MagSafe accessoires

Overzicht: MagSafe-accessoires voor je iPhone

Er zijn diverse MagSafe-accessoires te koop voor de iPhone 12- en iPhone 13-serie. Ze zijn speciaal gemaakt voor de magnetische MagSafe-aansluiting op de nieuwste iPhones. Dit is wat je bij Apple en externe fabrikanten kunt vinden!

MagSafe-accessoires voor de iPhone 12

Apple heeft onder de naam MagSafe een magnetisch systeem voor de iPhone ontwikkeld. Hiermee kun je draadloos opladen en accessoires achterop je iPhone vastplakken. Recente iPhones zijn voorzien van een magnetische ring waaraan je de MagSafe-accessoires vast kunt plakken. Zelf heeft Apple al diverse MagSafe-accessoires, waaronder opladers en hoesjes. Maar er zijn ook externe fabrikanten die ermee aan de slag zijn gegaan. In deze round-up laten we zien welke MagSafe-accessoires er zoal zijn.

Alle genoemde accessoires zijn speciaal gemaakt voor de iPhone 12- en iPhone 13-serie. Je kunt ze niet gebruiken voor eerdere iPhones, omdat deze niet zijn voorzien van magneten. De enige uitzonderingen hierop is de MagSafe Charger en de MagSafe Battery Pack, die ook te gebruiken zijn voor de iPhone 8 tot en met iPhone 11. Maar omdat er geen magneetsysteem in deze toestellen zit, zal de lader er niet aan vastplakken en het opladen gaat ook een stuk trager.

MagSafe-accessoires: echt of nep?

Apple heeft een speciaal MFi-programma voor MagSafe-accessoires. Alleen fabrikanten die hieraan meedoen mogen officiële MagSafe-accessoires uitbrengen. Toch zullen er ook heel wat accessoires op de markt verschijnen die ‘MagSafe-compatibel’ worden genoemd. Het betekent niet altijd dat het officieel goedgekeurde accessoires zijn en vaak zijn er ook geen MagSafe-magneten ingebouwd, zoals in de hoesjes van Apple zelf. Vaak bedoelen fabrikanten dat de accessoires extra dun zijn en dus geen belemmering vormen voor de magneten. Op Chinese sites zijn stickers met een ring van magneten te koop, waarmee je vrijwel welk hoesje ‘MagSafe-geschikt’ kunt maken. Let dus goed op wat je koopt, niet alles is officieel MagSafe!


MagSafe-hoesjes voor iPhone 12

Er is niet heel veel keuze uit MagSafe-hoesjes. Voorlopig hebben alleen Apple en Otterbox hoesjes in Nederland uitgebracht. Andere hoesjes hebben simpelweg een dunne achterkant en zijn daardoor geschikt om in combinatie met MagSafe te gebruiken, maar ze zijn niet echt MagSafe-compatible. We bespreken hieronder alleen de hoesjes die officieel MagSafe-ondersteuning hebben.

Zoek je een MagSafe-hoesje voor de iPhone 13? Check dan ons nieuwere overzicht met de najaarskleuren! Of bekijk onze review van MagSafe-hoesjes voor iPhone 13 in leer en siliconenrubber.

Bekijk ook

Apple's MagSafe-hoesjes voor iPhone 13 zijn er in deze najaarskleuren 2021

Apple heeft een reeks nieuwe hoesjes uitgebracht voor de iPhone 13-serie en de keuze is nogal uitgebreid. Je kunt hoesjes in bijna elke kleur krijgen, ook nu weer van siliconen, leer of transparant. Dit is de line-up van najaarskleuren 2021.

iPhone 12 MagSafe cases

Apple MagSafe hoesjes

Apple heeft de volgende MagSafe-hoesjes uitgebracht:

Siliconenhoesje met MagSafe voor iPhone 12

Het siliconenhoesje met MagSafe is aan de buitenkant voorzien van een siliconenlaag en aan de binnenkant zit microvezel. Nadeel van deze hoesjes is dat ze vaak niet een heel jaar meegaan. Nou kan dat als voordeel hebben dat je halverwege het jaar weer een nieuw exemplaar in een seizoenskleur kunt uitkiezen, maar daarmee wordt het beschermen van je iPhone wel een dure grap. Je kunt kiezen uit de volgende kleuren:

 • Amethist
 • Cantaloupe
 • Capri-blauw
 • Citrusroze
 • Cyprusgroen
 • Donkermarineblauw
 • Electric Orange
 • Kumquat
 • Pistachegroen
 • Pruimenpaars
 • Rood
 • Wit
 • Wolkenblauw
 • Zonnebloemgeel
 • Zwart

Lees onze review van de MagSafe Siliconenhoes voor iPhone 12 als je meer wilt weten over onze ervaringen!

Prijs:

MagSafe hoesjes en Clear Case

Doorzichtig hoesje met MagSafe voor iPhone 12

Heb je liever een doorzichtige case, dan kan dat ook voor alle modellen. Deze is maar in één kleur verkrijgbaar: transparant. Op de achterkant zit een duidelijk herkenbare cirkel waar je de MagSafe-lader moet plaatsen. Het is de eerste keer dat Apple zo’n duidelijke opdruk toevoegt. Hou er wel rekening mee dat sommige gebruikers klagen over het ontstaan van barsten in deze case.

Prijs:

Leren hoesje met MagSafe voor iPhone 12

Apple heeft ook een klassiek leren hoesje, in de kleuren zwart, zadelbruin, Baltisch blauw en California Poppy (geel). Dit hoesje is sinds begin november te bestellen voor alle iPhone 12-modellen en kost 65 euro. Daarmee is dit hoesje een tientje duurder dan het exemplaar van siliconenrubber, maar gaat ook een stuk langer mee omdat het materiaal minder snel slijt. Lees onze review van Apple’s leren MagSafe-case voor iPhone 12 om meer te weten.

Dit zijn de kleuren:

 • Baltisch blauw
 • California Poppy
 • Donkerviolet
 • Rood
 • Zadelbruin
 • Zwart

Bekijken:

 • Leren case voor iPhone 12 mini: 65 euro
 • Leren case voor iPhone 12 en 12 Pro: 65 euro
 • Leren case voor iPhone 12 Pro Max: 65 euro

Leren kaarthouder met MagSafe

Een van de opmerkelijkere accessoires is de leren kaarthouder voor iPhone 12. Dit is een magnetisch hoesje dat je achterop je iPhone plakt. Het hoesje is in één formaat verkrijgbaar, namelijk ter grootte van een bankpasje. Er passen 3 normale kaarten of 4 dunnere kaarten in. Je kunt de kaarthouder achterop de iPhone plakken, of in combinatie met een MagSafe-hoesje gebruiken.

Een kritiekpunt is dat het hoesje alleen met magneten is bevestigd en daardoor los kan raken tijdens het gebruik. Ook moet je de kaarthouder van de iPhone halen als je de pasjes nodig hebt. Voor sommige mensen zal een hoesje met opgestikte kaartvakken een betere oplossing zijn. Lees onze review van de Leren kaarthouder met MagSafe om meer te weten.

Dit zijn de kleuren:

 • Baltisch blauw
 • California Poppy
 • Donkerviolet
 • Rood
 • Zadelbruin
 • Zwart

Prijs:

Leren kaarthouder voor iPhone 12

Leren sleeve met kijkgat

Apple’s lederen sleeve voor iPhone 12 is ook voorzien van MagSafe. Dit is het duurste hoesje dat Apple momenteel maakt. Het heeft een uitsnede voor de klok en is een vervanger van het Folio-hoesje, dat niet meer in het assortiment zit. De iPhone herkent dat het hoesje aanwezig is en toont via een uitsnede aan de voorkant het tijdstip. Dit is ideaal voor mensen die een gesloten hoesje willen en geen Apple Watch of ander horloge hebben. De leverdatum is nog niet bekend.

 • Baltisch blauw
 • Citrusroze
 • Donkerviolet
 • Rood
 • Zadelbruin

Bekijken:

 • Leren sleeve voor iPhone 12 mini: 149 euro
 • Leren sleeve voor iPhone 12 en 12 Pro: 149 euro
 • Leren sleeve voor iPhone 12 Pro Max: 149 euro

Apple leren MagSafe hoesje

Otterbox MagSafe-hoesjes

Otterbox is een van de weinige fabrikanten die officiële MagSafe-cases gaat uitbrengen. Ze zullen niet naar ieders smaak zijn, maar je hebt in ieder geval voldoende keuze. Er zijn drie modellen:

 • Otterbox Figura (€49,95): zachte materialen voor een comfortabele grip. Uitgevoerd in opvallende waterverf-kleuren.
 • Otterbox Aneu (€49,95): slankere cases in rustiger kleuren, met opstaand randje rondom voor extra bescherming. Verkrijgbaar in beige, roze, zwart en blauw.

Lees onze review van de Otterbox Figura om meer te weten.

Daarnaast heeft Otterbox de Pro Symmetry Series+ MagSafe-cases, maar die zijn niet in de Nederlandse Apple Store te vinden. Deze zijn slank en dun, maar hebben extra bescherming dankzij Drop+ technologie. Ook zijn ze voorzien van een coating die bacteriegroei verminderd. Ze zijn een tientje duurder en verkrijgbaar in zwart, blauw, beige en roze.

Otterbox iPhone 12-hoesjes.


Overige MagSafe-accessoires: laders, houders en meer

Naast de diverse hoesjes zijn er ook allerlei andere accessoires, zoals opladers, muurhouders en autohouders. Diverse fabrikanten hebben al aangekondigd dat ze plannen hebben. Zo is PopSockets bezig met MagSafe-geschikte accessoires te maken die je achterop je iPhone kunt plakken. Dat is praktischer dan een plakstrip, die langere tijd achterop je iPhone blijft zitten en mogelijk lijmresten achterlaat.

Omdat het een magneetbevestiging is, kan Apple fabrikanten niet tegenhouden om de meest vreemde accessoires te ontwikkelen, die je magnetisch achterop je iPhone kunt bevestigen. Dat kan dus tot allerlei handige accessoires leiden. Zelf heeft Apple ook een aantal accessoires gemaakt.

Apple MagSafe Charger (oplader)

Apple’s eigen oplader heet de MagSafe Charger en kost in Nederland 45 euro. Met de MagSafe Charger kun je je iPhone opladen op een vermogen van 15 Watt, terwijl dit op normale Qi-laders maximaal 7,5 Watt is. Bekijk onze MagSafe Charger-review om te ontdekken of deze oplader iets voor jou is.

Prijs:

MagSafe Charger

MagSafe Duo Charger (oplader)

Er is ook een MagSafe Duo Charger, waarmee je de iPhone 12 en de Apple Watch tegelijk kunt opladen. Het is een opvouwbaar en compact accessoire. Je iPhone blijft er goed aan plakken en wordt ook lekker snel opgeladen mits je de juiste oplader gebruikt. Ga je weg, dan klap je de Duo Charger dicht. Hij past misschien zelfs in je zak, maar we raden aan om hem gewoon in je tas te stoppen.

Bekijken: MagSafe Duo Charger: 149 euro

MagSafe Duo Charger

Apple MagSafe Battery Pack

De nieuwste toevoeging in Apple’s lijn met accessoires is de MagSafe Battery Pack. De afgelopen jaren bracht Apple een speciale batterijhoes uit die je beter door de dag heen moet helpen. Dat zal nu met MagSafe gaan. Je plakt hem gewoon op je iPhone en er wordt geladen. Het maakt niet uit of je de Lightning-kabel in je iPhone steekt of in je MagSafe Battery Pack, want beide apparaten worden met diezelfde kabel opgeladen.

Lees meer over dit accessoire in onze MagSafe Battery Pack review. Zeker voor de iPhone 12 mini is het een aanrader.

Bekijken: MagSafe battery Pack: 109 euro

MagSafe Battery Pack met iPhone 12 mini

Belkin MagSafe-accessoires

Belkin werkt altijd nauw samen met Apple en ook bij deze reeks nieuwe accessoires is dat weer het geval. Er zijn drie MagSafe-accessoires van Belkin te koop bij Apple:

 • Belkin MagSafe 2-in-1 Draadloze Oplader
 • Belkin MagSafe 3-in-1 Draadloze Oplader
 • Belkin-ventilatieroosterhouder

De eerste twee accessoires zijn bureauhouders met een 5 Watt-oplaadpunt voor je AirPods. Je kunt kiezen voor de 3-in-1 om ook je Apple Watch op te kunnen laden. De chromen beugel heeft dan twee armen voor het opladen van je iPhone en je Apple Watch. Net als bij de officiële MagSafe Charger van Apple zelf kun je opladen met een vermogen van 15 Watt.

Belkin MagSafe accessoires

Voor onderweg is er de autohouder van Belkin, bedoeld voor in je ventilatierooster. Deze is compact en in meerdere standen te gebruiken. Het grootste nadeel is dat je er niet je iPhone mee kunt opladen. Hij is dus uitsluitend te gebruiken als houder. Aan de achterkant zit een kabelsysteem op de oplaadkabel weg te werken.

Bekijken:

 • Belkin MagSafe 2-in-1 Draadloze Oplader: €99,95
 • Belkin MagSafe 3-in-1 Draadloze Oplader: €149,95
 • Belkin-ventilatieroosterhouder: €39,95

Mophie MagSafe-accessoires

Mophie is ook aan boord op de MagSafe-trein, maar je hebt er wel iets meer voor nodig dan alleen dit accessoire. De Mophie 3-in-1-standaard voor MagSafe komt namelijk met een eigen oplader voor je AirPods en Apple Watch, maar je moet zelf nog een MagSafe Charger met lichtnetadapter regelen. Heb je die al liggen, dan kan Mophie’s oplader een leuke extra zijn.

Bekijken: Mophie 3-in-1-standaard voor MagSafe: €94,95

Mophie 3-in-1-standaard voor MagSafe

Moment MagSafe-accessoires

Moment is gespecialiseerd in camera-accessoires voor de iPhone. Geen wonder dat het accent bij deze fabrikant dan ook vooral ligt op statieven, cold shoes en houders om je iPhone beter vast te houden tijdens het filmen en fotograferen. Toch zitten er ook nog allerlei andere leuke accessoires in de MagSafe-collectie van Moment. Voor gebruik in de auto is er een houder voor het ventilatierooster, met rubberen vinnen die het accessoire op hun plek houden. Voor thuis is er een muurhouder met een sterke magneet aan één kant en een 3M-plakker aan de andere kant. Deze kun je overal aan vastmaken.

Moment MagSafe accessoires

Moment noemt het systeem (M)Force en belooft dat de magneten extra sterk zijn. Net als bij Apple’s eigen accessoires werkt het zowel met als zonder case. Naast de reeds aangekondigde accessoires is Moment van plan om er nog meer uit te brengen.

Bekijk ook

Moment kondigt reeks accessoires voor MagSafe aan: van statief tot muurhouder

Accessoiremaker Moment heeft voor de MagSafe-magneten een serie nieuwe accessoires bedacht. Zo is er een houder met selfielamp, zodat je altijd goed in beeld bent tijdens het vloggen.

Help, gaat mijn bankpas kapot?

De magneten achterin de iPhone roepen bij veel mensen angst op. Ben je bang dat je bankpasje kapot gaat door het gebruik van een magnetisch hoesje of oplader? Dat hoef je in principe niet te zijn. Op Nederlandse bankpassen wordt de magneetstrip al sinds 2012 niet meer gebruikt voor pinbetalingen, aangezien er nu een chip in zit die veel veiliger en ongevoeliger is voor magneten. Dat de chip in de bankpas niet kapot gaat door magneten is ons al eerder bevestigd door Betaalvereniging Nederland, de autoriteit op het gebied van bankpassen en andere betaalmiddelen.

iPhone 12 MagSafe accessoires

Wel kun je tegen problemen aanlopen bij pinautomaten en bij het openen van deuren van de deur bij een pinautomaat. Deze gebruiken vaak nog wel de magneetstrip als eerste controle. Ook bij betalingen buiten Europa kun je problemen krijgen als de magneetstrip defect is.

Bekijk ook

Kan je bankpasje beschadigen door magneten en draadloze opladers? Wij zochten het uit!

Welk gevaar loop je met bankpasjes in een iPhone-hoesjes met magneetsluiting, of als je gebruik maakt van draadloos opladen? Kan de magneetstrip gewist worden, kan de chip kapot gaan? En heeft de magneet invloed op de iPhone zelf? Wij zochten het uit!

De OV-chipkaart werkt met een chip, zoals de naam al aangeeft. Deze is dus niet afhankelijk van een magnetische strip.

Het is natuurlijk een ander verhaal als je allerlei andere pasjes gebruikt die nog wel voorzien zijn van een magneetstrip. Dit zijn vaak oudere pasjes. Toegangspasjes voor kantoren maken vaak gebruik van RFID of NFC en ook dan heb je geen last van de magneten. Kijk dus even in jouw pasjescollectie of er mogelijk een probleem kan optreden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 12 deals

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische schijf om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple levert voor de Mac kabels met MagSafe-aansluiting en voor de iPhone zijn er officiële accessoires zoals de MagSafe Charger. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe