Apple Watch wordt heet tijdens opladen

Apple Watch opladen: wat heb je nodig en hoe werkt het?

De Apple Watch wordt geleverd met een vrij unieke oplader. Hoe werkt de oplader en kun je ook gebruikmaken van andere draadloze opladers? Wij leggen alles over de Apple Watch opladen uit in deze tip.

Alles over je Apple Watch opladen

Om je Apple Watch op te laden kun je de meegeleverde oplader gebruiken. Maar er zijn nog meer mogelijkheden, al zal niet elke willekeurige lader werken. In deze tip leggen we onder andere uit hoe lang het opladen duurt en welke opladers geschikt zijn. Kortom: alles over het opladen van je Apple Watch!

Apple Watch opladen: zo werkt het

De Apple Watch opladen gaat heel gemakkelijk en snel. Omdat de Apple Watch weinig energie verbruikt en een relatief kleine batterij heeft is deze snel weer volledig opgeladen. Het duurt niet zo lang als het opladen van je iPhone. Om de Apple Watch op te laden verbind je de meegeleverde oplaadkabel met Apple’s lichtnetadapter. Je kunt ook een andere lichtnetadapter gebruiken, maar pas op met onofficiële laders.

Apple Watch opladen via inductieve oplader.

Vervolgens leg je de Apple Watch op de holle kant van de magnetische oplader. Je hoort na ongeveer een seconde een geluidje uit je Apple Watch komen om je te laten weten dat het opladen begint. Op het scherm verschijnt een animatie met een cirkel. Deze laat zien hoe ver de Apple Watch is opgeladen. Hoe meer groen, hoe voller de batterij. Kleurt de cirkel deels rood, dan is de batterij bijna leeg.

Laad je je Apple Watch ’s nachts op naast je bed? Dan kun je goed gebruikmaken van de nachtklokmodus, of Nightstand. In een aparte tip leggen we uit hoe je de nachtklokmodus op de Apple Watch gebruikt.

Apple Watch met Nachtklokmodus.

Bekijk ook

Zo werkt de Nachtklokmodus op de Apple Watch (Nightstand)

Je Apple Watch kun je gemakkelijk omtoveren tot een wekker dankzij de Nachtklokmodus (Nightstand). In deze tip leggen we uit hoe je dit 's nachts inschakelt en hoe je de Watch bedient in deze stand.

Hoe lang duurt het opladen?

Afhankelijk van hoe vol de batterij is wanneer je begint met opladen, kan het opladen van de Apple Watch tot 2,5 uur duren. Dit is het geval wanneer de batterij helemaal leeg is en je hem oplaadt tot 100%. Moet je snel de deur uit, dan helpt het ook om even kort op te laden. Het duurt anderhalf uur om van 0% naar 80% op te laden. Tussen de 80% en 100% gaat het opladen langzamer, om te voorkomen dat er schade of overbelasting optreedt.

Er is voor zover bekend geen manier om de Apple Watch sneller op te laden dan met de meegeleverde oplader. Gelukkig duurt het opladen niet zo lang, en eenmaal opgeladen gaat het horloge soms wel twee volle dagen mee. Weet je nu al dat je een tijdje geen mogelijkheid zult hebben om je Apple Watch op te laden? Lees dan in deze aparte tip hoe je alles uit je Apple Watch batterij haalt!

Bekijk ook

Verbeter je Apple Watch batterijduur met deze 37 tips

Wil je het maximale uit de Apple Watch batterijduur halen, check dan deze 37 tips. Er zijn talloze manieren om de batterij te sparen en minder energie te verbruiken op je Apple Watch. Probeer ze allemaal en verleng de batterijduur van je Apple Watch!

Apple Watch met vrouw en wijnglas

Welke opladers kun je gebruiken met de Apple Watch?

Hoewel de Apple Watch draadloos kan opladen, is er helaas (nog) geen ondersteuning voor álle draadloze opladers. De draadloze opladers die je voor je iPhone gebruikt, maken gebruik van het Qi-protocol. De Apple Watch wijkt daar echter van af, waardoor je een speciaal ontworpen oplader nodig hebt, die eruit ziet als een witte ‘puck’.

Zelf verkoopt Apple de volgende oplossingen:

  • Magnetische oplaadkabel USB: vanaf 35 euro, lengte 30 cm, 1 m of 2 m
  • Magnetische oplaadkabel USB-C: vanaf 35 euro, lengte 30 cm
  • Magnetisch oplaaddock (zie foto hieronder): 79 euro

Magnetisch oplaaddock voor Apple Watch

Hoewel je opties dus flink beperkt zijn ten opzichte van een draadloze oplader voor de iPhone, is er wel keuze uit een aantal opladers van derden. Sommige opladers bieden ook de mogelijkheid om tegelijkertijd één of twee iPhones op te laden samen met de Apple Watch. Misschien vind je jouw ideale oplader wel in onze gids met Apple Watch docks en bureauhouders!

Bekijk ook

De beste Apple Watch-docks voor je bureau of nachtkastje

De Apple Watch zul je regelmatig moeten opladen, dus kun je daar maar beter een stijlvol plekje in huis voor zoeken. Met deze Apple Watch-docks en -stands wordt het opladen van je horloge een kleine moeite en het ziet er ook nog goed uit!

Een powerbank gebruiken met de Apple Watch: kan dat?

Ja, dat kan! Je kunt een powerbank gebruiken om je Apple Watch op te laden. Heb je een usb-lader in de auto, dan kun je ook op die manier opladen. Er zijn zelfs speciale powerbanks die ontworpen zijn voor je Apple Watch. Deze zijn vaak vrij compact, dus ideaal voor onderweg.

Zens Apple Watch Powerbank grijs

Een voordeel van een speciale powerbank voor je Apple Watch is dat je niet die lange kabel overal mee naartoe hoeft te nemen. Apple Watch powerbanks hebben namelijk een ingebouwde magnetische oplader. Ben je benieuwd welke powerbanks voor je Apple Watch er allemaal zijn? Check dan eens onze gids met de beste Apple Watch powerbanks!

Bekijk ook

Dit zijn de beste powerbanks voor je Apple Watch

Wat te doen als je onderweg bent en je batterij van je Apple Watch is bijna leeg? Met deze speciale Apple Watch powerbanks los je dit probleem in één keer op!

Er zijn ook compacte Apple Watch-chargers die je aan je sleutelbos kunt hangen, zoals je op de foto hieronder ziet. Opvallend aan al deze producten is dat de oplaadschijf altijd wit is.

Apple-Watch-Charger

Batterijstatus van de Apple Watch controleren

Om te voorkomen dat je wordt verrast door een lege batterij, is het handig om de status in de gaten te houden. Er zijn meerdere manieren om dat te doen:

Bekijk je batterijpercentage in het Bedieningspaneel:

  1. Zorg dat de wijzerplaat in beeld is en veeg omhoog.
  2. Je ziet nu het Bedieningspaneel.
  3. Op een van de tegels zie je het batterijpercentage.

Check je batterijstatus op de wijzerplaat:
Je kunt er ook voor kiezen om een batterijmetertje permanent op de wijzerplaat te zetten:

  1. Druk hard op de huidige wijzerplaat en pas de huidige wijzerplaat aan of kies een nieuwe.
  2. Veeg door de mogelijkheden heen tot je bij de zogenaamde Complicaties komt (kleine en grotere vierkantjes).
  3. Selecteer het gewenste vakje waar de batterijmeter moet komen te staan.
  4. Scroll daarna met de Digital Crown totdat je het batterijpercentage ziet verschijnen.

Hopelijk ben je door deze tip beter op de hoogte over het opladen van Apple’s slimme horloge. Draait je Apple Watch weer op volle sterkte? Dan is het tijd om je Apple Watch te gebruiken als een pro met onze tips!

Gaat de batterij te kort mee om je Apple Watch goed te gebruiken? Daar kun je misschien wat aan doen! Wij hebben een aparte tip waarin we uitleggen wat je te doen staat bij een Apple Watch batterij die snel leegloopt.

Bekijk ook

Batterij van je Apple Watch snel leeg? Dit kun je doen

Gaat de accu van je Apple Watch steeds korter mee? Sommige mensen hebben plotseling last van een batterij die supersnel leeg gaat. Maar de batterij kan ook langzamerhand door slijtage minder lang meegaan. Hier vind je mogelijke oorzaken (en oplossingen!).

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch