Film starten met Siri

Films starten met Siri: zo zoek je films en series met je stem

Voor Netflix, Disney+ en meer
Wist je dat je met Siri een film op Netflix en andere streamingdiensten kunt starten? Dit werkt op de iPhone, iPad en Apple TV. Zo hoef je niet zelf door de betreffende app te bladeren. Lees hier hoe je dat precies doet.

Films starten via Siri

Met Siri kun je niet alleen informatie opzoeken of je HomeKit-accessoires bedienen, maar je kunt er ook films op Netflix, Disney+, Prime Video en andere diensten mee starten. Door Siri informatie over een film op te vragen, kun je de film met één druk op de knop starte. Dit werkt zowel op de iPhone en iPad als op de Apple TV.

Films kijken via Siri op de iPhone en iPad

Je kunt Siri gebruiken om films en series op te zoeken, zodat je wat algemene info kunt doorlezen over de verhaallijn en acteurs. Maar je kunt ook meteen beginnen met kijken. Staat de film bijvoorbeeld op Netflix, Disney+ of Prime Video, dan kun je Siri vragen om dit af te spelen. We nemen als voorbeeld The Crown (Netflix). Zo werkt het:

  1. Activeer Siri op en vraag om een specifieke film of serie, gecombineerd met het woord ‘Netflix’ (zie afbeelding).
  2. Krijg je meerdere resultaten, selecteer dan de juiste voor meer info.
  3. Tik op Open om naar Netflix te gaan.
  4. In de Netflix-app kun je meteen beginnen met kijken.

Netflix starten via Siri op je iPhone

Je kunt in plaats van Netflix ook iets noemen van een andere video streamingdienst. Niet bij alle films krijg je eerst informatie te zien. Soms word je meteen naar de betreffende app gebracht, maar daar kun je altijd wel wat meer lezen voordat je begint met kijken.

Films starten met Siri op de Apple TV

Het starten van series en ander vermaak via Siri werkt ook op de Apple TV. Het werkt met dezelfde streamingdiensten als op je iPhone. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

  1. Activeer Siri op de Apple TV door de microfoon-knop op de Siri Remote ingedrukt te houden.
  2. Vraag Siri om te zoeken naar bepaalde films, bijvoorbeeld in Netflix. De pagina wordt automatisch in de betreffende app geopend.
  3. Is de film niet beschikbaar op de genoemde streamingdienst, maar wel op andere platformen, dan krijg je dat ook te zien.

Houd er wel rekening mee dat de stemherkenning niet alle films herkent die je uitspreekt. Dat is vooral het geval bij anderstalige titels. Ook moet altijd de app van een streamingdienst op je toestel geïnstalleerd staan en moet je een geldig abonnement hebben bij de dienst. Weet je nog niet welke video streamingdienst bij jou past? Bekijk dan ons overzicht!

Bekijk ook

iCulture vergelijkt streaming videodiensten: Netflix, Apple TV+, Disney+ en meer

Wat zijn de beste streaming videodiensten in Nederland? Kies je voor Netflix, Apple TV+, Disney+, Videoland, HBO Max, Amazon, NLZIET of Viaplay? Of misschien voor SkyShowtime of NPO Start? Er is keuze genoeg uit streaming videodiensten. Wij vergelijken ze op specs.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri