Star Wars starten op Netflix via Siri.

Netflix starten met Siri: zo zoek je films en series met je stem

Wist je dat je met Siri een film op Netflix kunt starten? Dit werkt op de iPhone, iPad en Apple TV. Zo hoef je niet zelf door de Netflix-app te bladeren. Lees hier hoe je dat precies doet.

Netflix starten via Siri

Met Siri kun je niet alleen informatie opzoeken of je HomeKit-accessoires bedienen, maar je kunt er ook films op Netflix mee starten. Door Siri informatie over een film op te vragen, kun je de film met één druk op de knop starten, dankzij de nauwe samenwerking tussen Netflix en Siri. Dit werkt zowel op de iPhone en iPad als op de Apple TV.

 • Netflix en Siri in iOS
 • Netflix en Siri op Apple TV
 • Netflix kijken via Siri

  Je kunt Siri gebruiken om films en series op te zoeken, zodat je wat algemene info kunt doorlezen over de verhaallijn en acteurs. Maar je kunt ook meteen beginnen met kijken. Staat de film op Netflix en ben je abonnee, dan kun je Siri vragen om dit af te spelen.

  Netflix starten met Siri

  We nemen als voorbeeld The Crown. Vraag je Siri simpelweg om The Crown, dan krijg je twee suggesties, waaronder de bekende tv-serie.

 1. Activeer Siri op en vraag om een specifieke film of filmreeks, gecombineerd met het woordje Netflix.
 2. Tik op de film voor meer info.
 3. Tik op Open om naar Netflix te gaan.
 4. In de Netflix-app kun je meteen beginnen met kijken.

Netflix starten met Siri

Netflix en Siri op de Apple TV

Het starten van Netflix-films via Siri werkt ook op de Apple TV. Je hebt hiervoor minimaal een Apple TV HD (4e generatie) nodig met tvOS 10.

Siri op de Apple TV met films.

Voldoe je aan de eisen, volg daarna onderstaande stappen:

 1. Open Siri op de Apple TV door de microfoon-knop op de Siri Remote ingedrukt te houden.
 2. Vraag Siri om te zoeken naar bepaalde films in Netflix.
 3. Is de film niet beschikbaar op Netflix, maar wel op andere platformen zoals de iTunes Store, dan krijg je dat ook te zien.
 4. Vaak krijg je twee opties: iTunes en Netflix. Uiteraard kies je dan voor Netflix, zodat je niet opnieuw hoeft te betalen.

Op het moment van schrijven is Jungle Book niet meer beschikbaar op Netflix, maar op Disney+. Dit werkt echter op dezelfde manier: vraag aan Siri om de betreffende app te openen.

Netflix starten via Siri op de Apple TV.

Hou er wel rekening mee dat Siri lang niet alle films herkent die je uitspreekt. Ook moet altijd de Netflix-app op je toestel geïnstalleerd staan en moet je een geldig Netflix-abonnement hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2020
Categorieën Apps, Basisfuncties
Onderwerpen netflix, Siri
Software iOS, iPadOS, tvOS