Tim Cook geloofwaardigheid

Deze Apple-events kunnen we in 2020 nog verwachten

Kijk jij ook al uit naar het volgende Apple-event? In dit artikel zetten we de verwachte Apple events in de tweede helft van 2020 voor je op een rij. Wanneer staat Tim Cook weer op het podium om de nieuwste producten aan te kondigen? We blikken vooruit.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Apple events in 2020

Eén van hoogtepunten voor Apple-fans zijn de regelmatige events. Op het podium op diverse locaties kondigen Tim Cook, Craig Federighi en een diverse line-up van Apple-medewerkers diverse nieuwe producten en diensten aan. Apple doet dit al jarenlang, maar in 2020 is alles anders. Het coronavirus heeft flink wat impact gehad en niet alle evenementen zijn doorgegaan of zijn in een gewijzigde vorm uitgevoerd. Zo weet je wanneer Apple de nieuwste iPhones, Apple Watch, software-updates en meer aan gaat kondigen.


Apple houdt traditiegetrouw haar events altijd in dezelfde maanden, namelijk maart, juni, september en oktober. Maar niet ieder jaar worden alle vier events gehouden, want soms slaat Apple er wel eens eentje over.


Maart 2020: geen event, wel producten
Datum: geannuleerd

Apple kondigde in het voorjaar van 2020 een reeks nieuwe producten aan zoals de MacBook Air 2020 en iPad Pro 2020 op 18 maart en de iPhone SE 2020 op 15 april. Maar een speciaal event kwam er niet. We zaten op dat moment namelijk middenin de coronacrisis. Dat had tot gevolg dat bepaalde filmpjes die Apple al had voorbereid (zoals deze) niet de aandacht kregen die ze verdienen. Alles werd met persberichten aangekondigd.

In 2019 organiseerde Apple wel een vrij bijzonder maart-event, die in het teken stond van diensten. Het maart 2019 event ging de geschiedenis als een van de meest saaie: acteurs stonden op het podium om over hun aanstaande Apple TV+ shows te vertellen, maar veel actiebeelden kregen we niet te zien.


Juni 2020: WWDC met software-updates
Datum: 22 juni

WWDC 2020 werd een volledig online evenement met een flitsende presentatie van alles op het gebied van iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS. Het grootste deel van de presentatie was in handen van softwarebaas Craig Federighi, ondersteund door naaste medewerkers.

Alle belangrijke functies van iOS 14 en de andere platformen zijn al bekend en de ontwikkelaars zijn alweer een paar weken bezig met de beta’s.

Craig Federighi WWDC 2020

Aangekondigd:


September 2020: iPhone-event
Datum: week van 7 september, mogelijk 8/9 september
Kans: 100%

De kans dat Apple een september-event organiseert is vrij groot. De iPhone is immers Apple’s belangrijkste product. Apple gaat de iPhone 12-serie onthullen, al is het nog onzeker of ze meteen in de winkel zullen liggen. Door de coronacrisis kan de productie vertraagd zijn, waardoor bepaalde modellen later verschijnen. Bovendien zou Apple van plan zijn om vier nieuwe iPhones in het najaar te introduceren. Voorgaande jaren koos Apple er bij meerdere modellen voor om de introductie wat meer gespreid uit te voeren.

Eén ding weten we al bijna zeker: het zal opnieuw een online event worden, met een reeks video’s zoals we bij WWDC 2020 hebben gezien. Dat is Apple (en de kijkers) goed bevallen en zolang er nog geen bijeenkomsten mogelijk zijn is het een prima oplossing.

Tim Cook presenteert WWDC 2020

De 2020 iPhones krijgen ook voor het eerst 5G. Dat is nodig ook, want de eerste 5G-netwerken zijn gestart. De verwachte schermformaten zijn 5,4-inch, 6,1-inch (2 stuks) en 6,7-inch. Dat betekent dat de grote iPhone weer iets groter wordt en de kleinste een slagje kleiner.

Maar er is nog veel meer in aantocht, want ook de Apple Watch Series 6 wordt tijdens dit event onthuld. Voor dit model verwachten we een aantal veranderingen, zoals een vernieuwd scherm en een iets aangepast design. Mogelijk wordt dit ook het jaar dat de Apple Watch een standaard slaaptracker krijgt.

Dit kunnen we verwachten:


Oktober 2020: iPad en MacBooks?
Datum: week van 26 oktober, mogelijk op 27 oktober
Kans: 60%

Of er een oktober-event komt, is vaak lastig te voorspellen. De kans is redelijk 50/50, omdat Apple het ene jaar wel en het andere jaar geen event organiseert. Toch denken we dat het dit jaar wel weer kan gebeuren, omdat er nog zoveel in de pijplijn zit.

Dit zou Apple kunnen aankondigen:

Bij de Apple Silicon Macs zou het kunnen gaan om een MacBook en een 13-inch MacBook Pro. Eventueel zou Apple in oktober ook alvast details over Apple Glass kunnen onthullen.

Andreas Wendker tijdens WWDC keynote met Rosetta-demo

In 2018, het laatste oktober-event, kondigde Apple de iPad Pro 2018, de nieuwe Retina MacBook Air en de huidige Mac mini aan. Mogelijk draait het dit jaar wederom een reeks nieuwe Macs, met misschien wel een grote update voor de iMac en de iMac Pro.

Overige aankondigingen
Los van deze Apple events in 2020, kondigt Apple sporadisch nieuwe producten aan via persberichten. Meestal gebeurt dit bij nieuwe versies van MacBooks, die slechts een kleine update gekregen hebben. Dergelijke aankondigingen vinden meestal rond het einde van het voorjaar en in de zomer plaats. Wil je niets missen, hou dan iCulture ook de rest van het jaar in de gaten. Zodra Apple iets nieuws aankondigt, lees je dat hier als eerste!

Apple Keynote in Steve Jobs Theater op Apple Park

Wil je nog meer vooruit blikken, bekijk dan ons overzicht van Apple-producten die we verwachten in 2020!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2020, 19:53
Categorie Apple
Onderwerp verwachtingen

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.