Toetsenbord in MacBook Pro 2021.

Gerucht: ‘Apple brengt in maart een MacBook Pro met M2 uit’

Volgens twee bronnen gaat Apple al begin maart een nieuwe MacBook Pro met M2 chip uitbrengen. Het design blijft waarschijnlijk hetzelfde, maar of er ook een Touch Bar en ProMotion in zit is nog de vraag.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 15 februari 2022: De 13-inch MacBook Pro met M2-chip zal al in maart verschijnen. Dit zegt de geruchtenlekker die eerder correct de notch van de MacBooks voorspelde. Het gaat om het 13-inch model dat qua design hetzelfde zal blijven. Zo blijft de Touch Bar aanwezig, maar er zal geen notch of een ProMotion-display te zien zijn. Andere geruchten beweren juist het tegendeel. Het hoogtepunt in dit nieuwe instapmodel van de MacBook Pro zal dan de nieuwe M2-chip zijn, die dankzij een hogere kloksnelheid betere prestaties hebben.

hetzelfde aantal CPU-kernen (7-8) houdt als zijn voorganger M1, maar met meer grafische kernen (9-10 in plaats van 7-8) en een nog betere performance. DigiTimes denkt ook dat de MacBook Pro met M2 in maart verschijnt, terwijl Mark Gurman denkt dat hij “ergens in 2022” uitkomt. Gurman denkt echter dat de Touch Bar verdwijnt en dat er een ProMotion-scherm bij komt.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 8 februari 2022.


Als de geruchten kloppen, heeft Apple ergens begin maart een nieuw event gepland. Daarin worden onder andere de iPhone SE 2022 en iPad Air 2022 verwacht, maar eerdere bronnen gaven al aan dat er minstens één nieuwe Mac komt. Digitimes denkt dat de release van een nieuwe MacBook Pro gepland staat.

‘Release MacBook Pro 2022 al begin maart’

Volgens bronnen bij de productieketen is de productie van een nieuwe MacBook Pro doorgegaan tijdens het Chinees Nieuwjaar vorige week. Bronnen binnen de industrie zeggen dat de nieuwe MacBook Pro ergens begin maart uit komt, zo schrijft Digitimes in haar bericht. Als dat inderdaad klopt, is dat veel sneller dan oorspronkelijk gedacht.

MacBook Pro met M1 voorkant

Apple heeft afgelopen oktober de 14- en 16-inch MacBook Pro 2021 uitgebracht, voorzien van een M1 Pro/M1 Max-chip. Maar Apple heeft ook nog de 13-inch MacBook Pro 2020 in het assortiment, waar een gewone M1-chip in zit. De afgelopen weken gingen er al geruchten van betrouwbare bronnen dat Apple werkt aan een opvolger, waar vermoedelijk een M2-chip in komt. Dit wordt dus het nieuwe instapmodel van de MacBook Pro-lijn. Deze wordt iets geavanceerder dan de MacBook Air, maar niet zo krachtig als de MacBook Pro 2021.

Dit nieuwe instapmodel van de MacBook Pro krijgt geen ProMotion en mini-LED display, maar dus wel een nieuwere chip. Volgens eerdere geruchten gaat Apple de M2-chip pas veel later dit jaar uitbrengen. Dat zou een release van deze nieuwe instap MacBook Pro 2022 in maart erg ongeloofwaardig maken. Hou er ook rekening mee dat Digitimes op het gebied van releasetiming niet altijd even betrouwbaar is. Hoewel de site vaak goed weet welke producten eraan komen, zijn ze minder goed op de hoogte over Apple’s plannen wanneer nieuwe producten te koop zijn. Dat komt voornamelijk doordat de informatie van Digitimes veelal afkomstig is uit de productieketen.

Lees ook onze grote vooruitblik op alle Macs in 2022, waarin we de nieuwe modellen van dit jaar stuk voor stuk met je langslopen.

Bekijk ook

Vooruitblik Mac in 2022: dit verwachten we van de verschillende modellen

In 2022 gaat Apple meerdere nieuwe Macs uitbrengen: van desktopmodellen zoals de iMac tot laptops zoals de MacBook Air. In dit artikel lees je overzichtelijk bij elkaar wat we van de modellen verwachten.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.