iculture-deals
iCulture Deals

iCulture Deals Black Friday-editie: hardware, accessoires en meer

Op vrijdag 29 november is het Black Friday, de van oorsprong Amerikaanse dag waarbij veel winkels leuke kortingen geven. Wat is er in Nederland aan koopjes te krijgen?
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iCulture DealsOp vrijdag 29 november is het Black Friday, de dag waarop in de VS flink wat koopjes te vinden zijn. In Nederland nemen ook steeds meer winkelketens de gewoonte over, waaronder ook Apple. Maar er zijn nog veel meer winkels die op vrijdag 29 november korting geven op Apple-producten. We splitsen daarom vandaag onze vaste koopjesrubriek iCulture Deals in twee artikelen: één met alle goedkoop aangeboden apps en een ander waarin we alle goedkope hardware, accessoires en abonnementsdeals onder de loep nemen. Die laatste heb je nu voor ogen. In dit overzicht lees je alles over de aanbiedingen van Apple, Pebble, de iCulture Shop en nog veel meer.

Apple: korting op iPads, Macs en accessoires

Black Friday online Apple StoreBlack Friday is één van de weinige momenten in het jaar dat je bij Apple op korting kunt krijgen. In Australië en een paar andere landen krijgen klanten alleen een cadeaukaart bij hun aankoop, maar in Nederland en België hebben we gewoon de vertrouwde korting. Onderstaande producten vind je in Apple’s Black Friday-actielijst dit jaar.

De complete lijst vind je op de Black Friday-pagina in de Apple Store.

Korting op iPads

De korting geldt voor alle opslagcapaciteiten van de genoemde iPads:

Korting op Macs

Korting op iPods

Korting op accessoires

Deze acties zijn exclusief bedoeld voor Black Friday. Na 23:59 uur kun je hier dus niet meer gebruik van maken.

Meer informatie: online Apple Store

Centralpoint: iPads, Macs en AirPorts

Apple-Black-Friday-Centralpoint

De volgende Apple-koopjes zijn bij Centralpoint te halen. Centralpoint richt zich vooral op zakelijke klanten en is Apple Authorised Reseller. De prijzen hieronder zijn inclusief BTW.

Meer info: Centralpoint

Phonehouse: 50 procent korting op iPhone bij Vodafone-abonnement

Vodafone PhonehouseJe kunt terecht bij Phonehouse voor 50 procent korting op een iPhone of andere smartphone in combinatie met een Vodafone-abonnement. Bij een 16GB iPhone 5s Vodafone-abonnement bespaar je hierdoor bijvoorbeeld 50 euro. De meest aantrekkelijke aanbiedingen lijken uit het overzicht van Phone House te ontbreken. Je krijgt hierdoor dus geen korting op de 32GB- en 64GB-modellen van de iPhone 5s. Volgens de telecomprovider was hier “te grote belangstelling” voor.

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Meer informatie: Phonehouse

Tipgever: Rob

Philips The Voice-microfoon voor 70 euro

The Voice On Stage PhilipsTussen al het Black Friday-geweld blijft 1DayFly gewoon zijn gebruikelijke acties aanbieden, met vandaag een speciale Bluetooth-microfoon en bijbehorende speakerdock voor je iPad. Deze kun je in combinatie met de app The Voice: On Stage gebruiken om je iPad te veranderen in een karaoke-machine, waarbij je stemgeluid automatisch door een auto-tuner wordt behandeld. Het spelletje kan ook zonder de aangeboden apparatuur worden gespeeld, maar zou toch een stuk leuker zijn met een gevoelige microfoon. Net als andere 1DayFly-acties kun je deze set slechts één dag met korting aanschaffen.

Kopen: Philips The Voice microfoon en speaker (€69,95)
Downloaden: The Voice: On Stage (gratis, in-app aanlkopen, universeel, iOS 6.0+)

Pebble: 20 dollar korting

pebble-watchVandaag lijkt ook het uitgelezen moment om een Pebble-horloge te bestellen. De smartwatch is in verband met Black Friday tijdelijk afgeprijsd, waardoor je 20 dollar minder betaalt bij je bestelling. Het horloge kost hierdoor maar 130 dollar (95 euro), in plaats van de gebruikelijke 150 dollar (110 euro). Verzending naar Nederland is gratis, maar kan meerdere weken duren. Voor 25 dollar extra kun je de bestelling via DHL laten leveren, waarna het nog maar 3 tot 5 werkdagen duurt tot het horloge wordt geleverd. Twijfel je? Pak dan vooral onze review er nog eens bij.

Meer informatie: Pebble

iCulture Shopknaller: hoogwaardige Pavoscreen schermprotector voor 25 euro

PavoscreenScreenprotectors komen van tijd tot tijd voorbij in iCulture Deals, maar vandaag mogen we een wel hele mooie aanbieden. De Pavoscreen-protector is één van de stevigere beschermlagen voor bovenop je iPhone-scherm, die met behulp van Gorilla-glas je display tegen klappen behoedt. Ingebouwde UV-bescherming zorgt er volgens de makers bovendien voor dat je ogen minder snel vermoeid raken. Normaal gesproken wordt de Pavoscreen in onze iCulture Shop verkocht voor €34,95, maar we hebben de prijs tijdelijk kunnen verlagen met 10 euro. Je betaalt hierdoor dus maar €24,95. De Pavoscreen-protector past op de iPhone 5 en iPhone 5s.

iCulture-shopknaller
Pavoscreen Glass Screenprotector (€24,95, was €34,95)

Saturn: MacBook Pro Retina 13-inch voor 1299 euro

MacBook Pro Retina 13 inchHij stond al een tijdje in iCulture Deals, maar geldt op Black Friday nog steeds: je kunt tijdelijk bij Saturn in de webshop terecht voor een MacBook Pro Retina 13-inch met korting. Het betreft het nieuwste model met de nieuwe Intel Iris Graphics-kaart en een 2,4-Ghz dual-core-processor, maar dan net niet op de manier waarop je hem bij Apple kunt bestellen. Hij heeft namelijk 128GB SSD-opslag zoals in Apple’s MacBook Pro Retina van 1.329 euro, maar ook 8GB werkgeheugen zoals in het duurdere model van 1.529 euro. Dat je goedkoper klaar bent dan bij Apple is in ieder geval wel duidelijk: Saturn verkoopt dit getweakte tussenmodel alleen vandaag in de webshop voor 1.299 euro. Ter illustratie: als je bij Apple het extra geheugen zou plaatsen, ben je 1.429 euro kwijt.

Kopen: MacBook Pro Retina 13-inch CTO (€1.299)

Media Markt

Op de website van Media Markt is weinig te vinden over een Black Friday-actie, maar de Media Markt in Deventer tweet wel over een actie in de winkel daar. Het zit er daarom dik in dat bepaalde filialen een Black Friday-actie hebben opgezet, terwijl andere winkels niks doen. In Deventer kun je in ieder geval rekenen op “extra voordeel op heel veel Apple-producten”. Afgebeeld staan de iPad, iPod touch, iMac en MacBooks.

Meer informatie: Media Markt Deventer

iCentre: morgen 10 procent korting in Bussum

We zijn nog geen Black Friday-actie van iCentre tegengekomen, maar de winkelketen viert deze week wel een ander feestje. Op zaterdag 30 november viert iCentre Bussum een verjaardag en wordt er 10 procent korting gegeven op alle producten. De actie lijkt alleen te gelden in deze specifieke vestiging van iCentre; andere filialen hanteren de gebruikelijke prijzen. De iPhone, abonnementen, cadeaubonnen, iTunes-tegoedkaarten, verzekeringen en reparaties vallen bovendien niet onder de actie in Bussum.

Meer informatie: iCentre

Xando: Macs, gratis Apple TV, audio en iPad 2

Black Friday Xando

Premium reseller Xando haakt ook in op de Black Friday-gekte en geeft vandaag 100 euro korting of een gratis Apple TV bij alle Macs. Daarnaast wordt er tot 30 procent korting gegeven op aardig wat audio-accessoires, zoals de docks van Bose en Bowers & Wilkens. De iPhone en iPod touch vallen niet onder Xando’s Black Friday-actie, maar één specifieke iPad wordt wel door de reseller goedkoop aangeboden: de iPad 2 met 64GB opslag en 3G. Dit model wordt verkocht voor €499.

Meer informatie: Xando

Amac, korting op MacBook Pro Retina en iMac

Amac Black Friday

Amac biedt vandaag drie specifieke acties op de iMac en MacBook Pro Retina. De volgende prijsverlagingen kun je vandaag gebruik van maken bij de reseller:

  • MacBook Pro Retina 13-inch Retina 2,5GHz (begin 2013) van €1529 voor €1229
  • MacBook Pro 313-inch Retina 2m6GHz (begin 2013) van €1729 voor €1429
  • iMac 27-inch 3,2GHz van €2058 voor €1699

Meer informatie: Amac

iVizi: Macs, iPad 4 en iPad mini

iViziReseller iVizi heeft vandaag twee Black Friday-acties. Ten eerste kun je tot 100 euro aan cadeaus uitgeven als je een nieuwe Mac koopt. Het gaat hierbij om alle Macs die vanaf 999 euro worden aangeboden. Klein nadeel: dit winkeltegoed kan niet worden uitgegeven aan winkeltegoed of iTunes-kaarten. Ten tweede wordt er 5 procent korting gegeven op de iPad vierde generatie en de iPad mini eerste generatie. Bij de iPad 4 gaat het om alle modellen, maar de korting op de iPad mini geldt alleen op de iPads met 32GB en 64GB opslag.

Meer informatie: iVizi

iTunes-cadeaukaarten met korting

iTunes cardZoals elke week zijn er weer verschillende plekken waar je iTunes-cadeaukaarten met korting kunt shoppen. Hier de aanbiedingen die we tot nu toe hebben gevonden.

  • Drie iTunes-kaarten van 15 euro per stuk voor 35 euro bij Dixons, tot en met 13 december.
  • Twee iTunes-kaarten van 25 euro per stuk voor 40 euro bij Bart Smit, tot en met 1 december.
  • Twee iTunes-tegoedkaarten van 25 euro per stuk voor 40 euro bij Amac, tot en met 8 december.
  • iTunes-tegoedkaarten van 25 euro en 50 euro met 15 procent korting bij Game Mania, tot en met 1 december.

Feestdagentips van iCulture

cadeautjeSinterklaas en kerst naderen snel, en het lijkt er op dat flink wat iCulture-lezers nog wat schoenen moeten vullen en alvast kerstinkopen moeten maken. Een nieuwe stropdas of een paar sokken zijn makkelijk om cadeau te doen, maar we hebben in een uitgebreid overzicht alle leuke cadeaus op een rij gezet voor iedereen die Apple een warm hart toedraagt. Een lijst die we hebben opgesplitst in vijf prijscategorieën, waardoor je zowel kleinigheidjes als een of meerdere grote hoofdcadeaus kunt uitkiezen. In de lijst hebben we een selectie gemaakt uit bekendere webshops waar veel mensen al een account hebben, waaronder de Apple Store, Wehkamp, Bol.com en uiteraard de iCulture Shop.

Het volledige overzicht: iCulture inspireert: iPhone- en iPad-cadeautips voor de feestdagen

JBL-speakerdock en koptelefoon samen voor 79 euro

JBL OnbeatWe kunnen je in samenwerking met JBL wel een heel erg bijzondere actie aanbieden. De fabrikant van audioproducten biedt al een tijdje in hun webshop gereviseerde producten aan. Het gaat hierbij om koptelefoons en luidsprekers die zijn teruggestuurd naar de fabrikant, maar die na uitgebreide tests prima blijken te werken. Op alle gereviseerde producten krijg je alsnog twee jaar fabrieksgarantie, dus het risico dat je neemt is minimaal.

In een speciale bundeldeal verkoopt JBL de J88I-koptelefoon en een fraaie OnBeat-speaker samen voor 99 euro. Beide producten zouden nieuw voor in totaal 248 euro over de toonbank gaan. Dat is dus al een flinke besparing, maar speciaal voor iCulture heeft JBL de prijs met nog eens 20 euro verlaagd. Je betaalt via ons daarom maar 79 euro voor een pakket met de dock en koptelefoon! Je hoeft hiervoor alleen de kortingscode iphoneclub20 in te voeren bij je bestelling. Deze actie geldt uiteraard zolang de voorraad strekt. Let wel op: de OnBeat-dock heeft een 30-pins-connector en werkt dus niet zonder Lightning-adapter met de iPhone 5 en nieuwer.

Kopen: JBL OnBeat + J88I (€79,- na kortingscode, anders €99,-)

Parallels Bundle: 8 Mac-apps voor 80 euro

Parallels bundle

De ontwikkelaar van Mac-applicatie Parallels biedt deze week een speciale bundel aan, waarin je acht Mac-apps voor één flink verlaagde prijs kunt vinden. In het pakket zitten Parallels Desktop 9, Snagit, CleanMyMac 2, Kaspersky Internet Security, Hightail, mSecure en Boom de een abonnement op iPad-app Parallels Access. Zou je al deze apps via de bekende kanalen kopen, dan zou je normaal gesproken 436 dollar kwijt zijn volgens de aanbieder. In de bundel betaal je echter maar €79,99. De actie geldt tot en met maandag 3 december, wat je nog minder dan een week geeft om van de aanbieding gebruik te maken.

Meer informatie: Parallels (€79,99)

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse winkels. Als je via de links bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken. We worden niet gesponsord door de genoemde bedrijven.

Dit artikel bevat verwijzingen naar diverse winkels. Als je via de links bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken. We worden niet gesponsord door de genoemde bedrijven.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. De eerstgenoemde prijs is steeds de actuele prijs uit de App Store. In sommige gevallen kan de actuele prijs hoger uitvallen als de ontwikkelaar daarvoor kiest. iCulture aanvaardt geen aansprakelijkheid voor prijsafwijkingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2013, 15:15