Mac mini concept

Gerucht: ‘Mac Studio komt eraan, nieuwe desktopcomputer van Apple’

Apple zou plannen hebben om een Mac Studio uit te brengen, een nieuwe desktopcomputer waarvan de specs nog even geheim zijn. De Mac Studio is gebaseerd op de Mac mini, maar met veel krachtiger hardware.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 8 maart 2022: Inmiddels is de Mac Studio officieel onthuld door Apple. De geruchten bleken dus waar. Daarnaast heeft Apple het Studio Display aangekondigd, een extern 5K-scherm om in combinatie met je Mac Studio of Mac mini te gebruiken.

Volgens de website 9to5Mac beschikken ze over exclusieve informatie over deze Mac Studio, die in het midden zit tussen een professionele Mac mini en een instapmodel van de Mac Pro. Het zou gaan om een compleet nieuwe naam voor een computer van Apple. Deze draait op Apple Silicon en er zouden twee versies van de Mac Studio in ontwikkeling zijn. De ene is voorzien van een M1 Max-chip, identiek aan die in de MacBook Pro 2021, terwijl de andere een nog krachtiger variant van de M1 Max is. Intern zou de Mac Studio bekend staan onder de codenaam J375. De naam ‘Mac Studio’ kan nog wijzigen.


Duidelijk is wel dat de Mac Studio is gericht op professionele gebruikers. Tegelijk zou worden gewerkt aan een ‘Apple Studio Display‘, een scherm dat eveneens bedoeld is voor professionals en dat met de Mac Studio gecombineerd kan worden.

Mac mini concept

Het is mogelijk dat Apple de Mac Studio op de markt brengt om tijd te rekken, zodat het bedrijf minder haast hoeft te maken met een opvolger van de Mac Pro. Er zijn geruchten dat Apple eerst nog een Intel-gebaseerde Mac Pro wil uitbrengen voordat er een model met Apple Silicon uit komt. Eerder suggereerde Mark Gurman van Bloomberg ook al dat er een kleinere Mac Pro met Apple Silicon aan zit te komen. Die heeft 40 CPU-kernen en 128 GPU-kernen. Dit zou wel eens de Mac Studio kunnen zijn, als vervanger van het huidige high-end model van de Mac mini (die nog op Intel draait).

Mogelijk krijgen we op 8 maart 2022 tijdens het voorjaarsevent 2022 al een glimp van deze Mac Studio te zien. De slogan van het event luidt niet voor niets ‘Peek Performance’ en het lijkt ons sterk dat dit op de prestaties van de iPhone SE of iPad Air slaat. Het is ook goed mogelijk dat Apple met de aankondiging van de Mac Studio wacht tot WWDC 2022, het traditionele moment om professionele Macs aan te kondigen.

Bekijk ook

Gerucht: 'Aanstaande Apple Studio Display krijgt 7K-resolutie'

Volgens nieuwe geruchten werkt Apple aan een Apple Studio Display, met nog betere specs dan het huidige Pro Display XDR. Dat klinkt niet goedkoop.

Mac mini

De Mac mini is Apple's kleinste en voordeligste Mac. Het is een desktopcomputer waar je zelf nog een scherm, toetsenbord en muis op aan moet sluiten. De Mac mini is een klein vierkant kastje en wordt ook vaak als server gebruikt. Het meest recente model is de Mac mini met M2- of M2 Pro-chip (beide begin 2023) en is beschikbaar in zilver. De Mac mini kan gecombineerd worden met een Apple Studio Display, Apple's Pro Display XDR of een ander extern display. Lees alles over de Mac mini, een desktop Mac kopen en Mac-desktops vergelijken.

Mac mini

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.