iPhone 7 doosje

iPhone 7: het complete overzicht

De iPhone 7 is het toptoestel van Apple uit 2016. Hier lees je alles over iPhone 7 nieuws, reviews, specificaties, functies, waar te kopen en meer.

- Los vanaf €505,- of iPhone 7 met abonnement

De iPhone 7 is het toptoestel van Apple uit 2016. Hoe zit het met de specs, uit welke uitvoeringen kun je kiezen, wat zijn de grootste vernieuwingen? Dat en meer lees je hieronder! Wil je de iPhone 7 kopen, dan hebben we daarover een apart artikel.

iPhone 7: vol vernieuwing

De iPhone 7 heeft een herkenbaar uiterlijk, maar zit toch vol met vernieuwingen ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 6s. De accuduur en prestaties zijn er flink erop vooruit gegaan. Het toestel werd in september 2016 onthuld en dezelfde maand kwam de iPhone 7 al beschikbaar in Nederland en België. Er is ook een grotere variant verkrijgbaar met de naam iPhone 7 Plus.

iPhone 7: de belangrijkste feiten

Dit zijn de belangrijkste iPhone 7 eigenschappen:

 • Verkrijgbaar in de kleuren gitzwart, zwart, roségoud, goud en zilver.
 • Speciale (PRODUCT)RED-uitvoering in rood.
 • Opslagruimte: kies uit 32GB of 128GB.
 • De iPhone 7 adviesprijs bedraagt 639 euro.
 • Krachtige A10 Fusion-processor en snellere grafische chip.
 • Verbeterde 12-megapixel camera en betere accuduur.
 • Geen koptelefoonaansluiting, meegeleverde oordopjes met Lightning-aansluiting.

iPhone 7 doosje

iPhone 7 releasedatum en aankondiging

De iPhone 7 werd in september 2016 aangekondigd tijdens een speciaal evenement van Apple. Het toestel verscheen samen met de iPhone 7 Plus nog dezelfde maand in de winkel, ook in Nederland en België. Aanvankelijk waren er nog leveringsproblemen met de matzwarte en gitzwarte modellen, maar dat werd gaandeweg opgelost.

De iPhone 7 is nog steeds verkrijgbaar bij diverse providers en webwinkels. Wel heeft Apple de 256GB uitvoering en de rode (PRODUCT)RED-variant uit de schappen gehaald. In onze iPhone-vergelijking zie je precies welke iPhone-modellen en uitvoeringen nog te koop zijn en welke het beste bij jou past.

iPhone 7 prijs met abonnement

Wil je dit toestel met abonnement hebben, dan kun je kiezen uit diverse aanbieders. Behalve bij de mobiele operators vind je dit toptoestel ook bij webwinkels en APR’s. Wil je de best mogelijke prijs betalen, dan kun je het beste in onze prijsvergelijker kijken waar de beste deal voor een iPhone 7 met abonnement te vinden is. Ook kun je de iPhone 7 los kopen.


iPhone 7 design

Het iPhone 7 design lijkt sterk op dat van de iPhone 6s, maar er zijn toch wel wat verschillen te zien. Zo heeft Apple de antennestrepen vrijwel onzichtbaar gemaakt, wat vooral op de donkere uitvoeringen goed is gelukt. Je kunt kiezen uit twee nieuwe kleuren: matzwart en glimmend gitzwart. Daarnaast zijn er de gebruikelijke kleuren goud, roségoud, zilver en een speciale PRODUCT(RED) uitvoering waarmee je het aids-onderzoek steunt.

Jet Black iPhone

De behuizing is gemaakt van aluminium en de randen van het toestel zijn afgerond. Vergeleken met eerdere iPhones is de cameralens iets groter geworden. Dat heeft te maken met de verbeterde camera-technologie in dit model.

iPhone 7 review

In ons iPhone 7 review lees je over onze ervaringen met dit nieuwe toestel, waarbij we extra aandacht hebben voor de nieuwe functies. Dit is een samenvatting van de conclusie:

De iPhone 7 is een compleet toestel met veel praktische verbeteringen, waarbij vooral de camera er positief uit springt. Het is verstandig van Apple dat ze juist daarop de nadruk hebben gelegd. Over het verdwijnen van koptelefoonaansluiting zal nog lang worden gepraat. Sommige gebruikers zullen het zien als een eigenzinnige maatregel van Apple om hun toekomstvisie door te drukken en je te dwingen nieuwe accessoires te kopen. Maar voor Apple is het een bewuste stap richting de toekomstige iPhones die geen homeknop meer hebben en waarbij alles draadloos is. Er zitten zoveel kleine en grote verbeteringen in deze iPhone 7, dat het zonde is als mensen alleen naar het uiterlijk kijken. Wie wat beter kijkt naar de daadwerkelijke vernieuwingen, ontdekt dat deze iPhone er wat snelheid, accuduur, geluid, waterdichtheid en camerakwaliteit met sprongen op vooruit is gegaan.

iPhone 7 functies

De 7 heeft een snellere processor en een verbeterde grafische chip, maar er zitten nog meer vernieuwingen in, waar je meteen iets van merkt. We bespreken hieronder de vier belangrijkste iPhone 7 verbeteringen en veranderingen.

 • Waterbestendig tot 1 meter diepte
 • Geen koptelefoonaansluiting
 • Nieuwe homeknop
 • Verbeterde camera

iPhone 7 Plus modellen

iPhone 7 is waterproof

Als je iPhone in het water valt hoeft het niet meer einde oefening te zijn. De waterdichte behuizing voldoet aan de IP67-standaard. Dit houdt in dat het toestel niet alleen stofbestendig is, maar ook onderdompeling gedurende 30 minuten op maximaal 1 meter diepte overleeft. Bij een ongelukje hoef je niet meteen bang te zijn dat je iPhone kapot is. Let wel op dat waterschade nog steeds niet onder de garantie valt.

iPhone 7 heeft geen koptelefoonaansluiting

Apple heeft bij deze iPhone de hoofdtelefoonpoort weggelaten. In plaats daarvan kun je oordopjes aansluiten via de Lightning-poort of Bluetooth. Je ontvangt bij het toestel een adapter, zodat je bestaande 3,5mm oordopjes kunt blijven gebruiken. Eventueel kun je ook kiezen voor Apple’s eigen draadloze oordopjes, de
AirPods, die voor €179 in de winkel liggen. Volgens Apple is de 3,5mm aansluiting een verouderde technologie, die vernieuwingen in de weg staat.

iPhone 7 thuisknop

Er is iets bijzonders aan de hand met de thuisknop van de iPhone 7: je kunt deze niet langer fysiek indrukken, maar je krijgt feedback via trillingen. Dit werkt met een nieuwe Taptic Engine en het is vergelijkbaar met Force Touch op de MacBooks. Daarmee heeft Apple zich alvast voorbereid op een toekomst zonder thuisknop, zoals bij de iPhone X het geval is.

iPhone 7 camera

Wie graag foto’s maakt zal merken dat de mogelijkheden bij de 7 sterk zijn verbeterd. De 12-megapixelcamera heeft een grotere lens gekregen en de nieuw ontwikkelde ISP (Image Signal Processor) levert nog mooiere foto’s. Ook aan de frontcamera is gedacht: deze beschikt nu ook over automatische beeldstabilisatie voor selfies en de flitsfunctie zorgt voor 50% meer lichtopbrengst.

iPhone 7 video

Deze bijzondere iPhone 7 video van Apple laat de iPhone 7 in al zijn glorie zien. Met nieuwe camera’s, stereo speakers en de meest krachtige processor ooit in een smartphone, kun je met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus nog sneller werken. Met de prachtige afwerking wordt het geweldige design nog eens extra benadrukt.

iPhone 7 als los toestel, wat zijn de opties?

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een sim-only af te sluiten, zodat je zelf het meest geschikte abbo kunt kiezen. Je bent daardoor veel flexibeler. Bekijk daarvoor ons overzicht iPhone 7 los toestel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!