Apple-event maart 2022 logo.

Dit zijn de meest recente verwachtingen voor Apple’s maart 2022-event

Bijgewerkt met de nieuwste geruchten
Er komt dit voorjaar weer een Apple-event aan, maar wat gaat Apple daar allemaal aankondigen? In dit artikel lees je onze verwachtingen voor het maart 2022-event van Apple.

Apple organiseert niet ieder voorjaar een event, maar dit jaar is er weer een Apple-event in maart. En dat er zo vroeg in het jaar een event is, is helemaal niet zo vreemd: er is door meerdere bronnen al gezegd dat 2022 een enorm druk jaar voor Apple gaat worden, waarbij bijna elk product wel een update krijgt. Een aantal van die updates gaan we naar verwachting zien tijdens het maart 2022-event van Apple. Maar welke producten en aankondigingen kun je precies verwachten? Wij hebben het voor je uitgezocht! Dit zijn onze verwachtingen voor Apple’s maart 2022-event van vandaag.

Het Apple maart 2022-event is inmiddels afgelopen. De aankondigingen zijn geweest en in onze special lees je wat er allemaal onthuld is, zoals de nieuwe iPhone SE 2022.

Bekijk ook

Round-up: samenvatting van Apple's maart 2022-event met alle aankondigingen op een rij

Apple's maart event zit erop! Heb je het event gemist of wil je alle hoogtepunten lezen? Check dan hier onze samenvatting van Apple's maart 2022-event met de belangrijkste aankondigingen op een rij.

Datum Apple’s maart-event: wanneer is het?
Apple heeft de datum van het voorjaarsevent van 2022 inmiddels bekendgemaakt: op 8 maart 2022 om 19:00 ‘s avonds wordt de online presentatie uitgezonden. Je kan zelf live kijken naar het Apple-event en zo alle aankondigingen volgen, maar voordat het zover is laten wij je zien wat je van het maart 2022-event kan verwachten.

Bekijk ook

Apple verstuurt uitnodigingen: dit is de datum van het voorjaarsevent 2022

Apple's maart-event is officieel! Apple gaat op dinsdag 8 maart 2022 een digitaal event organiseren en we zijn allemaal uitgenodigd om te kijken. We verwachten een nieuwe iPhone SE en iPad Air.

Verwachtingen maart 2022-event in het kort

Dit zijn de belangrijkste verwachtingen in het kort:

Nieuwe iPhone SE 2022: vrijwel zeker

De iPhone SE 2022 zal een van de hoofdrollen vertolken in Apple’s maart 2022-event. Twee jaar na de huidige iPhone SE is het nu tijd voor een nieuwe versie, al hoef je qua veranderingen niet heel erg veel te verwachten. Het design en het scherm blijft grotendeels hetzelfde. Apple zal mogelijk een ander kleurtje gemaakt hebben, maar over het algemeen blijft het ontwerp hetzelfde. Wat er dan wel nieuw is: een nieuwe A15-chip (in plaats van A13), toevoeging van 5G en een iets verbeterde camera. Of het een dubbele camera wordt of dat het bij een enkele lens blijft, is nog niet zeker. Wij gokken op het laatste.

iPhone SE 2022 concept.

In de nieuwe iPhone SE 2022 zit een 4,7-inch LCD-scherm. Er zit ook weer gewoon een thuisknop op met een Touch ID-sensor. We denken dat de prijs van dit model gelijk zal blijven ten opzichte van het huidige model, dat een adviesprijs van €489,- heeft.

Bekijk ook

iPhone SE 2022: dit is het instapmodel van dit moment

De iPhone SE van 2022 is het betaalbare instapmodel, waar je jarenlang plezier ban hebt. Dit is de beste keuze voor mensen die een goedkope en betrouwbare iPhone zoeken. Op deze pagina vertellen we je alles over wat er nieuw en verbeterd is bij de iPhone SE 3!

Nieuwe iPad Air 2022: vrijwel zeker

De huidige iPad Air uit 2020 is alweer anderhalf jaar oud, dus het is bijna tijd voor een update. Als je deze iPad vergelijkt met de overige modellen die allemaal in 2021 vernieuwd zijn, valt ook op dat hij op bepaalde punten achterloopt. De frontcamera is nog 7-megapixel en ook Center Stage ontbreekt daar nog, dus dit zal in het nieuwe model aangepakt worden. De chip kan een boost krijgen van de A14 naar de A15, al gaan er ook geruchten over een M1-chip, terwijl er onder de camera aan de achterkant nog een flitser bij kan komen.

iPad Air 2020 kleuren

De Cellular-versie krijgt zeer waarschijnlijk een upgrade naar 5G. Of er nog iets verbeterd wordt aan het scherm, is niet duidelijk. Het huidige model heeft een 10,9-inch display en de verwachting is dat dat bij de iPad Air 2022 gelijk blijft. Er zijn geruchten geweest over een scherm van mini-LED of zelfs OLED, maar we denken niet dat dat er dit jaar van gaat komen.

Bekijk ook

iPad Air 2022 kopen: alles over de huidige iPad Air

De iPad Air 2022 is het nieuwste model van de lichtgewicht iPad. Dit is de vijfde generatie, voorzien van een 10,9-inch scherm en een behuizing in verschillende kleuren. Lees hier alle details, specs, prijs en meer over de nieuwe iPad Air 2022 en waar je de iPad Air 5 kan bestellen.

HomePod mini naar Nederland: grote kans

Dat de HomePod mini naar Nederland en België komt, is inmiddels geen geheim meer. Afgelopen december voegde Apple al Nederlandse Siri toe aan de HomePod en in iOS 15.4 komt de Nederlandse stemherkenning naar de HomePod. Dat zijn natuurlijk dikke vette hints dat de slimme speaker ook binnenkort in Nederland te koop is, maar de grote vraag is nog wanneer precies? Waarschijnlijk gaat Apple de verdere uitrol combineren met een aantal andere landen. Russische Siri is op hetzelfde moment toegevoegd als Nederland en Apple zou ook andere talen aan het testen zijn, zoals Zweeds. Er gaat dan ook een heel lijstje rond van landen waar de HomePod mini binnenkort beschikbaar moet zijn.

HomePod mini kleuren

Het Apple-event lijkt een mooie kans om de verdere release van de HomePod mini aan te kondigen, dus we denken dat we dan eindelijk het verlossende woord krijgen. De speaker zou dan in de loop van maart of in april officieel beschikbaar kunnen zijn in ons land. Of Apple nog nieuwe kleuren van de HomePod mini gaat uitbrengen, is niet duidelijk. Die kans achten we dan weer niet zo groot.

Bekijk ook

HomePod mini nu snel in Nederland? Siri vanaf 15.2 ook in Nederlands op de HomePod (mini)

Vanaf software-update 15.2 kan de HomePod eindelijk Nederlands. Apple voegt dit toe een de aankomende software-update. Het lijkt er daardoor op dat de speaker zeer binnenkort ook in Nederland te koop is, zo ontdekte iCulture.

Nieuwe Mac: grote kans

Dat er een nieuwe Mac op de planning staat, is zo goed als zeker. Maar de bronnen zijn het er niet over eens welke nieuwe Mac dat dan precies is. Apple heeft meerdere Macs voor 2022 op de planning, die verspreid over het jaar uitgebracht gaan worden. De grootste kans is volgens ons voor de high-end Mac mini. Eerder werd al gesuggereerd dat dit model met M1 Pro/M1 Max-chip eind 2021 uit zou komen, maar dat is niet gebeurd. Een release dit voorjaar lijkt daardoor logisch. Naast een snellere chip zou dit model een nieuw ontwerp krijgen. Lees ook onze verwachtingen van de nieuwe Mac mini van 2022.

https://www.iculture.nl/nieuws/mac-mini-2022-verwachtingen/

Een andere mogelijkheid is dat Apple de nieuwe instap-MacBook Pro aankondigt, als opvolger van de huidige 13-inch MacBook Pro M1 uit 2020. Apple zou werken aan een nieuwe versies met M2-chip, maar eigenlijk werd die pas voor een later moment dit jaar verwacht. De M2-chip lijkt nog een eindje van ons verwijderd, maar een bron zei plotseling dat de release van de instap-MacBook Pro 2022 al in maart is. Sindsdien zijn er wel wat geruchten over een M2 MacBook Pro 2022 geweest.

Bekijk ook

Overzicht: 5 recente geruchten over de aankomende M2 MacBook Pro 2022

Apple gaat dit jaar een M2-versie van de MacBook Pro uitbrengen. Er zijn al een aantal geruchten over de M2 MacBook Pro 2022 geweest en in dit artikel hebben we de meest recente geruchten voor je verzameld.

Mac Studio: wat is dit voor model?

De afgelopen dagen gaan er geruchten over de compleet nieuwe Mac Studio. Dit model zou gezien kunnen worden als een goedkopere Mac Pro of juist een krachtigere Mac mini. Het is dan ook niet helemaal duidelijk welke plek in de Mac line-up dit model inneemt. Het lijkt er steeds meer op dat de Mac Studio de nieuwe high-end Mac mini is waar eerder over gesproken is. Deze Mac Studio zou een M1 Max-chip krijgen, maar er gaan ook geruchten over een nog snellere M1 Max-configuratie. Er zijn zelfs al renders verschenen, waarmee het lijkt alsof er meerdere Mac mini’s op elkaar gestapeld zijn.

Mac Studio en Studio Display

Nieuw Apple-scherm voor lagere prijs

Bij zo’n nieuw model als de Mac Studio hoort ook een scherm en het lijkt erop dat Apple ook dat gat gaat opvullen. Apple heeft nu nog het behoorlijk prijzige Pro Display XDR, maar zou daarom nu met een goedkoper display komen. Het zou hier gaan om een voordeliger 5K-display, mogelijk met 27-inch formaat. Het design zou daarbij lijken op dat van de iMac. Er komt mogelijk geen mini-LED in om de kosten lager te houden. Een prijs tussen de €1.000,- en €1.500,- lijkt daarbij een logische richtlijn. Apple verkocht in het verleden meerdere externe schermen, ook van 27-inch, zoals het Thunderbolt Display. Er zou ook nog een nieuw 7K-scherm in ontwikkeling zijn, maar die komt waarschijnlijk pas later.

iPhone 13 in het groen

Een ander last-minute gerucht gaat over de iPhone 13. Apple zou tijdens het event een nieuwe kleur voor dit bestaande model aankondigen, zoals ze dat vorig jaar ook gedaan hebben. Vorig voorjaar kwam er in april een paarse iPhone 12 en in het verleden bracht Apple een rode iPhone 7 en iPhone 8 uit in het voorjaar. Die ‘traditie’ zou Apple nu voort willen zetten met een groene iPhone 13 en iPhone 13 mini, zo zegt een YouTuber. Er zijn ook al renders verschenen die laten zien aan wat voor tint je zou moeten denken. Wij betwijfelen of Apple dit echt gaat aankondigen. Apple heeft immers al een nieuwe iPhone in het verschiet (iPhone SE 2022), waardoor ook nog een nieuwe kleur van de iPhone 13 wat minder noodzakelijk is. Verder is er aan dit model niets veranderd.

Render van iPhone 13 in groen.

Software-updates: releasedatum voor iOS 15.4 en meer

Apple heeft een aantal grote updates gepland voor dit voorjaar. Met iOS 15.4, iPadOS 15.4, macOS Monterey 12.3 en meer heeft Apple talloze nieuwe functies in de pijplijn. Wat te denken van Universal Control of het gebruik van Face ID met een mondkapje. De updates bevatten nog talloze andere kleine verbeteringen, die we in aparte artikelen op een rij gezet hebben.

Meestal worden de nieuwe devices meteen voorzien van deze updates, waardoor ze ongeveer tegelijkertijd uit komen met de release van de nieuwe iPhone, iPad en Mac. We verwachten dat de updates in de weken na het event uit komen, mogelijk zelfs al direct de week erna.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de 20+ nieuwe functies in iOS 15.4

Apple komt deze week met een grote update. In iOS 15.4 worden er veel nieuwe functies toegevoegd. Bekijk in dit overzicht welke verbeteringen er naar je iPhone en iPad komen, zoals nieuwe emoji, Universal Control en meer.

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe iPhone SE, iPad Air en andere nieuwe producten vind je op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de mogelijke presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de Praat mee. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws. In onze tip lees je waar je de livestream van Apple’s maart 2022-event kan volgen.

Lees ook ons grote overzicht met alle Apple-producten van 2022.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de Apple-producten van 2022

Welke producten heeft Apple in 2022 uitgebracht? En komt er nog iets aan? We delen in grote lijnen onze verwachtingen voor de nieuwe Apple-producten voor de rest van 2022!

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 08 maart: Bijgewerkt met de meest recente nieuwe geruchten.
  • 2022 - 02 maart: Verwachtingen voor het event bijgewerkt na verschijnen van officiĆ«le uitnodiging.

Actuele iPhone SE 2022 deals

iPad Air 2022

De iPad Air 2022 is de vijfde generatie iPad Air die Apple in maart 2022 aangekondigd heeft. Het is de opvolger van de iPad Air 2020 met hetzelfde design, schermformaat en geschikte accessoires. De iPad Air 2022 heeft een snellere M1-chip, een verbeterde 12-megapixel frontcamera met Center Stage en is er in vijf kleuren. Lees alles over de iPad Air 2022. Op zoek naar een nieuwe iPad? Vind de beste prijzen voor een nieuwe iPad.

iPad Air 2022

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.