Nuki Smart Lock 2.0

Nuki: wat je moet weten over dit HomeKit-deurslot met accessoires

In deze gids lees je alles over Nuki. Wat kan dit deurslot met HomeKit, en welke accessoires zijn er? Na het lezen van deze gids ben je helemaal bij en weet je of dit HomeKit deurslot iets voor jou is.

Nuki-deursloten

Wil je je deurslot een upgrade geven? Dan kun je een Nuki deurslot overwegen. Dit deurslot werkt met HomeKit en alle voordelen van dien. Lees hier alles over Nuki en de accessoires.

Deze gids is redactioneel onafhankelijk tot stand gekomen, zonder enige betrokkenheid of sponsoring vanuit de fabrikant.

Waarom een deurslot met HomeKit?

De meeste apparaten in huis kun je tegenwoordig bedienen met Siri of de Woning-app van Apple. Als het apparaat zelf niet geschikt is voor HomeKit, kun je met een slimme stekker toch in- en uitschakelen. Bij een deurslot ligt dit uiteraard iets ingewikkelder: dat moet speciaal geschikt worden gemaakt voor HomeKit.

Nuki White Edition

Met een HomeKit-deurslot kun je je deurslot vanaf je telefoon bedienen, zodat je geen fysieke sleutel meer nodig hebt. Je kunt optioneel kiezen om het slot automatisch te openen als je in de buurt bent. Bij een slim deurslot heb je altijd ook nog een fysieke sleutel, zodat je toegang hebt als de technologie faalt.

Door HomeKit-ondersteuning kun je het slot laten samenwerken met al je andere accessoires. Zo kun je een scene instellen waarmee alle lichten uitschakelen, de verwarming lager wordt gezet en de deur op slot gaat. Ben je op zoek naar een slim deurslot, bekijk dan ook eens ons overzicht, want er zijn nog veel meer aanbieders.

Nuki is een van de merken die we aanbevelen omdat het goed samenwerkt met HomeKit en uit ons Nuki 2.0 review blijkt dat het slot prima functioneert, ook na langere tijd gebruik.

Bekijk ook

HomeKit deursloten: deze zijn verkrijgbaar in Nederland

Wil je een HomeKit deurslot kopen? In dit artikel lees je wat de huidige stand van zaken is voor slimme deursloten van merken als Nuki, Yale en Danalock. Ook lees je welke slimme deursloten zonder HomeKit je kunt kopen en of dat een goede keuze is.

Nuki Smart Lock 2.0

Het belangrijkste product uit het assortiment is de Nuki Smart Lock 2.0. Dit deurslot is relatief eenvoudig te bevestigen aan de binnenkant van je voordeur. Aan de buitenkant is niet te zien dat er een slim slot aanwezig is. Het is dus ook geschikt voor huurhuizen. Als je het oorspronkelijke slot bewaart kun je dit terugplaatsen zodra je gaat verhuizen. De Nuki Smart Lock is verkrijgbaar in zilver en in een speciale Limited Edition in wit.

Aan de binnenkant van het slot zit een motor. Deze motor is essentieel, want het zorgt ervoor dat je niet zelf aan het slot hoeft te draaien. Je activeert de motor door op de ronde knop te drukken. Je kunt het slot ook openen door aan de ronde cilinder te draaien. Zo kun je het slot ook openen als de batterij leeg is.

Nuki Smart Lock 2.0

Daarmee komen we op het volgende punt: stroom. De Nuki Lock 2.0 werkt op AA-batterijen die je eens in de zoveel tijd moet vervangen. Dit zal echter niet zo vaak nodig zijn, want het slot maakt gebruik van het zuinige Bluetooth 5.0. Is de batterij leeg, dan kun je nog steeds de fysieke sleutel gebruiken, dus je wordt niet buitengesloten. Sinds 2020 is er ook een Power Pack. Dit is een oplaadbaar accupakket dat je in plaats van losse batterijen kunt gebruiken.

Nuki Power Pack

Nuki biedt ook een deursensor. Deze werkt niet met HomeKit, maar je kunt hiermee vanuit de Nuki-app wel zien of de deur al dan niet gesloten is.

Wil je het deurslot op afstand gebruiken via de Nuki-app of webbrowser, wil je toegang tot specifieke Nuki-functies of ga je met Alexa of Google Assistent aan de slag, dan kun je ook een bridge erbij aanschaffen. Deze kun je als combinatiepakket kopen bij verschillende webwinkels. Meer over de bridge lees je verderop in deze gids.

Voor HomeKit is de bridge niet noodzakelijk. Vanuit de doos is het deurslot al geschikt voor HomeKit. Wil je het slot ook op afstand kunnen bedienen (bijvoorbeeld bij een vakantiehuisje waar je gasten toegang wil geven), dan heb je de bridge wel nodig.

Meer weten over onze ervaringen? Lees onze review van het Nuki Smart Lock 2.0.

Bekijk ook

Review: Nuki 2.0 deurslot met HomeKit

De Nuki 2.0 is de vernieuwde versie van het al langer bestaande Nuki-deurslot, met als belangrijkste vernieuwing de ondersteuning van HomeKit. Wij hebben de Nuki 2.0 geïnstalleerd en uitgebreid getest. In deze review lees je onze ervaringen!

Nuki Fob afstandsbediening

Wil je niet altijd je telefoon erbij pakken? Dan kun je ook een afstandsbediening kopen. Dit kleine plastic accessoire maak je vast aan je sleutelbos en heeft slechts één knop.

Je kunt deze afstandsbediening ook aan de oppas of schoonmaker geven als je zelf niet thuis bent. Het bereik van de Fob is 5 meter.

Nuki Fob

Nuki Keypad

Wil je helemaal voor high-tech gaan? Koop dan het Nuki Keypad. Dit is een nummerblok dat je aan de buitenkant van je huis bevestigt. Met tijdelijke pincodes is dit cijferslot geschikt voor een vakantiehuis of om toegang te geven aan mensen die op je huisdier letten als je op vakantie bent.

Je kunt tot 100 codes instellen en je kunt ze vanuit de app altijd veranderen of ongeldig maken. Je hoeft geen kabels te trekken, want de Nuki Keypad werkt op batterijen.

Nuki Keypad

Nuki Opener

Woon je op een bovenetage, dan heb je vaak een intercom om te praten met mensen die bij de voordeur staan. De Nuki Opener is een nieuw accessoire voor dit soort situaties. Het werkt samen met het Nuki-deurslot en is bedoeld om bezoekers op bepaalde tijdstippen binnen te laten.

Nuki Opener met intercom

Je kunt ook instellen dat de deur in een vooraf ingestelde tijdsperiode open gaat. Drukt iemand op de bel, dan gaat de deur open. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij tandartspraktijken: de voordeur hoeft niet de hele tijd open te staan, maar als een patiënt aanbelt voor een afspraak, gaat de deur vanzelf open, zonder dat de assistent of receptionist op een knop hoeft te drukken.

De Nuki Opener is vanaf €99 verkrijgbaar, o.a. bij deze aanbieder.

Nuki Bridge

Een essentiele functie van zo’n slim systeem is natuurlijk dat je het ook kunt bedienen als je niet thuis bent. Hiervoor heb je een Woning-hub nodig, zoals een Apple TV. Met een Woning-hub kun je de deur op afstand alleen vergrendelen en ontgrendelen.

Nuki werkt standaard al met HomeKit, maar wil je allerlei functies op afstand gebruiken, dan heb je de Nuki Bridge nodig. Denk daarbij aan het tijdelijk toegang geven als iemand bij de deur staat. De bridge geeft je allerlei Nuki-specifieke functies. Je kunt de Nuki- en Woning-app naast elkaar gebruiken.

De bridge is een klein blokje, dat je in het stopcontact steekt en vervolgens verbindt met jouw netwerk. Je kunt zoals hierboven al besproken het slot samen met de bridge kopen. Heb je het slot al gekocht, maar wil je toch nog een bridge? Geen man over boord, want die kun je gelukkig ook los kopen.

Hiermee hebben we de belangrijkste onderdelen van het Nuki-deurslot en bijbehorende accessoires besproken.

Wanneer Nuki nog meer accessoires op de Nederlandse markt uitbrengt werken we dit artikel bij. Meer weten over HomeKit-accessoires? Check ons HomeKit-accessoireoverzicht!

Bekijk ook

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we een greep van de HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!