Yale LInus L2 slot met wifi

Nieuw Yale Linus L2-slot werkt met NFC op je iPhone en (binnenkort) met Matter-over-Thread

Yale heeft het nieuwe slimme Linus L2-deurslot aangekondigd. Deze heeft een bijgewerkt ontwerp, heeft standaard wifi ingebouwd en vereist daardoor geen bridge. Met een toekomstige update werkt hij via Matter-over-Thread.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vorig jaar kon je op iCulture de review lezen van het slimme Yale Linus-deurslot, die standaard werkt met HomeKit. Het slot heeft diverse voordelen, zoals de eenvoudige installatie en de snelle reactietijd, maar vereist wel een apart verkrijgbare Yale-bridge om er alles uit te halen. Het nieuwe Yale Linus L2-slot belooft op dit gebied verbetering. Een nadeel is er wel: hij werkt vanuit de doos nog niet meteen met HomeKit.

Yale Linus L2 slot aangekondigd

Qua ontwerp is het nieuwe Linus L2-deurslot iets aangepast. Over nagenoeg de gehele voorkant zit nu een klepje voor de batterijen, in plaats van alleen een klein rondje aan de onderkant. Het slot is ook iets kleiner geworden, maar werkt wel met dezelfde cilinders en deursloten als de vorige. Maar de grootste verbeteringen zitten binnenin. De belangrijkste verbetering is dat het deurslot wifi heeft ingebouwd. Het vorige generatie Linus-slot had alleen Bluetooth en moest gekoppeld worden aan een Yale-bridge voor bediening buitenshuis en snellere reactietijd. Deze bridge is nu dus niet meer nodig. Ook wordt de L2 geleverd met een oplaadbare accu, in plaats van met vier AA-batterijen.

Yale LInus L2 slot met wifi

Een andere toevoeging is de meegeleverde Yale Dot. Dit is een sensor die je aan de buitenkant van de deur kan bevestigen, zodat je zonder de app te hoeven openen het slot kan openen door je iPhone er tegenaan te houden. Dit werkt via NFC. Ondersteuning voor Apple’s huissleutels in Wallet is er vooralsnog niet. Naast de Yale Dot kun je ook het eerder beschikbare keypad eraan koppelen.

Met de Yale-app kan je ook instellen dat het slot op bepaalde tijden wordt vergrendeld en ontgrendeld. Je kan ervoor kiezen om het slot overdag alleen te bedienen met de nachtschoot. Ondersteuning voor HomeKit is er op dit moment nog niet: het slot werkt alleen met Google Assistent en Amazon Alexa en kan gekoppeld worden aan Philips Hue. Yale belooft dat er later dit jaar een update komt waardoor de Linus L2 werkt met Matter-over-Thread, zodat het slot via die weg alsnog met Apple HomeKit werkt.

Yale Linus L2 met Yale Dot

Het nieuwe Yale Linus L2 deurslot is vanaf vandaag verkrijgbaar en kost €229,-. Daarmee is hij goedkoper dan de eerste Linus in combinatie met de Yale-bridge. Je kan kiezen tussen een zilveren of zwarte uitvoering. Binnenkort lees je op iCulture een uitgebreide review van het Yale Linus L2-slot.

Klik hier om het persbericht van Yale te lezen

Maak kennis met het slimme slot Linus® L2 van Yale

Het slimme beveiligingssysteem van Yale wordt uitgebreid met de nieuwste generatie slimme sloten van Yale.

Amsterdam, 4 maart 2024: Yale, de toonaangevende leverancier van beveiligingsoplossingen voor de slimme woning, heeft zojuist de lancering aangekondigd van de volgende generatie slimme sloten: het Yale slimme deurslot Linus® L2.

De productlancering gaat gepaard met de campagne “Maakt beveiligen eenvoudig”. In de campagne komen een aantal gewoontes en manieren aan bod die mensen hebben om zich veilig te voelen, zoals het installeren van vallen om hun woning te beschermen, het laten branden van verlichting of het trainen van hun eigen waakhond. Met de nieuwe slimme beveiligingsproducten van Yale hoeven gebruikers zich geen zorgen meer te maken over woningbeveiliging. Dankzij het slimme ontwerp en de innovatieve functies van deze producten, in combinatie met de Yale Home app, wordt het regelen van de beveiliging van je huis een fluitje van een cent.

Linus L2® is naadloos compatibel met het hele slimme beveiligingsecosysteem van Yale, waar onder andere het slimme alarmsysteem, de slimme camera’s en slimme videodeurbel, alsook de slimme producten voor opslag en slimme poort- en garageopeners onder vallen. Alle producten kunnen worden verbonden met de intuïtieve Yale Home app. Interoperabiliteit met toonaangevende spraakassistenten en smart home merken is ook mogelijk binnen het ecosysteem. Dankzij het slimme ecosysteem kunnen gebruikers de beveiliging van hun woning in de gaten houden en regelen met één account en dat allemaal vanaf hun smartphone.

Slim deurslot Linus® L2

Het nieuwe slimme slot is ontwikkeld om het leven van mensen gemakkelijker te maken zonder afbreuk te doen aan hun veiligheid. Het combineert een gevanceerd design, functionaliteit en innovatie in één product.

De Linus® L2 heeft een vernieuwd ontwerp dat is ontwikkeld door de bekroonde industriële ontwerpstudio Bould Design. Fred Bould is een erkend ontwerper die heeft gewerkt aan vele andere opmerkelijke slimme producten zoals de Nest thermostaat. Dankzij het smalle, industriële ontwerp en de robuuste metalen behuizing past het slot perfect bij elke interieurstijl, van traditioneel tot modern.

Het slot is eenvoudig te installeren en past op de meeste cilinders en sloten. Ongeacht of de gebruiker een huurder of eigenaar-bewoner is, het slot kan snel op de deur worden gemonteerd en weer worden verwijderd zonder een spoor achter te laten. Het installatieproces is eenvoudig voor alle gebruikers, zodat het slot binnen een paar minuten gebruiksklaar is.

Maak beveiligen eenvoudig met Linus® L2

Linus® L2 is gemakkelijk te bedienen, sneller en sterker dan de vorige Linus®-generatie, en biedt gebruikers een slot van wereldklasse. Het apparaat is ook kleiner geworden, maar Yale heeft er nog steeds voor gezorgd dat het over grotere sleutels past om gebruikers handigere en snellere installatiemogelijkheden te bieden. Met de activiteitenfeed, slimme waarschuwingen en meldingen in de Yale Home app kunnen huiseigenaren bijhouden wanneer de deur van hun huis wordt geopend en gesloten en welke geregistreerde vrienden en familieleden het huis binnenkomen.

De angst voor verloren sleutels en het per ongeluk buitengesloten worden is een van de belangrijkste redenen voor de overstap naar slimme sloten. 64% van de Europeanen is van mening dat een slim slot de veiligheid van hun huis zou verhogen. Gebruikers kunnen het gemak van sleutelloze toegang tot hun slimme woning in huis halen door virtuele sleutels of codes te delen met andere personen, hun deuren automatisch te vergrendelen bij het weggaan en hun deuren automatisch te ontgrendelen als ze in de buurt komen met behulp van geofencing-technologie. Linus® L2 biedt gebruikers een prettige ervaring wanneer ze thuiskomen na een lange dag, en hoeven zich nooit meer zorgen te maken dat ze hun sleutels kwijtraken.

Wat de nieuwe functies betreft, kunnen huiseigenaren nu de Yale Home app gebruiken om eenvoudig in te stellen dat hun slot op bepaalde tijden van de dag wordt vergrendeld en ontgrendeld. Dit betekent dat ze overdag eenvoudig hun huis kunnen binnenkomen en gaan, maar ‘s nachts de hoogste beveiligingsstandaard hebben. Met deze gebruiksvriendelijke functie kun je een persoonlijk beveiligingsplan voor je slot maken voor extra veiligheid en gemak. Het slot kan ook overdag worden bediend met alleen de nachtschoot als dat de gebruiker het beste uitkomt.

Het slimme slot heeft nu ingebouwde Wi-Fi. Dit betekent dat consumenten niet langer een extra Connect Wi-Fi Bridge hoeven aan te schaffen om gebruik te kunnen maken van de functies op afstand, bijvoorbeeld om te controleren of de deur op slot is terwijl je weg bent of om te weten wanneer de kinderen thuiskomen van school. Dankzij de geïntegreerde Wi-Fi-toegang zijn deze functies direct na het uitpakken van het slot beschikbaar. Yale-klanten kunnen ook accessoires zoals het Yale Smart Keypad of de nieuwe Yale Dot® gebruiken om hun huis nog slimmer en veiliger te vergrendelen en te ontgrendelen.

Met het slimme slot Linus® L2 kunnen gebruikers met hun telefoon op de Yale Dot® tikken om de deur te ontgrendelen of te vergrendelen, zonder de Yale Home app te openen. Dit betekent dat ze een Yale Dot® op het dashboard van hun auto kunnen leggen en het kunnen gebruiken om snel de voordeur te ontgrendelen als het regent, of het in het trappenhuis kunnen plaatsen om het slot te openen als ze op hun verdieping aankomen.

Linus L2® heeft een aantal belangrijke verbeteringen aangebracht om het apparaat duurzamer te maken. Bij de productie van het nieuwe slimme slot wordt minder materiaal gebruikt en het slot is 20% kleiner dan de vorige generatie. Het slimme slot wordt ook gevoed door een oplaadbare accu die tot 6 maanden stroom levert op één lading en een melding geeft als de accu bijna leeg is, zodat het huis altijd beveiligd is.

Het Yale Linus® slim deurslot L2 geeft gebruikers de vrijheid om het perfecte slimme slot voor zichzelf te ontwerpen door integratie met toonaangevende spraakassistenten zoals Amazon Alexa, Google Home en andere grote smart home merken. Het product wordt later dit jaar Thread Matter-compatibel via een firmware-update, waarmee onder andere Apple Home naar Linus® L2 wordt gebracht.

Het slimme slot Linus® L2 is vanaf 4 maart verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €229

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 4 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.