HomePod mini in 2022 naar nog meer landen: Zweden, Rusland, Zwitserland?

Apple lijkt druk bezig met een verdere uitrol
De uitrol van de HomePod mini in nog meer landen lijkt nabij. Na Nederlands blijken nu nog meer talen te zijn gevonden en in Zweden zou Apple al twee maanden bezig zijn met met een groepje gebruikers de HomePod mini in het Zweeds te testen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 11 januari 2022: de HomePod mini zou ook op weg zijn naar Denemarken en Noorwegen. Siri werkt al in het Zweeds, Deens en Noors op iOS, maar nog niet op de HomePod. De lijst van kanshebbers bestaat nu uit 7 landen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 9 januari 2022.

Onze ontdekking dat de HomePod mini in het Nederlands werkt geeft goede hoop dat de slimme speaker over een paar maanden verkrijgbaar zal zijn. Die kans wordt alleen maar groter nu blijkt dat Apple met nog meer talen bezig is. In Zweden wordt Siri op de HomePod mini al minstens twee maanden getest, zo meldt de website Macradion. Apple zou een extern bedrijf hebben ingehuurd om speciaal geprepareerde HomePod mini’s naar bepaalde personen te sturen om te testen. Macradion verwacht dat de speaker in de loop van het jaar ook in Zweden te koop zal zijn.


In totaal gaat het om minstens vier landen die voor 2022 op de planning lijken te staan: Nederland, België, Zwitserland, Rusland en nu dus ook Zweden.

In december 2021 kreeg de speaker een software-update met ondersteuning voor meer talen. Al snel kwamen we erachter dat daar ook Nederlands bij zat. Concreet gaat het nu om deze talen, met bijbehorende landen:

  • Nederlands
  • Nederlands (België, door Apple Vlaams genoemd
  • Frans (België)
  • Frans (Zwitserland
  • Duits (Zwitserland
  • Italiaans (Zwitserland
  • Russisch
  • Zweeds
  • Deens (toegevoegd op 11 januari)
  • Noors (toegevoegd op 11 januari)

HomePod mini kleuren

De HomePod mini verscheen in oktober 2020 en is momenteel verkrijgbaar in heel wat landen. Binnen Europa zijn dat Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Spanje, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Buiten Europa kun je terecht in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland, China, Hongkong, Japan, Taiwan en India. De nieuwe kleuren geel, oranje en blauw zijn nog maar kort verkrijgbaar, namelijk sinds november 2021.

Of lees meer in ons artikel HomePod (mini) kopen.

Bekijk ook

HomePod mini nu snel in Nederland? Siri vanaf 15.2 ook in Nederlands op de HomePod (mini)

Vanaf software-update 15.2 kan de HomePod eindelijk Nederlands. Apple voegt dit toe een de aankomende software-update. Het lijkt er daardoor op dat de speaker zeer binnenkort ook in Nederland te koop is, zo ontdekte iCulture.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 11 januari: Denemarken en Noorwegen toegevoegd.

HomePod mini

De HomePod mini is de kleine compacte slimme speaker van Apple. De HomePod mini is in oktober 2020 aangekondigd en sinds maart 2022 ook in Nederland verkrijgbaar, met Nederlandse Siri en stemherkenning. De HomePod mini is verkrijgbaar in vijf kleuren: spacegrijs, wit, blauw, oranje en geel. Apple heeft naast de HomePod mini ook nog de grote tweede generatie HomePod. Alle belangrijke artikelen over de HomePod mini op een rijtje. De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze compacte slimme speaker.

HomePod mini

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.