Tim Cook bij Apple Park

Terugkijken: dit zijn alle Apple-events in 2020

Het jaar 2020 zat vol met Apple-events, want er werden er maar liefst vier gehouden! In dit artikel bekijk je alle Apple-events van 2020 nog eens terug en lees je wat er onthuld werd.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple events in 2020

Eén van de hoogtepunten voor Apple-fans zijn de regelmatige events. Op het podium op diverse locaties kondigen Tim Cook, Craig Federighi en een diverse line-up van Apple-medewerkers diverse nieuwe producten en diensten aan. Apple doet dit al jarenlang, maar in 2020 is alles anders. Het coronavirus heeft flink wat impact gehad en niet alle evenementen zijn doorgegaan of zijn in een gewijzigde vorm uitgevoerd. Ondanks alles heeft Apple in 2020 flink wat events gehouden! Bekijk ze hier allemaal terug.


Maart 2020: geen event, wel producten
Datum: geannuleerd

Apple kondigde in het voorjaar van 2020 een reeks nieuwe producten aan zoals de MacBook Air 2020 en iPad Pro 2020 op 18 maart en de iPhone SE 2020 op 15 april. Maar een speciaal event kwam er niet. We zaten op dat moment namelijk middenin de coronacrisis. Dat had tot gevolg dat bepaalde filmpjes die Apple al had voorbereid (zoals deze) niet de aandacht kregen die ze verdienen. Alles werd met persberichten aangekondigd.

In 2019 organiseerde Apple wel een vrij bijzonder maart-event, dat in het teken stond van diensten. Het maart 2019 event ging de geschiedenis als een van de meest saaie: acteurs stonden op het podium om over hun aanstaande Apple TV+ shows te vertellen, maar veel actiebeelden kregen we niet te zien.


Juni 2020: WWDC met software-updates
Datum: 22 juni

WWDC 2020 werd een volledig online evenement met een flitsende presentatie van alles op het gebied van iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS. Het grootste deel van de presentatie was in handen van softwarebaas Craig Federighi, ondersteund door naaste medewerkers.

Aangekondigd:

Lees ook onze samenvatting WWDC 2020 met alle aankondigingen!


September 2020: Apple Watch-event
Datum: 15 september

Op 15 september 2020 hield Apple het traditionele september-event. Normaal gesproken kondigt Apple hier de nieuwste iPhones aan, maar dit jaar stonden de Apple Watch en iPad centraal. Dit was een virtueel event waar in totaal vier nieuwe producten werden aangekondigd.

Dit is aangekondigd:

Lees meer in onze special met de samenvatting van het Apple-event van september 2020.


Oktober 2020: iPhone en HomePod
Datum: 13 oktober

Apple organiseerde op 13 oktober het event ‘Hi, Speed’, waar de aankondiging van de iPhone 12-serie plaatsvond. De belangrijkste geruchten bleken waar, want Apple kondigde maar liefst vier modellen aan. Ook de HomePod mini werd tijdens dit event geïntroduceerd. Apple liet ons ook kennismaken met (het vernieuwde) MagSafe, de magnetische oplaadtechniek op de nieuwste iPhones. Daar horen ook weer diverse nieuwe accessoires bij.

Dit is er aangekondigd:

Lees ook onze samenvatting van het iPhone 12-event van oktober.


November 2020: Apple Silicon Macs
Datum: 10 november

Het laatste event van het jaar werd op 10 november gehouden. Daar kondigde Apple de langverwachte Macs met eigen Apple Silicon aan. We werden verrast met een drietal Macs: de nieuwe Mac mini, MacBook Air en MacBook Pro. De presentatie was weer in handen van Tim Cook, John Ternus, Craig Federighi en nog meer Apple-kopstukken.

Dit is er aangekondigd:

Lees ook onze samenvatting van het november 2020-event van Apple.


Overige aankondigingen
Los van deze Apple events in 2020, kondigde Apple sporadisch nieuwe producten aan via persberichten. Meestal gebeurt dit bij nieuwe versies van MacBooks, die slechts een kleine update gekregen hebben. Zo kondigde Apple in de zomer de 27-inch iMac 2020 officieel aan en volgde in het voorjaar de 13-inch MacBook Pro 2020. Als toetje kregen we in december nog de AirPods Max, die ook via een persbericht onthuld werd.

Apple Keynote in Steve Jobs Theater op Apple Park

Wil je nog meer terugblikken, bekijk dan ons overzicht van Apple-producten uit 2020. Lees ook ons grote jaaroverzicht van Apple in 2020.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 22 december: Artikel bijgewerkt met overzicht van alle events van het jaar op een rij.
  • 2020 - 12 oktober: Artikel bijgewerkt met de nieuwste info.
  • 2020 - 11 september: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met nieuwe aankomende events en verwachtingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 december 2020 om 20:44
Onderwerp
Categorie
Apple
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.