Center Stage op Apple Studio Display

Met Center Stage op iPad en Mac ben je altijd in beeld

Center Stage is een nieuwe functie op recente iPads en het Studio Display, waarmee je altijd in beeld blijft. De camera zorgt voor automatisch inzoomen en een uitsnede waarin jij centraal staat,. Dit is ideaal voor FaceTime en werkt ook als je met meerdere mensen in beeld bent.

Center Stage op de iPad

De iPad Pro 2021 was het eerste Apple-device met Center Stage. Later volgden andere modellen zoals de iPad 2021 en de iPad mini 2021. Vanaf 2022 is Center Stage ook op de Mac te gebruiken dankzij het Studio Display.

Center Stage zorgt er voor dat je tijdens een videogesprek altijd in beeld bent, doordat de camera steeds inzoomt op je gezicht. In het Nederlands heet deze functie ‘Middelpunt’ of ‘Midden’. Om verwarring te voorkomen houden we het op de term Center Stage.

Wat is Center Stage

Met Center Stage probeert Apple videogesprekken soepeler te laten verlopen. Als je veel beweegt, zal de camera zorgen dat je steeds in beeld blijft door op de juiste momenten in te zoomen en het videokader te verplaatsen. Dit kan handig zijn tijdens het koken, als je wat meer heen en weer beweegt. De camera houdt de focus op je gezicht, als je beweegt of als er gebeurtenissen op de achtergrond plaatsvinden. Uiteraard kun je niet helemaal rondom het device lopen, want de camera zelf kan niet meebewegen. Maar door de bredere kijkhoek kan er toch een groot gebied in beeld worden gebracht.

Center Stage op iPad

Center Stage kan ook worden ondersteund door apps van derden. Zo biedt de videoconferentiedienst Zoom ook de mogelijkheid om Center Stage te activeren om je gezicht goed in beeld te houden.

Geschikte apparaten voor Center Stage

Om Center Stage te kunnen gebruiken heb je een van de volgende iPads nodig:

Dit zijn je opties:

Center Stage op iPad

Hoe werkt Center Stage?

Center Stage maakt gebruik van de 12-megapixel ultragroothoekcamera aan de voorzijde van de geschikte iPads en het Studio Display, zodat er een bredere kijkhoek is. Dit zorgt ervoor dat je altijd in beeld bent, ook als je wat heen en weer loopt. Machine learning zorgt ervoor dat het er natuurlijk uitziet. Ook zorgt dit voor de gezichtsherkenning.

iPad Pro ultrawide camera

Komen er meer mensen in beeld, dan past Center Stage het kader aan, zodat iedereen in beeld is. Er is trouwens geen sprake van een speciale portretmodus, want alles op de achtergrond is ook nog steeds scherp in beeld. Apple past geen kunstmatige blur toe om de aandacht meer op je gezicht te houden.

Vind je dit een handige functie? In ons overzicht iPad kopen kun je zien wat de modellen met Center Stage kosten.

Bekijk ook

Nieuwe iPad kopen? Dit zijn de beste prijzen voor nieuwe en actuele modellen

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de huidige iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-/13-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2024.

iPad Pro