Apple Watch Series 9

Laat je kapotte Apple Watch repareren! Dit zijn de kosten

Waarom blijven rondlopen met een kapotte Apple Watch, als je het ook kunt laten repareren? In dit artikel lees je wat de kosten zijn en welke andere opties je hebt. Zo kun je ook zelf aan de slag met de gidsen van iFixit.

Prijs (vanaf €279,-) ⦁ Refurbished

Apple Watch-reparaties kunnen duur uitpakken

Het kan de beste overkomen: de Apple Watch glipt uit je hand en het glas is kapot. Wil je het scherm laten repareren of is er iets anders kapot, dan kan dat bij Apple en erkende serviceproviders. Maar je kan ook een goedkoop adresje opzoeken of zelf aan de slag gaan. In dit artikel lees je alles over Apple Watch-reparaties. Van een loszittende knop tot krassen op de behuizing. Dit zijn de meest voorkomende problemen:


Goed om te weten: schade aan je Apple Watch valt wellicht onder de inboedelverzekering, waardoor je niet zelf de volledige kosten hoeft te dragen. Je verzekeraar kan wel een bedrag voor eigen risico in rekening brengen. Verder is het goed om te kijken of je recht hebt op Apple Watch garantie. Binnen twee jaar na aankoop profiteer je van het Europese consumentenrecht en daardoor kan Apple verplicht zijn om de Apple Watch-reparatie gratis uit te voeren.

Bekijk ook

Apple Watch garantie: zo gaat Apple om met schades

Niet alle beschadigingen komen in aanmerking voor Apple Watch garantie. Lees hier welke Apple Watch schades de Apple Store repareert en wanneer je recht hebt op gratis reparatie.

Dit kost een Apple Watch-reparatie

Op deze supportpagina van Apple vind je alle actuele service- en reparatieprijzen. Apple brengt op het moment van schrijven de volgende kosten in rekening voor reparaties buiten de garantie:

 • Apple Watch Ultra en Ultra 2: €619,-
 • Apple Watch SE 2022: vanaf €239,-
 • Apple Watch SE 2020: vanaf €265,-
 • Apple Watch Series 4 t/m 8: vanaf €359
 • Apple Watch Series 3: vanaf €195,-

Bovenstaande prijzen gelden voor de aluminium GPS-versie van de Apple Watch in normale uitvoering en Nike+ uitvoering. Voor modellen van roestvrij staal, titanium en keramiek en speciale uitvoeringen zoals Cellular, Edition en Hermès gelden hogere prijzen. Check hiervoor de website van Apple.

Apple Watch batterijreparatie

Gaat je batterij niet meer zo lang mee, dan kan het de moeite zijn om de batterij te laten vervangen. Voor een eenmalig bedrag is je Apple Watch weer probleemloos te gebruiken, zonder dat je je druk hoeft te maken over een lege batterij. Voor het vervangen van de batterij brengt Apple de volgende kosten in rekening:

 • Apple Watch Ultra en Ultra 2: €109,- (was €129,-)
 • Apple Watch Series 3 t/m Series 9: €109,- (was €99,-)
 • Apple Watch SE: €109,-

Lees ook onze tip over Apple Watch batterij vervangen voor meer informatie over de kosten en wat er bij komt kijken.

Bekijk ook

Batterij van je Apple Watch snel leeg? Dit kun je doen

Gaat de accu van je Apple Watch steeds korter mee? Sommige mensen hebben plotseling last van een batterij die supersnel leeg gaat. Maar de batterij kan ook langzamerhand door slijtage minder lang meegaan. Hier vind je mogelijke oorzaken (en oplossingen!).

Apple Watch schermreparatie

Zit er een barst in het glas van je Apple Watch en wil je het laten vervangen? Dit is een van de meest voorkomende reparaties voor de Apple Watch, maar het is tegelijk ook een van de duurste. De kosten kunnen al snel oplopen naar honderden euro’s. Voor schermreparaties hanteert Apple dezelfde prijzen die we hierboven genoemd hebben voor overige reparaties, dus:

 • Apple Watch Ultra en Ultra 2: €619,-
 • Apple Watch SE 2022: vanaf €239,-
 • Apple Watch SE 2020: vanaf €265,-
 • Apple Watch Series 4 t/m 8: vanaf €359
 • Apple Watch Series 3: vanaf €195,-

Dit kan dus al snel duur uitpakken, vooral als je een wat ouder model hebt waarvan de dagwaarde minder dan tweehonderd euro is. In dat geval kun je het beste het verlies nemen en een nieuwe Apple Watch kopen, want de reparatie is duurder dan de Apple Watch zelf. Je zou kunnen proberen om via een goedkoop adresje het scherm te laten vervangen of je kunt zelf aan de slag gaan.

Laat je het scherm repareren door de Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider, dan weet je in ieder geval dat er met originele Apple-onderdelen wordt gewerkt. Sommige reparatiebedrijven werken ook met originele onderdelen, maar het kan geen kwaad om vooraf even te informeren of dat het geval is.

Je kunt de kans op glasbreuk verkleinen door een Apple Watch screenprotector te gebruiken. Dit voorkomt ook dat er krasjes op het scherm komen.

Bekijk ook

Welke Apple Watch-screenprotector moet je kopen? Dit zijn je opties

Bescherm je Apple Watch-scherm met een screenprotector! In deze gids vertellen we welke opties voor Apple Watch-screenprotectors er zijn en welke merken het beste bevallen.

Apple Watch-scherm defect

Het kan ook gebeuren dat het glas nog helemaal intact is, maar dat het scherm niet meer goed werkt. Meestal merk je dit omdat het Apple Watch-scherm niet reageert op aanraking of geen beeld geeft. Het kan helpen om de Apple Watch te herstarten of je kunt de Apple Watch loskoppelen van je iPhone en vervolgens weer verbinden. Lost dit het probleem niet op, dan kun je het beste even naar je toestel laten kijken.

Zit je Apple Watch-scherm los, dan vind je in onderstaande tip meer informatie.

Bekijk ook

Help, mijn Apple Watch-scherm zit los of is gebroken! Wat kan ik doen?

Sommige Apple Watch-modellen hebben last van een vervelend probleem: het scherm kan na verloop van tijd losraken en kan eruit vallen. Wat kun je doen bij zo'n loszittend Apple Watch-scherm en hoe zit het met garantie? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Apple Watch reparatie

Krassen op je Apple Watch

Zitten er krassen op je Apple Watch, dan kun je het horloge gewoon blijven gebruiken. Bij een titanium Apple Watch zou je ervoor kunnen kiezne om de behuizing lichtjes te schuren, zodat de krassen minder opvallen. Bij een roestvrijstalen Apple Watch zou je kunnen kiezen voor polijsten. Wees echter voorzichtig, om te voorkomen dat je verdere schade veroorzaakt.

Heb je een aluminium Apple Watch, dan is schuren of polijsten meestal geen goed idee aangezien de onderliggende kleur zichtbaar zou kunnen worden. Bij een zilverkleurige Apple Watch lukt dit nog het beste, aangezien de onderliggende kleur aluminium is. Bij sterk afwijkende kleuren zoals spacegrijs en middernacht raden we het af. Je maakt het waarschijnlijk alleen maar erger.

Je kunt krassen op de behuizing voorkomen door een Apple Watch-hoesje of screenprotector te gebruiken.

Bekijk ook

Met deze Apple Watch-cases ga je zonder risico naar het strand

De Apple Watch is waterdicht genoeg om mee te zwemmen. Maar als je krassen en barsten in het scherm wilt voorkomen kun je zorgen voor nog wat extra bescherming. Met een Apple Watch case is je dure horloge goed beschermd op het strand en in het water. Dit zijn de beste aanbieders.

Apple Watch: vochtschade laten repareren

De Apple Watch is waterbestendig, maar er kan toch water binnendringen als de behuizing een keer open is geweest. Heeft je Apple Watch last van vochtschade, dan kun je dit eventueel laten repareren, maar het zal niet goedkoop zijn. Eventueel moet de Apple Watch worden vervangen door een ander exemplaar. Voor de prijzen kun je bovenaan dit artikel kijken bij de reparatiekosten voor algemene schades.

Gaat je Apple Watch niet meer aan en wil je eerst de oorzaak daarvan onderzoeken, dan vind je in onze andere artikelen meer tips. Mogelijk is er iets anders met je smartwatch aan de hand en is er een Apple Watch reparatie nodig. Ook daarmee helpen we je verder in een apart artikel.

Bekijk ook

Je Apple Watch gaat niet meer aan: 6 tips en oplossingen

Gaat je Apple Watch niet meer aan of lukt het niet om op te laden? Met de stappen hieronder kun je achterhalen waarom je Apple Watch niets meer lijkt te doen, bijvoorbeeld door te controleren of Schermgordijn is ingeschakeld en of de lader wel goed werkt.

Apple Watch laten repareren of omruilen?

Is je Apple Watch zodanig beschadigd dat reparatie geen zin meer heeft, dan kan het slim zijn om toch naar de Apple Store te gaan. Op die manier kun je bijvoorbeeld de Apple Watch Series 8 voor €358,99 laten omruilen voor een nieuwe of een gereviseerd exemplaar en dat is goedkoper dan een nieuwe kopen voor de normale winkelprijs.

Dit werkt hetzelfde als het omruilen van de iPhone bij Apple als je onherstelbare schade hebt. Bij oudere modellen is omruilen minder aantrekkelijk omdat deze niet meer zoveel waard zijn. Je zou dan bijvoorbeeld €358,99 moeten betalen voor het omruilen van een Series 4 terwijl deze refurbished voor rond de €200 worden aangeboden. Ook bij de Series 3 is het twijfelachtig of omruilen nog wel zin heeft: je betaalt €195,- maar dat is ook wat je voor een nieuwe betaalt.

Je kunt bij het omruilen helaas niet ‘upgraden’ naar een nieuwe model. Apple geeft je exact hetzelfde exemplaar terug, tenzij deze niet meer leverbaar is. In dat geval kun je geluk hebben en een nieuwer model krijgen.

Tip: stuur geen bandje mee bij Apple Watch reparaties

Moet je je Apple Watch opsturen voor reparatie, verwijder dan eerst het bandje. Je krijgt het bandje na reparatie namelijk niet terug. Daarvoor waarschuwt Apple in een supportartikel. Dit is sinds april 2020 gewijzigd. Voorheen stuurde Apple eventuele accessoires zoals bandjes, adapters en kabels wel mee terug

Het bandje van de Apple Watch verwijderen
Uw Apple Watch-bandje en eventuele andere accessoires die u meestuurt, worden niet geretourneerd. Verwijder deze dus voordat u uw Apple Watch opstuurt voor service.

We raden aan om nooit bandjes mee te sturen, aangezien ze voor reparatiewerkzaamheden niet nodig zijn en alleen maar in de weg zitten. Als je je Apple Watch naar de Genius Bar brengt voor reparatie, kun je het bandje natuurlijk wel gewoon laten zitten. Moet je echter je Watch inleveren, dan kun je dat ook het beste doen zonder bandjes, opladers en andere accessoires.

Apple Watch repareren: zelf doen

iFixit is gespecialiseerd in het openschroeven en repareren van Apple-producten. Wie wel eens zelf wil gaan sleutelen met een Apple Watch, kan de reparatiegidsen van iFixit bekijken. Die leggen haarfijn uit hoe je het moet aanpakken. De gidsen helpen je op weg met het scherm, de batterij, de NFC-chip en het verwijderen van vastgeplakte onderdelen.

Apple Watch zelf repareren

Vooral bij de laatstgenoemde onderdelen moet je oppassen. De NFC-antenne kan snel beschadigd raken als je de Apple Watch-behuizing open maakt. Je hebt dan mogelijk vervangende onderdelen nodig. Let ook op dat je de verzegeling moet verbreken om de Apple Watch te kunnen openen. Het kan lastig zijn om dit weer op dezelfde manier te sluiten. Als de horlogekast eenmaal open is geweest kan de Apple minder waterbestendig zijn.

Wil je zelf het scherm repareren, dan moet je de batterij loshalen. Daarbij gaat wel een plakstrip kapot, die je zult moeten vervangen. Ook goed om te weten: je hebt speciale schroevendraaiers nodig, zie iFixit uiteraard ook verkoopt.

Is je Apple Watch niet meer te repareren en is omruilen ook geen optie? Kijk dan eens welke actuele Apple Watch-modellen we aanraden!

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.