Dit is de releasedatum van macOS Big Sur

Apple heeft de releasedatum van macOS Big Sur bekendgemaakt. Het zal niet lang meer duren voordat je met deze grote update aan de slag kan!

Apple heeft inmiddels bijna alle grote updates van het najaar uitgebracht, maar op één update zitten we nog te wachten: macOS Big Sur. Het was lange tijd onduidelijk wanneer Apple de update uit zou brengen, maar tijdens het november 2020-event is het hoge woord eruit gekomen. De releasedatum van macOS Big Sur is 12 november. Je hoeft dus niet meer lang te wachten.

Releasedatum van macOS Big Sur: update in aantocht

Onlangs bracht Apple al de release candidate van de macOS Big Sur 11.0.1 beta uit. Dat betekent dat deze versie klaar is om uitgebracht te worden voor het publiek. Apple gaat dan ook meteen de eerste bugfix update uitbrengen als allereerste publieke versie. De afgelopen maanden heeft Apple in totaal tien beta’s van macOS Big Sur en één beta van macOS 11.0.1 uitgebracht. Nu is de update dus klaar voor het echte werk.

De planning is daarom als volgt:

macOS Big Sur is één van de grootste updates van de afgelopen jaren. Het is dan ook niet voor niets dat Apple de overstap maakt van 10.XX naar versie 11. macOS Big Sur introduceert een geheel nieuw uiterlijk, tal van nieuwe functies en biedt ook ondersteuning voor de aankomende nieuwe Macs. En juist die nieuwe Macs zijn mogelijk de reden dat de release nog even op zich laat wachten.

Bekijk ook

Deze 20+ macOS Big Sur-functies zijn onze favorieten

macOS Big Sur is één van de grotere updates in jaren. Er zijn dan ook veel functies in macOS Big Sur waar je van kan profiteren (of waar je misschien wel even aan moet wennen). Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen van macOS Big Sur.

Lees in de tussentijd ook nog onze macOS Big Sur preview, waarin we je onze ervaringen met de beta uitleggen. Wil je meer weten over het aankomende event? In onze vooruitblik lees je de verwachtingen van het november-event. Tot slot lees je in ons artikel over het installeren van macOS Big Sur hoe je je kan voorbereiden.

Bekijk ook

Zo bereid je je voor op het installeren van macOS Big Sur

macOS Big Sur komt eraan, één van de grootste updates voor de Mac sinds jaren. In dit artikel lees je hoe je je kunt voorbereiden op het installeren van macOS Big Sur.

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur was een van de grootste updates voor de Mac en verscheen in november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. Big Sur bracht een volledig nieuw design, een verbeterd Bedieningspaneel en nieuwe functies voor Safari. Ook bijzonder is dat Apple voor het eerst sinds 2001 is overgestapt op een nieuwe nummering: van 10.x naar macOS 11. In 2021 is macOS Big Sur opgevolgd door macOS Monterey. Alle details vind je hier!

macOS Big Sur

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.