HomePod mini in 2022 naar nog meer landen: Zweden, Rusland, Zwitserland?

Apple lijkt druk bezig met een verdere uitrol

De uitrol van de HomePod mini in nog meer landen lijkt nabij. Na Nederlands blijken nu nog meer talen te zijn gevonden en in Zweden zou Apple al twee maanden bezig zijn met met een groepje gebruikers de HomePod mini in het Zweeds te testen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 11 januari 2022: de HomePod mini zou ook op weg zijn naar Denemarken en Noorwegen. Siri werkt al in het Zweeds, Deens en Noors op iOS, maar nog niet op de HomePod. De lijst van kanshebbers bestaat nu uit 7 landen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 9 januari 2022.

Onze ontdekking dat de HomePod mini in het Nederlands werkt geeft goede hoop dat de slimme speaker over een paar maanden verkrijgbaar zal zijn. Die kans wordt alleen maar groter nu blijkt dat Apple met nog meer talen bezig is. In Zweden wordt Siri op de HomePod mini al minstens twee maanden getest, zo meldt de website Macradion. Apple zou een extern bedrijf hebben ingehuurd om speciaal geprepareerde HomePod mini’s naar bepaalde personen te sturen om te testen. Macradion verwacht dat de speaker in de loop van het jaar ook in Zweden te koop zal zijn.


In totaal gaat het om minstens vier landen die voor 2022 op de planning lijken te staan: Nederland, België, Zwitserland, Rusland en nu dus ook Zweden.

In december 2021 kreeg de speaker een software-update met ondersteuning voor meer talen. Al snel kwamen we erachter dat daar ook Nederlands bij zat. Concreet gaat het nu om deze talen, met bijbehorende landen:

 • Nederlands
 • Nederlands (België, door Apple Vlaams genoemd
 • Frans (België)
 • Frans (Zwitserland
 • Duits (Zwitserland
 • Italiaans (Zwitserland
 • Russisch
 • Zweeds
 • Deens (toegevoegd op 11 januari)
 • Noors (toegevoegd op 11 januari)

HomePod mini kleuren

De HomePod mini verscheen in oktober 2020 en is momenteel verkrijgbaar in heel wat landen. Binnen Europa zijn dat Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Spanje, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Buiten Europa kun je terecht in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Australië, Nieuw-Zeeland, China, Hongkong, Japan, Taiwan en India. De nieuwe kleuren geel, oranje en blauw zijn nog maar kort verkrijgbaar, namelijk sinds november 2021.

Of lees meer in ons artikel HomePod (mini) kopen.

Revisiegeschiedenis:

 • 2022 - 11 januari: Denemarken en Noorwegen toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.