Apple maart 2022 event

Apple verstuurt uitnodigingen: dit is de datum van het voorjaarsevent 2022

“Peek performance”
Apple's maart-event is officieel! Apple gaat op dinsdag 8 maart 2022 een digitaal event organiseren en we zijn allemaal uitgenodigd om te kijken. We verwachten een nieuwe iPhone SE en iPad Air.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Datum Apple’s voorjaarsevent 2022 officieel

Er gingen al speculaties dat Apple het voorjaarsevent 2022 begin maart zou organiseren en nu is het dan officieel aangekondigd. Op dinsdag 8 maart 2022 om 19:00 uur Nederlandse tijd is het zover en trapt Tim Cook af met de nieuwste Apple-producten. We zijn natuurlijk vooral benieuwd of Apple nog verrassingen in petto heeft.


Apple gaat wederom een van tevoren opgenomen presentatie uitzenden via YouTube, haar eigen website, de TV-app en meer. Dit gebeurt dus semi-‘live’ op alle kanalen tegelijk. Er is geen volle zaal met journalisten en Apple-medewerkers aanwezig.

Uitnodiging 8 maart 2022

De uitnodiging is ook deze keer weer bijzonder, met een Apple-logo en een augmented reality-ervaring die je in je eigen woonkamer kunt gebruiken. Het enige wat je daarvoor moet doen is via de iPhone of iPad naar de events-website gaan en op het logo tikken. Apple houdt nog even geheim wat er aangekondigd gaat worden, maar ongetwijfeld zien fanatieke fans hier weer allerlei hints in.

Peek Performance: uitnodiging Apple-event van 8 maart 2022.

De presentatie heeft de titel “Peek Performance” meegekregen. Deze woordgrap (“Peek”, in plaats van het gebruikelijke “Peak”) lijkt een verwijzing te zijn naar “een blik op nieuwe modellen met krachtige prestaties”. Dat past ook bij de aankondigingen die we verwachten, zoals je die hieronder kunt lezen.

Zoals altijd is er ook weer een augmented reality-versie van de uitnodiging. Deze bekijk je door Apple’s event-pagina te openen vanaf je iPhone of iPad en op de uitnodiging te tikken. In de tweet zie je hoe dit eruit ziet.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Dit zijn de belangrijkste verwachtingen in het kort:

Lees ook onze uitgebreide overzicht met verwachtingen voor het maart 2022-event.

Bekijk ook

Dit zijn de meest recente verwachtingen voor Apple's maart 2022-event

Er komt dit voorjaar weer een Apple-event aan, maar wat gaat Apple daar allemaal aankondigen? In dit artikel lees je onze verwachtingen voor het maart 2022-event van Apple.

Rond dezelfde periode staat een “nieuwe Mac met door Apple ontworpen chips” gepland. Begin maart zal ook het moment zijn dat iOS 15.4 uitkomt, de update die momenteel nog in beta is en nieuwe functies bevat zoals Universal Control, meer emoji en Face ID-ondersteuning voor mondkapjes.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de 20+ nieuwe functies in iOS 15.4

Apple komt deze week met een grote update. In iOS 15.4 worden er veel nieuwe functies toegevoegd. Bekijk in dit overzicht welke verbeteringen er naar je iPhone en iPad komen, zoals nieuwe emoji, Universal Control en meer.

Wil je meer weten over de Apple-events van 2022? Bekijk dan onze round-up.

Bekijk ook

Terugkijken: dit waren Apple's events van 2022 [poll]

Apple-events zijn ieder jaar weer de hoogtepunten van mening Apple-liefhebber en ook in 2022 hebben we weer een aantal events gehad. In dit artikel bekijk je ze allemaal opnieuw en kun je stemmen op jouw favoriet.

Actuele iPhone SE 2022 deals

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.