Tim Cook tijdens Peek Performance event

Wanneer komen Apple’s maart 2024-aankondigingen? ‘Eerste producten al deze week’

Apple lijkt dit voorjaar veel aan te gaan kondigen, waaronder nieuwe iPads. Het lijkt logisch dat Apple dit via een maart-event gaat doen, maar hoe groot is de kans op een daadwerkelijk maart 2024-event en wat wordt de mogelijke datum? In dit artikel praten we je bij over de nieuwste geruchten over Apple's maart-aankondigingen.

De afgelopen maanden zijn er vanuit diverse betrouwbare bronnen geruchten geweest dat Apple dit voorjaar veel op de planning heeft. Het gaat dan om een nieuwe iPad Pro, nieuwe iPad Air, nieuwe MacBook Air en diverse nieuwe iPad-accessoires. Bij de iPads gaat het volgens geruchten om flinke vernieuwingen, waardoor er al met al genoeg is voor een goedgevuld Apple-event. Maar de kans op een daadwerkelijk Apple-event lijkt steeds kleiner te worden. Gelukkig komen de nieuwe producten er vermoedelijk wel deze maand aan.

MacRumors schrijft op basis van een bron (die in het verleden juiste informatie wist te delen) dat Apple deze week al nieuwe producten gaat aankondigen. Dit zou dan gaan via persberichten, zoals Apple dat wel al vaker doet. De kans op een daadwerkelijk event lijkt dus steeds kleiner te worden, nu meerdere bronnen zeggen dat Apple alleen maar persberichten gaat uitbrengen, aangevuld met wat promotiefilmpjes.

Het is echter nog wel de vraag of er deze week ook echt al nieuwe iPads komen of dat het alleen gaat om bijvoorbeeld accessoires. Mark Gurman van Bloomberg vult nog aan dat winkels deze week slechts wat kleine vernieuwingen zien (zoals een nieuw accessoire) en dat de echt nieuwe producten begin volgende week komen. Om welke accessoires het dan gaat, is nog de vraag. Een nieuw Magic Keyboard (die alleen met de nieuwe iPad Pro zou werken) lijkt onwaarschijnlijk, omdat de nieuwe iPad nog niet onthuld is. Apple zou bijvoorbeeld wel al nieuwe Apple Watch-bandjes en iPhone-hoesjes kunnen onthullen en uitbrengen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Een andere optie is dat Apple alles deze week wel al aankondigt, maar dat alleen de nieuwe accessoires vanaf deze week verkrijgbaar zijn en dat de echt nieuwe producten pas volgende week in de winkels liggen.

Volgens de nieuwste informatie van Bloomberg zal Apple de aankondigingen doen in een persbericht. Mark Gurman schrijft in zijn wekelijkse nieuwsbrief dat Apple een reeks online video’s en marketingcampagnes online zal zetten, in plaats van een volledig event. Verder zegt Gurman dat Apple eind maart een “speciale versie van iOS 17.4 met ondersteuning voor de nieuwe hardware” zal uitbrengen. Het gaat hierbij waarschijnlijk om iPadOS 17.4, omdat de wijzigingen in iOS 17.4 al begin maart ingevoerd moeten worden vanwege de invoering van de Digital Markets Act (DMA).

Gurman meldt verder dat voormalig hardware-baas Dan Riccio aan de vooravond van zijn pensioen staat, na meer dan 25 jaar bij Apple. Hij was al in 2021 opgevolgd door John Ternus. Riccio had de afgelopen jaren een wat minder prominente rol en zou nauw betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van de Vision Pro.

Hieronder lees je ons eerdere bericht van 28 februari 2024.

Apple heeft nog geen officiële aankondiging gedaan, maar we kunnen al wel iets zeggen over een potentieel maart-event en op welke datum dit valt.

Datum Apple’s maart 2024 event: wanneer komt het?

Hoewel er officieel dus nog geen event voor maart (of later dit voorjaar) aangekondigd is, lijkt de kans dat er in ieder geval wat aangekondigd wordt in die maand, steeds groter te worden. Apple kan dit met persberichten doen, maar wij gaan uit van het leukere scenario: een old-school Apple-event van ongeveer een uur, waarin de nieuwe producten onthuld worden.

Apple heeft een traditie als het gaat om maart-events, hoewel ze niet elk jaar gehouden werden. Dit waren de maart-events van afgelopen jaren:

  • 2023: Geen event. Wel kondigde Apple in januari al nieuwe MacBook Pro’s en een vernieuwde HomePod aan.
  • 2022: Evenement op 8 maart met vernieuwde iPhone SE, nieuwe kleuren voor de iPhone 13, vernieuwde iPad Air en Mac Studio met Studio Display. Kortom: een bomvol programma!
  • 2021: Evenement op 20 april. Apple kondigde een nieuwe iPad ProiMac met M1, Apple TV 4KAirTage en nieuwe kleur voor de iPhone 12 aan.
  • 2020: Geen event. Wellicht was dit al gepland, maar het had mogelijk ook wel iets te maken met de uitbraak van COVID-19. Er waren daarom aankondigingen met persberichten in maart en april.
  • 2019: Evenement op 25 maart. Aankondiging van Apple News+Apple CardApple Arcade en Apple TV+.

Wat opvalt is dat Apple’s maart-events meestal in de eerste of laatste week van maart gehouden worden. Maar begin maart lijkt inmiddels onwaarschijnlijk: volgende week begint de nieuwe maand al en het is wat kortdag als Apple nu nog een event voor volgende week moet aankondigen. We denken daarom dat, als er inderdaad een maart 2024-event van Apple komt, dat de datum in de week van 25 maart is. Dat komt overeen met de planning in het geruchtencircuit. Volgens Mark Gurman zou Apple de nieuwe producten eind maart willen aankondigen.

Bekijk ook

Dit zijn de Apple-events die we in 2024 verwachten

Het lijkt erop dat 2024 een druk jaar wordt als het gaat om Apple-events. In dit artikel vind je een overzicht van alle Apple-events die we in 2024 verwachten. En de eerst zou zomaar al snel kunnen komen!

Wat komt er in maart?

We verwachten dat Apple een drietal nieuwe producten aan gaat kondigen in maart, gecombineerd met de nodige accessoires. In het kort zijn dit onze verwachtingen voor het maart 2024-event:

Lees ook ons uitgebreidere artikel met onze verwachtingen voor Apple-producten in maart 2024.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen voor Apple's maart-event 2024

Komt er een maart 2024-event van Apple? En zo ja, wat kunnen we dan verwachten? Wij blikken alvast vooruit naar een mogelijke datum en welke aankondigingen er op de planning kunnen staan.

Reacties: 4 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.