MacBook Air 2021 render in het blauw met klep geopend.

Bloomberg: ‘Apple in 2022 met vijf nieuwe Macs, drie Apple Watches en meer’

Mark Gurman van Bloomberg geeft een kleine vooruitblik op de producten die Apple in 2022 gaat uitbrengen. Het gaat onder andere om vijf Macs en drie nieuwe Apple Watch-modellen.

2021 komt zo langzamerhand aan zijn eind en dus is het ook alweer tijd om voorzichtig vooruit te blikken op 2022. Binnenkort zullen we op iCulture met onze eigen grote vooruitblik komen, maar Mark Gurman geeft in zijn nieuwste Power On-nieuwsbrief alvast een klein voorschot op wat er volgend jaar komen gaat. Het meest interessant zijn zijn voorspellingen over de Mac en Apple Watch, hoewel er geen écht nieuwe informatie naar boven komt.

‘Vijf nieuwe Macs in 2022’

In totaal gaat Apple volgens Gurman vijf Macs uitbrengen. Het gaat dan om de nieuwe high-end iMac, als opvolger van de huidige 27-inch iMac met Intel-processor, de compleet vernieuwde MacBook Air, de nieuwe Mac mini, een nieuw instapmodel voor de MacBook Pro en een hele nieuwe Mac Pro met Apple Silicon-chip. De nieuwe grote iMac krijgt een vernieuwd ontwerp en waarschijnlijk een snellere chip (mogelijk een M1 Pro en M1 Max), terwijl de vernieuwde MacBook Air een M2-chip krijgt. Daarbij krijgt de MacBook Air het grootste redesign sinds de introductie van dit model, zo zegt Gurman.

Hoe het nieuwe instapmodel van de MacBook Pro eruit gaat zien, is niet helemaal duidelijk. Het gaat hier waarschijnlijk om de opvolger van de huidige 13-inch MacBook Pro. Welke chip erin komt zegt Gurman niet, maar het zou goed kunnen dat het hier om een M2-chip gaat. Over de nieuwe Mac mini is al meer bekend. Oorspronkelijk werd verwacht dat Apple dit model dit najaar uit zou brengen, maar dat wordt nu ergens in 2022.

‘Drie nieuwe Apple Watches in 2022’

Over de Apple Watch herhaalt Gurman zijn eerdere voorspelling dat het om drie nieuwe modellen gaat. Allereerst werkt Apple aan de opvolger van de Apple Watch Series 7, namelijk de Apple Watch Series 8. Wat er nieuw is in dit model zegt hij niet, maar volgens eerdere geruchten komen er nieuwe gezondheidsfuncties en mogelijk een nieuw ontwerp. Verder werkt Apple aan een nieuwe Apple Watch SE voor 2022. Ook hiervan is onduidelijk wat er nieuw is, maar we verwachten in ieder geval een bijgewerkte chip.

Het derde model dat Gurman verwacht is een nieuwe ‘rugged’ Apple Wach. Deze Apple Watch voor extreme sporten zou een stevigere behuizing krijgen en dus meer gefocust zijn op sporters en mensen die er actief op uit trekken. In ons eerdere artikel schreven we waarom een Apple Watch-sportversie een goed idee is.

Meer voorspellingen: iPhones, AirPods en iPads
Ook voor andere producten geeft Gurman een korte vooruitblik. Dit zijn de producten die hij nog verwacht:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.