Apple Watch met plusmodel

‘Apple Watch 2023-modellen krijgen nieuwe hartslagsensor, U2-chip en meer’

De Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 krijgen nieuwe sensoren die nog nauwkeuriger zijn. Er zit een vernieuwde hartslagsensor in en een U2-chip. Dat schrijft Mark Gurman van Bloomberg.

Nieuwe hartslagmeter

Gurman laat zijn licht schijnen over de vernieuwingen die we in de aanstaande Apple Watch-modellen van 2023 kunnen verwachten. Volgens eerdere geruchten zouden de vernieuwingen dit jaar vooral in de software zitten en hoeven we op hardwaregebied geen verrassingen te verwachten. Maar Gurman heeft toch een aantal hardwarematige verbeteringen gevonden, met name als het gaat om de hartslagsensor. De
Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 krijgen nieuwe componenten, die zorgen voor “meer snelheid, efficiency en nauwkeurigheid”.


In een artikel zet Gurman zijn verwachtingen uiteen over het aanstaande Wonderlust-event van Apple. Diverse sensoren en andere componenten krijgen een upgrade, waaronder de ultra wideband-chip. Apple zal voor het eerst de U2-chip toepassen, nadat er sinds 2019 gebruik is gemaakt van de U1-chip. Deze chip zorgt voor nauwkeuriger zoeken in de Zoek mijn-app en zal waarschijnlijk in alle belangrijke Apple-producten worden ingebouwd. We verwachten dat de iPhone 15-serie ook een U2-chip krijgt.

watchOS 10

Toch zal niet alle aandacht gericht zijn op de U2-chip. Apple zal waarschijnlijk veel meer tijd besteden aan het titanium materiaal van de iPhone 15 Pro, de vernieuwde camera’s en de overstap naar usb-c-laders. Gurman verwacht dat de nieuwe iPhones lichter van gewicht zijn, maar toch een langere batterijduur hebben. Het jaarlijkse iPhone-event is voor Apple het belangrijkste moment om nieuwe hardware te introduceren. Naast iPhones en Apple Watches krijgen we wellicht ook nog wat kleine updates te zien, bijvoorbeeld voor de AirPods Pro. Vanaf dinsdagavond 19:00 uur zitten wij er klaar voor – en hopelijk jij ook.

Check ook onze andere artikelen over de komende modellen:

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-watch-ultra-2-verwachtingen/

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is de 49mm Apple Watch, bedoeld voor actieve sporters. Het model is gemaakt van extra stevig titanium en heeft een aangepast design, dat beter bestand is tegen stoten en breuken. De vernieuwde Digital Crown en zijknop zijn makkelijker te bedienen (ook met handschoenen) en zitten samen verwerkt in een extra breed balkje ter bescherming van de Apple Watch. Aan de andere zijkant is een programmeerbare Actieknop voor de Apple Watch. Het scherm is plat en de behuizing steekt iets boven het display uit om deze te beschermen. De Apple Watch Ultra heeft ook exclusieve wijzerplaten en bandjes. In 2023 bracht Apple de Apple Watch Ultra 2 uit, met een verbeterde chip, helderder display en ondersteuning voor Tik dubbel. Lees ook ons artikel over de Apple Watch kopen voor de prijzen van actuele modellen.

Apple Watch Ultra

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.