Tim Cook geloofwaardigheid

Overzicht: alle Apple-events in 2020

Kunnen we nog meer verwachten?

Kijk jij ook al uit naar het volgende Apple-event? Op 13 oktober vindt Apple's grote iPhone 12-event plaats, maar er staat misschien nog meer op de planning. Wanneer bespreekt Tim Cook weer de nieuwste producten? We zetten de verschillende events van 2020 op een rijtje!

Apple events in 2020

Eén van hoogtepunten voor Apple-fans zijn de regelmatige events. Op het podium op diverse locaties kondigen Tim Cook, Craig Federighi en een diverse line-up van Apple-medewerkers diverse nieuwe producten en diensten aan. Apple doet dit al jarenlang, maar in 2020 is alles anders. Het coronavirus heeft flink wat impact gehad en niet alle evenementen zijn doorgegaan of zijn in een gewijzigde vorm uitgevoerd. Zo weet je wanneer Apple de nieuwste iPhones, Apple Watch, software-updates en meer aan gaat kondigen.


Apple houdt traditiegetrouw haar events altijd in dezelfde maanden, namelijk maart, juni, september en oktober. Maar niet ieder jaar worden alle vier events gehouden, want soms slaat Apple er wel eens eentje over.


November 2020: Apple Silicon Macs?
Datum: waarschijnlijk medio november
Kans: 75%

Volgens Bloomberg gaat Apple in november nog een apart evenement organiseren om Mac(s) met Apple Silicon aan te kondigen. Het zal opnieuw gaan om een virtueel evenement. Apple is al een tijdlang bezig met ARM-gebaseerde Macs die draaien op de in eigen huis ontworpen Apple Silicon-chips. Het bedrijf heeft tijdens WWDC 2020 al bevestigd dat de eerste Mac met Apple Silicon nog dit jaar uitkomt. Het zou gaan om een MacBook.

Andreas Wendker tijdens WWDC keynote met Rosetta-demo

Omdat dit een grote gebeurtenis is waar veel uitleg over gegeven kan worden, zal Apple er waarschijnlijk voor kiezen om nog een apart event te organiseren. Met de Macs is Apple minder afhankelijk van het feestdagenseizoen, dus een late aankondiging aan het eind van het jaar is geen probleem.


Oktober 2020: iPhone en HomePod
Datum: 13 oktober
Kans: 100%

Apple organiseert op 13 oktober het event ‘Hi, Speed’, waar de aankondiging van de iPhone 12 wordt verwacht. Het gaat om vier nieuwe modellen, in grootte variërend van 5,4-inch tot 6,7-inch. Daarnaast is er goede kans dat de HomePod mini wordt aangekondigd, een kleinere versie van de slimme speaker.

Mogeiljke andere aankondigingen zijn de AirTag, AirPods Studio en een nieuwe Apple TV. Het is goed mogelijk dat deze producten doorschuiven naar later dit jaar of begin 2021. Verder is de verwachting dat Apple de releasedatum van de al eerder aangekondigde iPad Air 2020 bekend gaat maken.

Dit zijn de verwachtingen voor het aankomende iPhone 12-event in het kort:

Lees er alles over in onze verwachtingen van het iPhone 12 event!


September 2020: Apple Watch-event
Datum: 15 september

Op 15 september 2020 hield Apple het traditionele september-event. Normaal gesproken kondigt Apple hier de nieuwste iPhones aan, maar dit jaar stonden de Apple Watch en iPad centraal. Dit was een virtueel event waar in totaal vier nieuwe producten werden aangekondigd.

Tim Cook presenteert WWDC 2020

Dit is aangekondigd:

Lees meer in onze special met de samenvatting van het Apple-event van september 2020.


Juni 2020: WWDC met software-updates
Datum: 22 juni

WWDC 2020 werd een volledig online evenement met een flitsende presentatie van alles op het gebied van iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS. Het grootste deel van de presentatie was in handen van softwarebaas Craig Federighi, ondersteund door naaste medewerkers.

Alle belangrijke functies van iOS 14 en de andere platformen zijn al bekend en de ontwikkelaars zijn alweer een paar weken bezig met de beta’s.

Craig Federighi WWDC 2020

Aangekondigd:

Lees ook onze samenvatting WWDC 2020 met alle aankondigingen!


Maart 2020: geen event, wel producten
Datum: geannuleerd

Apple kondigde in het voorjaar van 2020 een reeks nieuwe producten aan zoals de MacBook Air 2020 en iPad Pro 2020 op 18 maart en de iPhone SE 2020 op 15 april. Maar een speciaal event kwam er niet. We zaten op dat moment namelijk middenin de coronacrisis. Dat had tot gevolg dat bepaalde filmpjes die Apple al had voorbereid (zoals deze) niet de aandacht kregen die ze verdienen. Alles werd met persberichten aangekondigd.

In 2019 organiseerde Apple wel een vrij bijzonder maart-event, dat in het teken stond van diensten. Het maart 2019 event ging de geschiedenis als een van de meest saaie: acteurs stonden op het podium om over hun aanstaande Apple TV+ shows te vertellen, maar veel actiebeelden kregen we niet te zien.


Overige aankondigingen
Los van deze Apple events in 2020, kondigt Apple sporadisch nieuwe producten aan via persberichten. Meestal gebeurt dit bij nieuwe versies van MacBooks, die slechts een kleine update gekregen hebben. Zo kondigde Apple in de zomer de 27-inch iMac 2020 officieel aan. Wil je niets missen, hou dan iCulture ook de rest van het jaar in de gaten. Zodra Apple iets nieuws aankondigt, lees je dat hier als eerste!

Apple Keynote in Steve Jobs Theater op Apple Park

Wil je nog meer vooruit blikken, bekijk dan ons overzicht van Apple-producten die we verwachten in 2020!

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 12 oktober: Artikel bijgewerkt met de nieuwste info.
  • 2020 - 11 september: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met nieuwe aankomende events en verwachtingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2020, 11:00
Categorie Apple
Onderwerp verwachtingen

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.