Ring deurbel met aankloppen

Ring deurbellen: wat zijn de verschillen en welke past bij jou?

De Ring-deurbellen werken niet met HomeKit, maar toch zijn ze behoorlijk populair onder mensen die hun huis willen automatiseren. Wij duiken in de verschillen tussen de modellen Ring Doorview Cam, Ring Video Doorbell, Ring 2 en Ring Pro.

Verschillen tussen Ring-deurbellen

Toen we voor onszelf op zoek gingen naar een geschikte slimme deurbel, kwamen we er al snel achter dat er maar weinig keuze is uit modellen met HomeKit. Dan kom je al snel uit bij de Nest Hello (ca. 280 euro) of de verschillende modellen van Ring. Bij Google heb je keuze uit één model, bij Ring heb je de normale versie, versie 2, Pro en de gloednieuwe Ring Door View Cam. Op het eerste gezicht is niet meteen duidelijk op welke punten ze verschillen. Vandaar dat we dit voor jou op een rijtje hebben gezet – voor als je ook voor de keuze staat en je afvraagt of zo’n Ring-deurbel iets voor jou is.

Nieuwste model: Ring 3 deurbel op komst

Ring heeft vier nieuwe producten gepland die in april 2020 op de markt komen. Het gaat om de Ring Video Doorbell 3, Video Doorbell 3 Plus, Ring Chime en Chime Pro. Ook komt er voor het Plus-model de nieuwe functie Pre-Roll: hierbij wordt vier seconden video opgenomen, nog voordat er beweging wordt gedetecteerd. De nieuwe video-deurbellen bieden privacy-zones, waarbij je kunt aangeven dat er niet gefilmd moet worden. Ook kun je opnames uitschakelen. De aanpasbare bewegingszone zijn in te stellen op 15 tot 45 meter van je voordeur. Ze werken met dual-band 2,4GHz en 5GHz Wi-Fi. Ze kosten respectievelijk $200 en $230 en ze zijn verkrijgbaar vanaf 8 april.

Ook zijn er nieuwe modellen van de Ring Chime en Chime Pro, waarmee je hoorbare notificaties krijgt, ook op andere plekken in huis. Er zit ook een wifi-extender in en een nachtlampje.

Waarom een videodeurbel?

Je hoeft tegenwoordig niet meer naar de deur te lopen om te kijken wie er aanbelt. Met een slimme deurbel kun je niet alleen allerlei automatiseringen uitvoeren, maar vaak zit er ook een camera in. Soms heb je in appartementencomplexen een schermpje aan de muur, waarmee je via de camera kunt kijken. Maar met een slim deurslot hoef je helemaal niet meer van de bank af te komen: daarmee kun je via je iPhone kijken wie er staat. Vervolgens heb je nog wel een slim deurslot nodig om de deur open te doen. Maar dat is een ander verhaal.

Ring en privacy: waarom je geen Ring-deurbel wilt
Let op dat een Ring-deurbel continu opnames maakt en dat deze opnames ook tot in de verre toekomst opgevraagd kunnen worden door politiediensten. Dit kan vooral problemen opleveren als de camera constant de openbare weg filmt. Maar ook op een privégrondstuk is het belangrijk om een bordje op te hangen, met een waarschuwing dat mensen een gebied betreden waar video-opnames worden gemaakt. Ring is meermaals in opspraak geweest met kwesties en schandalen rondom privacy, bijvoorbeeld toen bleek dat Ring-medewerkers kunnen meekijken met de camera’s. Ook is de encryptie niet altijd goed geregeld. De EFF raadt daarom af ze te kopen.

Update januari 2020: Volgens de EFF zit de Ring-app vol met trackers van derde partijen, waarmee persoonlijk herleidbare informatie wordt verzameld. Bedrijven zoals Facebook en Google ontvangen informatie zoals namen, IP-adressen en mobiele netwerken.

Ring deurbel bezorger

Woon je in een appartementencomplex waarbij je de voordeur deelt met meerdere huishoudens, dan is een slim deurslot vaak niet mogelijk. Een slimme deurbel kan in sommige gevallen wel, zeker als je een van de draadloze uitvoeringen kiest.

Ring-deurbellen: dit zijn de verschillende modellen

Ring maakt vier modellen:

Je vindt deze deurbellen ook bij Bol.com en bij andere winkels.

Ring deurbellen
Alle Ring-deurbellen, met rechts de Video Doorbell Elite die we vanwege het professionele karakter niet bespreken

Daarnaast is er nog de Ring Video Doorbell Elite (ca. 500 euro) die vanwege de hoge prijs in een buitencategorie valt. Deze deurbel moet door een professional geïnstalleerd worden en krijgt z’n stroom via een Power-over-Ethernet-verbinding.

Zoals je ziet kost de Pro-versie net zo veel als de Google Nest Hello, maar kun je bij Ring ook kiezen voor goedkopere modellen. De vele opties maakt het alleen wat verwarrend. Welke moet je nu hebben?

Ring deurbel kiezen

Ring-deurbellen: de specs

Hieronder vind je de belangrijkste specs:

Deurbel Resolutie Kijkhoek Aansluiting Prijs
Ring Video Doorbell 720p 180 graden Draadloos 100 euro
Ring 2 1080p 160 graden Draadloos of bedraad 200 euro
Ring Pro 1080p 160 graden Bedraad 280 euro
Ring Door View Cam 1080p 140 graden Draadloos 200 euro

Ring Door View Camera (nieuw)

De Ring Door View Camera is het nieuwste model en we besteden er daarom wat extra aandacht aan. Dit is een draadloos model, die technisch gezien gelijk is aan de Ring 2. Heb je de mogelijkheid om een kabel te trekken, dan kun je het beste voor de Ring 2 gaan, want die heeft dezelfde specs maar een betere kijkhoek. Heb je al een spionnetje in de deur of wil je op termijn gaan verhuizen, dan is de Doorview Camera de beste keuze, want die werkt draadloos. Je kunt ‘m later weer gemakkelijk meeverhuizen. Zoek je een bijbehorend deurslot, dan is Nuki je beste keuze want daar werkt Ring mee samen.

Toon prijzen van het Nuki Smart Lock ↓

Ring Door View Camera

De Doorview Camera bevestig je op de plek van het spionnetje (of je boort een gat in de deur). De deur moet tussen de 34mm en 55mm dik zijn. De camera biedt 1080p, Full HD en dat is prima voor deze toepassing. Een videodeurbel met 4K-camera zul je nog niet vaak aantreffen. Wel is de beeld- en geluidskwaliteit van de Ring Doorview Camera minder goed dan die van de Nest Hello. Je kunt het systeem uitbreiden met de Chime Pro (ca. 60 euro) voor een extra belsignaal en uitbreiding van de Wi-Fi naar andere Ring-apparaten.

Een ander verschil is dat Nest Hello samenwerkt met Google Assistent. Ring werkt alleen met Alexa, niet met Siri of Google Assistent. Dat betekent dat je Engels zult moeten spreken. Je kunt na aanschaf live meekijken met de deurbel en kijken wie er heeft aangebeld of aangeklopt. Ring heeft namelijk ook een klopsensor. Er zit ook een bewegingssensor in. Voor het terugkijken van de historie en gezichtsherkenning moet je abonnee worden, waarvoor je 3 euro per maand betaalt.

We raden aan om deze deurbel op je eigen oprit of in een portiek te installeren, op een zodanige manier dat je niet de hele straat aan het filmen bent. Dat voorkomt dat de deurbel telkens voorbijlopende voetgangers detecteert. Maar het is ook uit privacy-overwegingen niet gewenst om de hele straat in de gaten te houden. Idealiter plaats je de deurbel op een plek waarbij de bewegingssensor alleen af gaat als er iemand in jouw portiek gaat staan of jouw tuinpad op loopt.

Ring deurbel

Installatie van de Ring-deurbellen

De meest eenvoudige uitvoering is de hierboven besproken Door View Cam. Die is ook het meest eenvoudig te installeren. Hij bestaat uit twee onderdelen, die je via een gat in de deur met elkaar verbindt. Meestal zul je hiervoor het bestaande gat van een spionnetje gebruiken, maar je kunt ook zelf een gat boren. Je hebt er bijna geen gereedschap voor nodig en je kunt de deurbel gemakkelijk meenemen als je gaat verhuizen. De installatie duurt maar een paar minuten.

Ring deurbel

De overige deurbellen zien er qua design ongeveer hetzelfde uit: zwart met grijs, met een camera bovenin en een verlichte knop onderin. Je kunt bij sommige modellen ook kiezen voor een bronskleur, zonder dat je daar extra voor betaalt. De frontjes van de Ring 2 en Pro zijn verwisselbaar.

Kies je voor de eerste generatie Ring Video Doorbell en de Ring 2, dan kun je die draadloos installeren – ideaal voor mensen die geen kabels willen trekken.

https://www.youtube.com/watch?v=RaNrtLPJ1G0

De Ring Pro is wat kleiner van formaat omdat er geen batterij in zit en de installatie is wat complexer. Die werkt namelijk alleen bekabeld en vereist minstens 16 Volt. Vaak zal er al een transformator bij je huidige deurbel zitten, maar die moet wel de juiste hoeveelheid spanning leveren. Valt de elektriciteit uit, dan werkt de Ring Pro ook niet meer. De andere modellen hebben een interne batterij, maar vereisen wel een internetverbinding. Is je internetrouter door een stroomstoring uitgeschakeld, dan werkt de deurbel niet en zullen je gasten moeten aankloppen (maar dat waren ze dankzij de klopsensor misschien toch al gewend).

Ring Video Doorbell Pro
Ring Video Doorbell Pro

Beeld- en geluidskwaliteit van de Ring-deurbellen

Van de vier genoemde camera’s wijkt alleen de goedkopere Video Doorbell af: die heeft met 720p de laagste resolutie, maar heeft wel de grootst mogelijke kijkhoek van 180 graden. Alle andere modellen hebben een 1080p resolutie. De audiokwaliteit van alle modellen is hetzelfde, dus dat hoeft niet mee te spelen bij je keuze.

Ring Video Deurbel
Ring Video Deurbel

Alle modellen hebben een bewegingssensor: als er beweging wordt gedetecteerd krijg je een melding op je iPhone. Je kunt instellen hoe gevoelig dit is en bijvoorbeeld een zone kiezen waarin beweging gedetecteerd mag worden. Bij de goedkopere modellen is dit voorgedefinieerd, bij de Pro kun je zelf de zone tekenen.

Ring deurbel met gezichtsherkenning

Andere functies in de Ring-deurbellen

In veel opzichten zijn de eigenschappen van de deurbellen gelijk. Er zich een bewegingssensor en een camera in met nachtzicht, er is tweerichtingscommunicatie om met je gasten te spreken en ze werken allemaal met Alexa (en met IFTTT en SmartThings). Je krijgt ook een melding als er beweging wordt gedetecteerd en kunt live meekijken. Je kunt ze ook laten samenwerken met een aantal deursloten, maar dit werkt lang niet met alle merken. Nuki is daarbij de meest bekende naam (zie ook onze review van het Nuki deurslot).

Bekijk ook

Review: Nuki 2.0 deurslot met HomeKit

De Nuki 2.0 is de vernieuwde versie van het al langer bestaande Nuki-deurslot, met als belangrijkste vernieuwing de ondersteuning van HomeKit. Wij hebben de Nuki 2.0 geïnstalleerd en uitgebreid getest. In deze review lees je onze ervaringen!

Er zitten in sommige Ring-deurbellen nog enkele extra functies. Twijfel je tussen de standaard deurbel en de versie 2, dan zul je in het nieuwere model een oplaadbare batterij aantreffen die je makkelijker kunt opladen en vervangen. Bij de standaard deurbel moet je het hele apparaat van de muur halen en binnenshuis opladen. De Door View Cam heeft ook een verwisselbare batterij en heeft bovendien een motion stop, die de opname stilzet om batterij te sparen als blijkt dat de gedetecteerde beweging niet belangrijk is.

De Pro-versie werkt met 5GHz Wi-Fi, waardoor de verbinding sneller en stabieler is.

Ring deurslot werkt met Alexa

Conclusie: Welke Ring-deurbel moet je kopen?

Voor de meeste gebruikers zullen de Ring Video Deurbel 2 (ca. 200 euro) en de Ring Door View Camera (ook ca. 200 euro) de beste oplossing zijn. De Ring 2 kun je bedraad aanleggen en is daarom geschikt voor mensen met koophuizen, terwijl de Door View Camera het meest ideaal is voor mensen in huurhuizen die beschikken over een deur met spionnetje. Deze zijn het meest eenvoudig te installeren en bieden vergelijkbare audio- en videokwaliteit met de Pro, terwijl ze wel goedkoper zijn. Ook is de batterij gemakkelijk te vervangen.

Zoek je een goedkopere oplossing, dan is er de Ring Video Deurbel (ca 100 euro), die wat lastiger is qua opladen omdat je de deurbel moet demonteren.

Wie het allerbeste wil kan de Ring Elite-deurbel (ca. 500 euro) door een professional laten installeren, maar we vinden het een betere investering om voor de Ring Video Doorbell Pro (ca. 280 euro) te kiezen, want die is de helft goedkoper en is ook bekabeld. De stroomvoorziening gaat wel op een andere manier, namelijk via het normale elektriciteitsnet en niet Power-over-Ethernet.

Ring deurbel met gezichtsherkenning

Hou er rekening mee dat je voor terugkijken van de historie extra moet betalen: 3 euro per maand. Heb je meerdere camera’s dan kun je voor €100 per jaar alles in één keer regelen.

Twijfel je over de Pro, dan heeft deze als voordeel dat hij compacter is en minder opvalt. Ook kun je zelf aangeven waar de bewegingszones zijn. Maar hou er rekening mee dat de installatie wat ingewikkelder is dan de draadloze modellen.

De Ring-deurbellen zien uiteraard niet de enige optie. Bekijk ons overzicht van slimme deurbellen om te zien welke andere merken je zou kunnen kopen. We noemen daar ook de merken die HomeKit ondersteunen.

https://www.iculture.nl/gids/homekit-deurslot-deurbel/

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home