AirTag in hand 2

‘AirTag 2 komt pas in 2025 vanwege grote voorraad eerste model’

Wanneer is de release van de AirTag 2? Het lijkt erop dat we daar nog wel even op moeten wachten. De tweede generatie AirTag zou samenwerken met de Vision Pro en kan nog nauwkeuriger zoeken ondersteunen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 8 januari 2024: Het lijkt er steeds meer op dat de tweede generatie AirTag pas in 2025 het levenslicht ziet. Apple bracht de eerste AirTag in 2021 uit, maar na drie jaar is een opvolger nog niet in zicht. Een van de redenen is volgens Mark Gurman van Bloomberg dat Apple nog heel veel voorraad heeft van de eerste generatie AirTag. “Pakhuizen liggen nog steeds vol met eerste generatie AirTags”, zo zegt hij. Apple zou er te veel van geproduceerd hebben, waardoor een opvolger nu nog niet het moment lijkt.

Eerder beweerde Apple-analist Ming-Chi Kuo al dat de AirTag vermoedelijk in 2025 verschijnt, nadat hij eerder gokte op een massaproductie eind 2024. Verbeteringen die we verwachten zijn de tweede generatie Ultra Wideband-chip, die we ook al vinden in de iPhone 15-serie en de nieuwste Apple Watch-modellen. Deze zorgt voor nauwkeurigere locatiebepaling.

Update 18 oktober 2023: Ming-Chi Kuo heeft zijn verwachtingen bijgesteld en denkt dat de AirTag 2 nu in 2025 komt. Eerder dacht de analist nog dat eind 2024 haalbaar was. Een mogelijke verbetering is nauwkeurig zoeken dankzij de ultra wideband-chip van de tweede generatie, die ook al in de iPhone 15-modellen zit. Volgens Kuo wordt de AirTag 2 ook onderdeel van een nieuw spatial computing-systeem dat Apple aan het ontwikkelen is voor de Vision Pro.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke bericht van 2 augustus 2023.

De AirTag lijkt inmiddels voor Apple een bescheiden succesje te zijn. Hoewel Apple geen verkoopcijfers deelt, zijn dergelijke trackers sinds de komst van de AirTag wel flink in populariteit gestegen. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo denk daarom dat Apple al druk bezig is met de tweede generatie AirTag. De AirTag 2 zou eind 2024 uit kunnen komen.

‘AirTag 2: massaproductie eind 2024

De analist zegt dat, als gevolg van de stijgende verkopen, de massaproductie van de tweede generatie AirTag in het vierde kwartaal van 2024 van start gaat. Dat zou kunnen betekenen dat de AirTag 2 op z’n vroegst eind volgend jaar in de schappen ligt. Hoe deze AirTag 2 eruit gaat zien, wat voor nieuwe functies er komen en hoeveel hij gaat kosten, is nog niet bekend. De analist geeft daar ook geen verdere hints over.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Wel zegt Kuo dat spatial computing heel erg belangrijk gaat worden voor Apple. De Vision Pro maakt volop gebruik van deze techniek, doordat de headset zich bewust is van je omgeving en daar bijvoorbeeld virtuele onderdelen aan toe kan voegen. De analist zegt dat de Vision Pro een de basis is van spatial computing voor de samenwerking met andere devices, waaronder de AirTag 2. Hoe de AirTag 2 dan precies samen gaat werken met de Vision Pro, is niet duidelijk. Mogelijk kan de Vision Pro virtuele aanwijzingen geven waar bijvoorbeeld je sleutels liggen, op basis van de locatie van de AirTag.

Bekijk ook

Alles over spatial computing: een interface in de ruimte

Wat is spatial computing en wat doet Apple ermee? Op deze pagina leggen we uit wat spatial computing is, wat we van Apple kunnen verwachten en in hoeverre Apple hiermee succesvol kan zijn.

Dat de AirTag 2 eraan lijkt te komen, betekent niet dat de huidige generatie nu niet meer nuttig is. Sterker nog: de huidige AirTag wordt alleen maar handiger. Zo kun je vanaf iOS 17 de AirTag delen, waardoor het ook nuttiger is om meerdere AirTags in huis te hebben. Op zoek naar de beste deals? Check dan onze prijsvergelijking als je nog AirTags wil kopen.

Prijzen AirTag

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 08 januari: Artikel bijgewerkt na nieuwe geruchten over release AirTag 2.
  • 2024 - 08 januari: Artikel bijgewerkt na nieuwe geruchten over release AirTag 2.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.