Black Friday 2011: bizar veel iOS apps en games gratis of met korting

Op Black Friday doen veel app-ontwikkelaars traditioneel hun iPhone-app of iPhone-game in de aanbieding of geven deze zelfs gratis weg. Bekijk hier alle apps en games geselecteerd door iPhoneclub. De meeste kortingen gelden nog het hele weekend.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

Black Friday AppleNiet alleen Apple doet een deel van haar producten in de uitverkoop, ook ontwikkelaars hebben hun applicaties massaal afgeprijsd op Black Friday. Eerder vandaag schreven we over de koopjes in de Apple Store, nu is de App Store aan de beurt. Onder de applicaties in de lijst bevinden zich een boel populaire applicaties, zoals FIFA 12, Halftone en IM+ Pro. De imposante lijst bestaat uit tientallen applicaties (en dan hebben we nog lang niet alles kunnen noemen), maar aanvullingen van onmisbare apps in de reacties zijn natuurlijk altijd welkom. Veel apps zullen na vandaag nog enkele dagen in de aanbieding zijn, maar check altijd goed of de genoemde prijs nog geldt.

Foto en video

FX Photo Studio icoonFX Photo Studio
Was €1,59
Prijs: €0,79

Met deze app kun je effecten toepassen op je foto’s. Alle effecten kun je aanpassen aan je wensen, door het effect meer of minder sterk te maken. Ook kun je de effecten op een bepaald deel van de foto toepassen (dus niet op de hele foto). Dit is te danken aan de Masking Studio, die pas later aan de app werd toegevoegd. Foto’s kun je importeren van Facebook en weer exporteren naar Instagram.

HalftoneHalftone
Was: €0,79
Prijs: Gratis

Halftone is een app waarmee je een halftone-effect aan je foto’s geeft, waardoor ze een bijzonder vintage-uiterlijk krijgen. De app bevat 21 soorten papier, 9 layouts, twee stijlen voor bijschiften en zes verschillende spreekballonnen. Je kunt zelf het lettertype kiezen, waaronder het bekende lettertype dat je in stripverhalen ziet. Als je een foto hebt bewerkt sla je deze in het fotoalbum op of verstuur je het via e-mail. Delen met vrienden op Facebook en Twitter kan ook. Halftone ondersteunt alle functies van de iPhone-camera, zoals flitser, zoom, frontcamera en tap-to-focus. Je kiest de foto’s uit de fotorol of plakt ze vanuit het klembord. Voor mensen die van foto’s met speelse effectjes houden is het echt een aanrader. Halftone is een universele applicatie en dus ook optimaal te gebruiken op een iPad. Recentelijk kreeg de app een update met verschillende nieuwe functionaliteiten en een nieuw logo.

PhosterPhoster
Was: €1,59
Prijs: €0,79

Met deze universele applicatie kun je simpel posters maken. De app bevat een groot aantal ontwerpen, waar je je eigen draai aan kunt geven. Je kunt namelijk je eigen achtergrondfoto toevoegen en deze een klein beetje bewerken. Verder kun je, natuurlijk, de tekst wijzigen, net als het lettertype en de tekstgrootte. Als je poster klaar is, kun je er nog een laatste effect overheen leggen, zodat het bijvoorbeeld lijkt alsof de poster op de straat gevonden is (vol met viezigheid of kreukels).

Phototoaster icoonPhotoToaster
Was: €1,59
Prijs: €0,79

Met deze foto-app kun je foto’s bewerken waarbij het resultaat niet-destructief is, dus je kunt altijd weer terug naar de originele versie van de foto. De app kreeg recent een update. In versie 2.0 nieuwe functies zoals roteren en omdraaien, recht zetten, textuur-overlays, aanpassing van de randdikte en een nieuwe bijknipfunctie. Ook zijn er nieuwe randen toegevoegd en is er ondersteuning voor PhotoAppLink. Dat houdt in, dat een serie fotoapps onderling compatibel zijn. Je kunt vanuit de ene fotoapp een andere fotoapp openen om een verdere bewerking uit te voeren. Het maakt niet uit of de andere fotoapp door een totaal andere ontwikkelaar is gemaakt. Naast deze betaalde versie heeft de ontwikkelaar ook PhotoToaster Jr., een gratis app die net als de betaalde versie universeel is en dus geschikt voor iPhone en iPad. De Junior-versie heeft alleen de basisfuncties om foto’s te voorzien van een extra filter.

Aceplayer icoonAcePlayer
Was: €2,39
Prijs: Gratis

Er zijn videospelers voor de iPhone waarmee je AVI-filmpjes kan afspelen. Maar het MKV-formaat wordt door heel wat minder apps ondersteund. AcePlayer kan dat wel, zonder conversie vooraf. De app ondersteunt onder andere: WMV, AVI, MKV, RMVB, RM, XVID, MP4, 3GP en MPG. Wat audio betreft kan de app bestanden afspelen in de formaten MP3, WMA, RM, ACC, OGG, APE, FLAC en FLV. De app is bovendien universeel bruikbaar, dus ook op de iPad te gebruiken. Via iTunes Bestandsdeling vul je de videospeler met filmpjes, zonder ze te hoeven converteren. Je kunt ook via de browser, de ingebouwde FTP-server of streaming (via UPnP) de filmpjes afspelen. Als je wilt kun je de beelden daarna op een groot scherm afspelen dankzij TV-Out en AirPlay.

Luminance icoonLuminance
Was: €0,79
Prijs: Gratis

Deze app bevat allerlei handige functies, zoals het aanbrengen van lagen, toepassen van effecten, bijsnijden, roteren en allerlei vooraf gedefinieerde instellingen toepassen op een foto. Je kunt ook de bewerkingen die je op de ene foto hebt gedaan, overbrengen naar een andere foto. Ben je klaar, dan sla je de foto’s op in je camerarol of deel je ze op Facebook of Twitter. Je hebt daarbij de keuze uit vier formaten: Small, Medium, Large of Original. Luminance geeft je ook de mogelijkheid om stappen terug te gaan in bewerkingen. Witbalans, helderheid, contrast, verzadiging, vignette, alle basishandelingen die je op de iPhone zou willen doen (en waar je geen volwaardige Photoshop-app voor nodig hebt), zitten in Luminance.

Ook in de aanbieding:

Diensten, producitiviteit en zakelijk

1Password for iPhone icoon1Password for iPhone
Was: €7,99
Prijs: €3,99

1Password is een applicatie om gemakkelijk wachtwoorden te bewaren, zowel op de iPhone als op de Mac. Daarmee wordt het haalbaar om voor elke website of elk forum een apart wachtwoord te gebruiken, zonder dat je alles hoeft te onthouden. Dankzij de laatste update die Agile Web Solutions uitbracht, is ervoor gezorgd dat je je website-inloggegevens, creditcardinformatie en andere geheime informatie draadloos kunt synchroniseren, ook via Dropbox. Er is ook een pro-versie, genaamd 1Password Pro. Die app is vandaag te downloaden voor €5,49, in plaats van de €11,99 die ‘ie normaal kost. 1Password Pro is een zogenaamde universele applicatie en is dus optimaal te gebruiken op zowel iPhone als iPad.

Quickoffice® ProQuickoffice® Pro
Was: €11,99
Prijs: €5,99

Met deze app heb je kantoorsoftware op zak: je kunt Word-, Excel- en PowerPoint-documenten openen en bewerken, maar de app ondersteunt ook allerlei andere bestandsformaten. Er is een koppeling gemaakt met MobileMe, Dropbox, Google Docs, Box.net, Huddle en SugarSync, zodat de documenten niet allemaal op je toestel hoeven te staan. De ontwikkelaar is trots dat je met QuickOffice Pro erg uitgebreide functionaliteit hebt, dat maar bij weinig andere apps mogelijk is. Je kunt niet alleen grafische afbeeldingen aanpassen, maar ook teksten. Het is zelfs mogelijk om je presentatie helemaal op de iPhone te maken. Ondersteuning voor laserpointers is er ook, zodat je kunt aanwijzen wat je bedoelt. De app wordt nog regelmatig geüpdatet. QuickOffice maakt gebruik van SmartTouch-technologie, een mooie naam om aan te geven dat je onderweg snel kunt bewerken en dat de interface van de app is afgestemd op de iPhone. In de Power Edit Mode kun je supersnel bewerkingen in complete documenten doen. Je kunt de tekst opmaken en voorzien van nummers, paragrafen en achtergronden zonder door ingewikkelde menu’s te bladeren.

Ook in de aanbieding:

Games

Grand Theft Auto- Chinatown Wars icoonGrand Theft Auto: Chinatown Wars
Was: €7,99
Prijs: €2,39

Ondanks het feit dat Grand Theft Auto: Chinatown Wars al sinds begin 2010 in de App Store staat, blijft het een populaire game. Geen wonder: deze oorspronkelijk op de Nintendo DS uitgebrachte game pakte alles wat de eerste Grand Theft Auto-games leuk maakte en gaf er een frisse spin aan. Je ging er als vanouds op uit om missies af te ronden in het criminele circuit, of je kon ervoor kiezen om op eigen houtje stennis te schoppen. Heb je het spel in 2010 aan je voorbij laten gaan, dan kun je hier vandaag alsnog iets aan doen: de prijs is namelijk flink naar beneden gehaald.

Real Racing 2Real Racing 2
Was: €3,99
Prijs: €2,39

Het eerste deel van Real Racing haalde topposities in de App Store en deel 2 doet dat wederom. Dat is niet gek, want de details in deze game zijn erg indrukwekkend. Dertig zeer gedetailleerd weergegeven auto’s zijn erin aanwezig, inclusief de 2010-uitvoeringen van de Ford Shelby Mustang GT500 en 2010 Nissan GT-R (R35) en de 2012-uitvoering van de McLaren MP4-12C. In Career Mode heb je meer dan 10 uur speelduur tot je beschikking en je kunt met 16 mensen online gaan racen. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het iPhone-platform dat zoiets mogelijk is. Real Racing 2 is gemaakt met een budget van 2 miljoen dollar, door een team van 38 medewerkers. Wat graphics betreft hebben de ontwikkelaars gebruik gemaakt van Firemint’s Mind 3D-engine, die voor de realistische weergave tijdens het racen zorgt. Je gaat racen op 15 locaties met in totaal 65 kilometer gedetailleerd weergegeven circuits, ook in de stad en tijdens nachtelijke ritten. Je kunt de game via de automatch-functie met 16 mensen tegelijk spelen, of lokaal met 8 vrienden via Wi-Fi. Ook het eerste deel van de game, Real Racing, is vandaag in de aanbieding. Je hoeft slechts €0,79 af te laten schrijven, in plaats van de €2,39 die eerst werd afgetikt.

Dead Space icoonDead Space
Was: €5,49
Prijs: €0,79

Het actie-horrorspel bevat een nieuw avontuur dat tussen het reguliere eerste en tweede deel geplaatst is. In de horrorgame zul je door een verlaten ruimteschip ronddolen en verschillende enge wezens een kopje kleiner moeten maken. De app heeft verschillende moeilijkheidsgraden en spelmodi.

SHIFT 2 UnleashedSHIFT 2 Unleashed
Was: €2,39
Prijs: €0,79

De Need For Speed-reeks is een van de bekendste serie racespellen. De eerste game kwam al in 1994 uit, origineel op de 3DO. Al snel werd de stap genomen naar de pc en Playstation. Tegenwoordig is de reeks ook sterk vertegenwoordigd in de App Store. In dit laatste deel vind je verschillende racemodi. Het is niet het enige deel dat in de aanbieding is, de volgende Need For Speed games zijn ook in de aanbieding, ook Need For Speed Undercover is goedkoper te krijgen. De app kostte voorheen €2,39, maar is nu te downloaden voor €0,79.

Fifa12Fifa 12
Was: €3,99
Prijs: €2,39

Ieder jaar weer kun je rekenen op een nieuwe editie van het bekende FIFA-voetbalspel van EA. Bij deze updates worden er spelers en clubs toegevoegd of gewijzigd, maar ook vind je iedere keer grote en kleine wijzigingen in hoe het spel wordt gespeeld. Dit jaar lijkt de grootste toevoeging in de iPhone-versie de Manager Mode: spelers kunnen een team selecteren en tijdens toernooien richting de overwinning managen. Leuk is dat je hierbij zelf mag kiezen of je de wedstrijden van je team zelf speelt, of de computer zijn werk laat doen.

Sonic 4Sonic the Hedgehog 4: Episode 1
Was: €3,99
Prijs: €2,39

Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 is het meest recente deel uit de Sonic-serie. In deze razendsnelle game raas je met de kleine blauwe egel door vier verschillende zones: Splash Hill, Lost Labyrinth, Casino Street en Mad Gear Zone. In deze versie wordt ook een nieuwe aanval geïntroduceerd, de homing attack. Eerder schreven we een review over deze game, toen kostte de game nog €7,99 en beoordeelde we hem met een 7,5. Niet alleen deze versie is in de aanbieding, ook deel 1 en deel 2 uit de reeks zijn dat: Sonic the Hedgehog (€1,59, was €2,99) en Sonic the Hedgehog 2 (€1,59, was €2,99).

Ook in de aanbieding:

Overige apps

IM+ Pro icoonIM+ Pro
Was: €7,99
Prijs: €3,99

IM+ is een van de populairste chat-applicaties beschikbaar op de iPhone. Ondanks dat de app al sinds 2009 in de App Store te vinden is, wordt ‘ie nog voortdurend geüpdatet. Met de app kun je chatten via de meeste gangbare chatservices. Als je de app afsluit kun je een pushbericht krijgen wanneer je een bericht krijg op een van je sociale netwerken. Er is tevens een gratis lite-versie, genaamd IM+.

Tactical NAV icoonTactical NAV
Was: €4,99
Prijs: €2,99

Deze app is bedoeld als praktisch hulpmiddel voor militairen. Met Tactical Nav kan een militair belangrijke punten in een gevechtsgebied vastleggen, foto’s nemen en coördinaten uitwisselen met andere soldaten en eenheden. De ontwikkelaar is de 31-jarige kapitein Jonathan Springer, die $26.000 heeft geïnvesteerd om de app te kunnen maken. Springer is artilleriespecialist en testte de app zelf in het veld uit en ziet ook andere toepassingsmogelijkheden, zoals de jacht. Er zit ook een speciale roodlicht-modus op, om in het donker of in het bijna-donker minder snel te worden gezien.

Ook in de aanbieding:

Je bent nieuwsbrieflezer en de app is niet meer in de aanbieding?
Lees dit artikel! De kortingen genoemd in dit artikel gelden slechts tijdelijk. We raden daarom aan om de apps zo snel mogelijk te downloaden, als je ze wilt hebben. Wij kunnen niet voorspellen wanneer de applicaties weer teruggaan naar de normale prijs en raden daarom aan altijd te checken of de aanbieding nog steeds geldt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2011, 19:11
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, black friday, korting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.