voor alle Apple Watch-formaten beschikbaar, maar de modellen met moderne gesp zijn er alleen in 38mm. Daarnaast heeft Apple een geribbeld bandje met magneetsluiting, die alleen voor de 42mm beschikbaar is. Al deze horlogebandjes zijn gemaakt van een fijne kwaliteit leer, met een subtiele structuur. Je kunt met deze bandjes beter niet gaan zwemmen.

Bij de metalen horlogebandjes lopen de prijzen sterk uiteen. Het goedkoopst is het zilverkleurige Milanese bandje, maar als je helemaal los wilt gaan kun je ook de schakelarmband kiezen, die honderden euro’s kost. De zilverkleurige modellen zijn daarbij net iets goedkoper dan de spacezwarte. De schakelarmband is gemaakt van hetzelfde chirurgisch staal (316L) als de horlogekast en bestaat uit meer dan honderd losse onderdelen. Je kunt gemakkelijk de schakelarmband kleiner maken door één of meer schakels te verwijderen. Heb je een extra dikke polsen, dan kun je met de speciale uitbreidingskit de horlogeband ook groter maken. Het materiaal is van geborsteld metaal. Wat nauwelijks opvalt, is dat de schakels dichter bij de kast op een subtiele manier breder worden.

Bekijken:

Horlogebandjes: diverse maten

De meeste horlogebandjes zijn verkrijgbaar voor bijna elk formaat pols. Bij de horlogebandjes is aangegeven wat de omtrek van je pols zou moeten zijn. Zo is het 38mm nylon bandje geschikt voor een polsomtrek tussen 125 en 195mm, terwijl het 42mm nylon bandje een polsomtrek van 145 tot 215mm vereist. Met een meetlint kun je de omtrek van je pols meten. Er zijn ook horlogebandjes die volgens het principe one size fits all werken, bijvoorbeeld de Sport Loop en het Milanese bandje. Bij de sportbandjes krijg je een extra verlengstukje voor grotere polsen.

Omdat de horlogebandjes voor sommige gebruikers toch te krap bleken, heeft Apple op een later moment het XL-formaat toegevoegd. Maar daarvoor moet je wel heel dikke polsen hebben.

Wil je meer weten over horlogebandjes die voor grote en kleine polsen geschikt zijn? Lees dan ons artikel: Apple Watch-horlogebandjes voor grote en kleine polsen.

Exclusieve horlogebandjes

Naast de hierboven genoemde horlogebandjes brengt Apple in samenwerking met het Franse modehuis Hermès ook een speciale Hermès-collectie uit.

Apple Watch Hermes in donkere omstandigheden

Deze horlogebandjes zijn in de Nederlandse Apple Stores niet verkrijgbaar. Bij de Belgische Apple Store kun je ze los kopen voor prijzen tussen de ca. €350 en €500). Je kunt ook kiezen voor namaak; dan ben je een stuk goedkoper uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!