iPhone 7 doosje

iPhone 7: bekijk specs en functies van dit toestel

Wil je alles weten over de iPhone 7? Dan vind je op deze pagina alles over de specs en functies van de iPhone 7. Wat is er verbeterd ten opzichte van zijn voorganger? En is de iPhone 7 nog steeds een goede keuze?

iPhone 7 review Refurbished

De iPhone 7 verscheen in 2016 en is in 2019 officieel uit het assortiment bij Apple verdwenen. Je kunt dit toestel nog wel als refurbished iPhone vinden, maar we raden niet meer aan om nieuw te kopen. De iPhone 7 krijgt namelijk geen software-updates meer en krijgt (voor zolang het duurt) alleen nog beveiligingsupdates. Opvallend bij dit toestel was, dat Apple de 3,5mm koptelefoonaansluiting had geschrapt, wat nogal wat ophef veroorzaakte. Ook opmerkelijk was dat Apple het toestel in twee kleuren zwart en voor het eerst in een rode (PRODUCT)RED-uitvoering uitbracht. Alles wat je verder nog wil weten lees je hier.

Hieronder bespreken we:

iPhone 7 in het kort

Dit zijn de belangrijkste iPhone 7 eigenschappen:

  • Toptoestel uit 2016
  • 4,7-inch LCD-scherm
  • Ook verkrijgbaar als grotere iPhone 7 Plus met 5,5-inch scherm
  • Keuze uit de kleuren gitzwart, matzwart, roségoud, goud, zilver en rood
  • Speciale (PRODUCT)RED-uitvoering in rood
  • Opslagruimte: keuze uit 32GB of 128GB, aanvankelijk ook met 256GB opslag
  • A10 Fusion-processor en snellere grafische chip
  • Verbeterde 12-megapixel camera
  • Geen koptelefoonaansluiting, meegeleverde oordopjes met Lightning-aansluiting
  • Niet meer verkrijgbaar, krijgt geen updates meer

iPhone 7 kopen

Is een iPhone 7 kopen nog steeds een goed idee?

Heb je al een iPhone 7 en ben je daar tevreden over, dan kun je dit toestel best nog een tijdje blijven gebruiken. Het is een voormalig toptoestel van Apple, dus je zit helemaal goed qua materialen en bouwkwaliteit. Hij krijgt alleen geen software-updates meer, dus je zult gaandeweg merken dat je achter begint te lopen met nieuwe functies. We raden af om dit toestel nog nieuw of tweedehands te kopen. Er zijn ook vrijwel geen winkels meer die de iPhone 7 in het assortiment hebben.

Ook een refurbished iPhone 7 is geen goed idee meer. Zou je dat toch willen doen, let dan op dat de batterij is vervangen en in goede conditie is. Je kunt dit checken aan de hand van de Batterijconditie. De processor is niet meer de allernieuwste, dus voor het spelen van zware games ben je beter af met een recenter model.

Bekijk ook

Refurbished iPhone 7 kopen: dit moet je weten

Zoek je een refurbished iPhone 7 maar weet je niet welke aanbieders betrouwbaar zijn? In dit artikel lees je over prijzen en aanbiedingen voor een refurbished iPhone 7. Zo heb je zekerheid dat het toestel goed is nagekeken.

Bekijk welke nieuwe iPhones we op dit moment aanbevelen in ons overzicht.

Bekijk ook

Nieuwe iPhone nodig? Dit zijn de iPhones waaruit je kan kiezen

Heb jij een nieuwe iPhone nodig? Of kun je nog wel even vooruit? Ontdek op welke punten jij erop vooruit gaat met een nieuw toestel. We geven ook antwoord op vragen als: wanneer komt er een nieuwe iPhone? En welke nieuwe iPhones zijn er?

iPhone 7 verkrijgbaarheid

De iPhone 7 werd in september 2016 aangekondigd tijdens een speciaal evenement van Apple. Het toestel verscheen samen met de iPhone 7 Plus nog dezelfde maand in de winkel, ook in Nederland en België. Aanvankelijk waren er nog leveringsproblemen met de matzwarte en gitzwarte modellen, maar dat werd gaandeweg opgelost.

De iPhone 7 is niet meer verkrijgbaar bij diverse providers en webwinkels. Als eerste zijn de 256GB uitvoering en de speciale gitzwarte en rode (PRODUCT)RED-variant uit de schappen gehaald, waardoor deze minder goed verkrijgbaar zijn. In onze iPhone-vergelijking zie je precies welke iPhone-modellen en uitvoeringen nog te koop zijn en welke het beste bij jou past.

Bekijk ook

iPhone vergelijken: dit is jouw iPhone-keuzehulp! Welke iPhone past bij mij?

Welke iPhone kiezen? In deze keuzehulp gaan we iPhones vergelijken: je ziet welke iPhones momenteel verkrijgbaar zijn en helpen je bij de keuze welke iPhone kopen. En we vergelijken de specs van de verkrijgbare modellen, van de iPhone 15 Pro tot de iPhone SE. Zodat jij precies weet welke iPhone bij jou past!

Wat maakt de iPhone 7 uniek?

De iPhone 7 heeft een herkenbaar uiterlijk, maar zit toch vol met vernieuwingen ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 6s. Zo zijn de accuduur en de prestaties zijn er flink erop vooruit gegaan. De iPhone 7 is voorzien van een A10 Fusion-processor, een snellere grafische chip en een verbeterde camera, zowel aan de voor- als achterkant. Dit toestel verscheen gelijktijdig met de iPhone 7 Plus, die voorzien is van een groter scherm, een langere accuduur en een dubbele camera aan de achterkant voor portretfoto’s met diepte.

Als je kijkt naar de uiterlijke verbeteringen, dan is de behuizing beter bestand tegen water en stof en zijn de antennestrepen minder prominent aanwezig. Ook is de thuisknop vernieuwd, waardoor je vinger sneller wordt herkend door Touch ID.

Dit was de eerste iPhone zonder koptelefoonaansluiting. Dat leverde nogal wat boze reacties op, maar gelukkig leverde Apple EarPods met Lightning-aansluiting mee. Bovendien krijg je een adapter, zodat je je favoriete oortjes met 3,5mm aansluiting kunt blijven gebruiken. Verderop bespreken we de vernieuwingen in meer detail.

iPhone 7 design

Het iPhone 7 design lijkt sterk op dat van de iPhone 6s, maar er zijn toch wel wat verschillen te zien. Zo heeft Apple de antennestrepen vrijwel onzichtbaar gemaakt, wat vooral op de donkere uitvoeringen goed is gelukt. Daarnaast zijn er de gebruikelijke kleuren goud, roségoud, zilver. De speciale PRODUCT(RED) uitvoering in rood is maar beperkte tijd verkrijgbaar geweest.

Jet Black iPhone

De behuizing is gemaakt van aluminium en de randen van het toestel zijn afgerond. Vergeleken met eerdere iPhones is de cameralens iets groter geworden. Dat heeft te maken met de verbeterde camera-technologie in dit model.

iPhone 7 verbeteringen: dit is er nieuw

De iPhone 7 heeft een snellere processor en een verbeterde grafische chip ten opzichte van zijn voorganger. Maar er zitten nog meer vernieuwingen in, waar je misschien meteen iets van merkt. We zetten hieronder de vier belangrijkste iPhone 7 verbeteringen en veranderingen voor je op een rijtje:

iPhone 7 Plus modellen

#1 iPhone 7 is waterproof

Als je iPhone in het water valt hoeft het niet meer einde oefening te zijn. De waterdichte behuizing voldoet aan de IP67-standaard. Dit houdt in dat het toestel niet alleen stofbestendig is, maar ook onderdompeling gedurende 30 minuten op maximaal 1 meter diepte overleeft. Bij een ongelukje hoef je niet meteen bang te zijn dat je iPhone kapot is. Let wel op dat waterschade nog steeds niet onder de garantie valt.

#2 Verbeterde iPhone 7 thuisknop

Er is iets bijzonders aan de hand met de thuisknop van de iPhone 7: je kunt deze niet langer fysiek indrukken, maar je krijgt feedback via trillingen. Dit werkt met een nieuwe Taptic Engine en het is vergelijkbaar met Force Touch op de MacBooks. Daarmee heeft Apple zich alvast voorbereid op een toekomst zonder thuisknop, zoals bij de iPhone X het geval is.

#3 Verbeterde iPhone 7 camera

Wie graag foto’s maakt zal merken dat de mogelijkheden bij de 7 sterk zijn verbeterd. De 12-megapixelcamera heeft een grotere lens gekregen en de nieuw ontwikkelde ISP (Image Signal Processor) levert nog mooiere foto’s. Ook aan de frontcamera is gedacht: deze beschikt nu ook over automatische beeldstabilisatie voor selfies en de flitsfunctie zorgt voor 50% meer lichtopbrengst.

#4 iPhone 7 heeft geen koptelefoonaansluiting

Apple heeft bij deze iPhone de hoofdtelefoonpoort weggelaten. In plaats daarvan kun je oordopjes aansluiten via de Lightning-poort of Bluetooth. Je ontvangt bij het toestel een adapter, zodat je bestaande 3,5mm oordopjes kunt blijven gebruiken. Eventueel kun je ook kiezen voor Apple’s eigen draadloze oordopjes, de
AirPods, die voor €179 in de winkel liggen. Volgens Apple is de 3,5mm aansluiting een verouderde technologie, die vernieuwingen in de weg staat.

iPhone 7 review

In onze iPhone 7 review lees je over onze ervaringen met dit toestel, waarbij we extra aandacht hebben voor de nieuwe functies. Dit is een samenvatting van de conclusie:

De iPhone 7 is een compleet toestel met veel praktische verbeteringen, waarbij vooral de camera er positief uit springt. Het is verstandig van Apple dat ze juist daarop de nadruk hebben gelegd. Over het verdwijnen van koptelefoonaansluiting zal nog lang worden gepraat. Sommige gebruikers zullen het zien als een eigenzinnige maatregel van Apple om hun toekomstvisie door te drukken en je te dwingen nieuwe accessoires te kopen. Maar voor Apple is het een bewuste stap richting de toekomstige iPhones die geen homeknop meer hebben en waarbij alles draadloos is. Er zitten zoveel kleine en grote verbeteringen in deze iPhone 7, dat het zonde is als mensen alleen naar het uiterlijk kijken. Wie wat beter kijkt naar de daadwerkelijke vernieuwingen, ontdekt dat deze iPhone er wat snelheid, accuduur, geluid, waterdichtheid en camerakwaliteit met sprongen op vooruit is gegaan.

Lees verder in onze iPhone 7 review

Bekijk ook

Review iPhone 7

In onze uitgebreide review van de iPhone 7 lees je alles over onze ervaringen met Apple's nieuwste toptoestel. Lees over vernieuwingen en ontdek of de iPhone vernieuwend genoeg is om te upgraden.

Heb je al een iPhone 7 waarmee je nog tevreden bent en wil je een nieuw abonnement, dan raden we aan om voor sim only te kiezen, zodat je maximale flexibiliteit hebt. Verder zou je kunnen kijken welke toestellen jouw favoriete provider heeft: