Apple Watch Series 7 renders in blauw en groen.

Overzicht: Dit zijn de 12 belangrijkste geruchten over de Apple Watch Series 7

Wat zijn de nieuwste geruchten over de Apple Watch Series 7? Deze aankomende Apple Watch verschijnt binnenkort en onlangs zijn er meerdere geruchten voorbij gekomen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Overzicht: Apple Watch Series 7 geruchten

De Apple Watch Series 7 is alweer de zevende generatie Apple Watch, als je de Apple Watch Series 1 en de Apple Watch SE niet meetelt. Ieder jaar verbetert Apple het horloge op een aantal punten. Het ene jaar zijn de verbeteringen groter dan het andere jaar en ook voor deze nieuwe aankomende Apple Watch heeft Apple weer een aantal veranderingen op de planning staan. Ten minste, als we de geruchten over de Apple Watch Series 7 mogen geloven. Met dit overzicht van Apple Watch Series 7 geruchten van de afgelopen weken ben je in één keer bijgepraat.


#1 Vernieuwd plat design
Apple heeft eigenlijk maar één keer het design van de Apple Watch vernieuwd. Bij de komst van de Apple Watch Series 4 werden de hoeken een stuk ronder en kreeg de Apple Watch een groter scherm. Ook nu nog gebruikt Apple ditzelfde design, al zijn er wel meer kleuren en materialen bij gekomen. Tijd dus om de Apple Watch weer een nieuw design te geven, dat meer in lijn ligt met andere recente Apple-producten zoals de iPhone 12 en de iPad Air. Volgens geruchten krijgt de Apple Watch Series 7 een plat design, waarbij de zijkanten dus vlakker zijn dan je nu gewend bent. Het verschil zal echter minder drastisch zijn dan bij de iPhone 12. Concepten laten zien hoe het eindresultaat kan worden.

Apple Watch Series 7 renders in spacegrijs en zilver.

Al in september 2020 zei een bekende analist dat Apple op z’n vroegst in 2021 een nieuw design voor de Apple Watch zou introduceren. Inmiddels zijn er ook renders van de Apple Watch Series 7 opgedoken, die verklappen dat het scherm misschien wel ietsjes groter kan worden en het horloge zelf iets platter.

Bekijk ook

Dit is er nieuw aan het Apple Watch Series 7 design

De Apple Watch Series 7 heeft een aangepast design en nieuwe kleuren. In dit artikel lees je alles over het ontwerp van Apple's nieuwste smartwatch.

#2 Nieuwe kleuren
Apple verkoopt momenteel diverse kleuren en varianten van de Apple Watch. In Nederland vind je het aluminium model in spacegrijs, zilver, goud, rood en blauw, terwijl daar in andere landen waar het 4G-model te koop is nog de roestvrij stalen en titanium versies in zilver en grijs. Volgens een gerucht komt daar in ieder geval een groene aluminium versie bij. Of de rode en blauwe kleuren behouden blijven, is nog niet duidelijk. Het groen zou overeenkomen met dat van de iPad Air en AirPods Max.

Apple Watch Series 7 in groen

#3 Verbeterd en groter scherm
Naast het nieuwe design wordt volgens geruchten ook het scherm in de Apple Watch Series 7 een publiekstrekker. Apple zou een nieuwe schermtechniek gebruiken, zodat de schermranden nog dunner kunnen worden. Hierdoor kan het scherm dus weer een fractie groter, zonder dat het horloge zelf ook groter wordt. Door een nieuwe schermlaminatie ligt het bovenste glas ook dichter op het display zelf. Dat maakt de Apple Watch meteen een stukje dunner.

Het scherm van de grotere Apple Watch zou van 1,78-inch naar 1,9-inch gaan. Qua hoeveelheid pixels gaat de Apple Watch Series 7 er zo’n 16% op vooruit, aldus bronnen. Er past daardoor meer content op het scherm waar apps en wijzerplaten gebruik van kunnen maken.

Bekijk ook

Alles over het scherm van de Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 heeft een groter en beter scherm dan zijn voorgangers. In dit artikel lees je alles wat je over dit nieuwe scherm moet weten, zoals de resolutie en het praktisch nut.

#4 Twee nieuwe formaten: 41 en 45mm
Apple zou de Apple Watch in twee nieuwe formaten uit willen brengen. Het kleinere model gaat van 40 naar 41mm en het grotere model van 44 naar 45mm. Dat betekent dat de kast zelf 1mm hoger wordt. Of het horloge ook iets breder wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Het is ook nog de vraag of de nieuwe formaten gevolgen hebben voor de bestaande bandjes.

Eerdere geruchten zeiden dat bestaande bandjes gewoon passen op de nieuwe formaten. Apple deed dat in 2018 ook, toen voor het eerst overgestapt werd naar het nieuwe formaat. Maar er is wel een kanttekening: mogelijk passen de bandjes niet zo mooi bij de nieuwe modellen als de nieuwe aankomende 41mm en 45mm-bandjes. Apple zou de nieuwe bandjes speciaal voor de Apple Watch Series 7 gemaakt hebben, waarbij de bestaande bandjes mogelijk wel compatibel zijn maar niet net zo mooi passen als de nieuwe versies. Iets soortgelijks doet Apple nu ook al met de solobandjes: deze zijn ontworpen voor de Apple Watch Series 4 en nieuwer, maar passen ook op de Apple Watch Series 3 en ouder.

Bekijk ook

'Apple Watch Series 7 krijgt groter formaat: 41 mm en 45 mm'

Volgens Chinese bronnen komt de Apple Watch in twee nieuwe formaten: 41mm en 45mm. Hierdoor is het scherm ietsjes groter. Een nieuwe foto bevestigt dit nog eens extra.

#5 Nieuwe exclusieve wijzerplaten
De Apple Watch Series 7 krijgt mogelijk exclusieve nieuwe wijzerplaten, zo zeggen bronnen. Het zou gaan om Modular Max, Continuum en een nieuwe wereldklok. De Modular Max-wijzerplaat toont volgens bronnen de tijd digitaal naast een kleine complicatie, met daarbij nog meerdere grote complicaties. Met de Atlas en World Timer-wijzerplaten zie je alle 24 tijdzones tegelijk.

#6 Snellere chip (met nieuwe techniek)
De nieuwe S7-chip die Apple voor de Apple Watch gaat gebruiken, zou weer een stukje sneller zijn dan de vorige generatie. In hoeverre de prestaties in het dagelijks gebruik ook echt beter zijn, is niet bekend. Apple kan er ook voor kiezen om de Apple Watch een energiezuinigere chip te geven.

De chip zou in ieder geval een stuk kleiner worden, omdat Apple de nieuwe double-sided techniek gebruikt. Dat betekent dat de chip dus aan beide kanten bedrukt is, waardoor deze qua oppervlak een stukje kleiner kan zijn.

#7 Grotere batterij voor langer gebruik
Een ander gerucht spreekt over de komst van een grotere batterij in de Apple Watch Series 7. Dit is mogelijk vanwege de kleinere chip, waardoor er dus meer ruimte is voor andere onderdelen. Bronnen speculeren dat Apple de extra ruimte dus gaat gebruiken voor een grotere batterij en niet voor meer sensoren. In het verleden gebruikte Apple de extra ruimte wel voor nieuwe sensoren in haar producten. Hoe lang de accuduur van het nieuwe model gaat worden, is niet bekend. Momenteel claimt Apple een accuduur van zo’n 18 uur.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple benut extra ruimte in Apple Watch Series 7 voor grotere batterij'

De Apple Watch Series 7 krijgt mogelijk een kleinere chip, vanwege een nieuwe technologie. Hierdoor is er binnen de Apple Watch ruimte voor andere onderdelen of bijvoorbeeld een grotere batterij. Volgens een nieuwe bron zou Apple kiezen voor een grotere batterij in de Apple Watch Series 7.

#8 Verbeterde Ultra-Wideband
Er komt volgens een bron niet alleen een nieuwe snellere chip in, maar ook verbeterde Ultra-Wideband-functie. De Apple Watch Series 6 heeft al een U1-chip met Ultra-Wideband, maar dit wordt momenteel nog niet benut. Later dit jaar maakt Apple het mogelijk om Car Keys met U1-chip te gebruiken, zodat je de Apple Watch tot centimeters nauwkeurig bij het slot van je auto hoeft te houden. Wat Apple van plan is met een verbeterde Ultra-Wideband in de Apple Watch, is nog een raadsel.

#9 Nog geen glucosemeter
Eerder dit jaar was er een gerucht dat de Apple Watch Series 7 een glucosemeter zou krijgen, waarmee je zonder te prikken je bloedsuikerspiegel kan meten. Maar recentere geruchten voorspellen dat dit pas in 2022 aan bod komt. In de Apple Watch Series 4 en Apple Watch Series 6 heeft Apple al allerlei gezondheidsfuncties toegevoegd, zoals de ECG en de saturatiemeter. Het lijkt er dus op dat Apple dit jaar meer wil focussen op het design en scherm.

#10 4G-model? Je weet maar nooit
De grote vraag voor Nederlandse Apple Watch gebruikers is al jaren hetzelfde: wanneer komt de 4G Apple Watch naar Nederland? Er zijn de afgelopen jaren eigenlijk geen beloftes door providers gedaan en daar is de laatste tijd ook geen verandering in gekomen. Providers houden hun lippen op elkaar en concrete betrouwbare aanwijzingen zijn er ook niet echt geweest. Af en toe duikt er wel een hint naar de 4G Apple Watch op, maar wij durven ons geld er nog niet op in te zetten. Als verrassing kan het natuurlijk altijd zo zijn dat de 4G Apple Watch dit najaar eindelijk naar Nederland komt. We hopen dan meteen dat meerdere providers mee doen.

Bekijk ook

Apple Watch 4G in Nederland gebruiken: zo doe je dat

De Apple Watch is er ook in een 4G-versie, ook wel de Apple Watch Cellular genoemd. Wat kun je allemaal met de Apple Watch 4G en hoe kun je hem in Nederland gebruiken? Dit artikel bespreekt de mogelijkheden.

#11 Prijs Apple Watch Series 7
Wat wordt de prijs van de Apple Watch Series 7? Daar zijn nog geen concrete geruchten over geweest, maar we kunnen wel al een goede schatting maken. Op basis van voorgaande modellen denken we dat de prijs ongeveer hetzelfde of een paar tientjes duurder wordt dan de huidige Apple Watch Series 6. We gokken daarom op een prijs vanaf €449,-. Wat ook nog interessant is, is wat het nieuwe model betekent voor de prijs van de Apple Watch SE. Mogelijk gaat die met €80 naar beneden en vervangt hij de Apple Watch Series 3 in het assortiment.

Bekijk ook

Dit zijn de officiële prijzen voor de Apple Watch Series 7 in Nederland

De Apple Watch Series 7 verschijnt dit najaar, maar tegen welke prijs? In dit artikel lees je hoeveel de Apple Watch Series 7 gaat kosten.

#12 Release Apple Watch Series 7
Het werd de afgelopen weken nog even spannend wat betreft de releasedatum van de Apple Watch Series 7. Apple zou last hebben van productieproblemen, waardoor de release misschien wel opgeschoven moest worden. Maar volgens bronnen is daar geen sprake van, ook al kan Apple besluiten om sommige modellen iets later uit te brengen. Wat wel vaststaat, is dat het nieuwe model schaars wordt. We verwachten de Apple Watch Series 7 eind september, maar wil je hem meteen hebben dan zul je dus snel moeten zijn.

Bekijk ook

Officieel: Release Apple Watch Series 7 op 15 oktober

Wanneer komt de Apple Watch Series 7 uit? Apple heeft eindelijk de releasedatum van de Apple Watch Series 7 bekendgemaakt. Ook weten we wanneer de pre-order start.

De Apple Watch Series 7 wordt deze maand aangekondigd tijdens het iPhone 13-event. De datum van het september 2021-event is 14 september. Wil je nu al een Apple Watch kopen, maar weet je niet welke Apple Watch bij jou past? Lees dan onze Apple Watch-vergelijking.

Bekijk ook

Apple Watch vergelijken: welke Apple Watch past het beste bij jou?

In deze keuzehulp Apple Watch vergelijken zetten we de modellen voor je op een rij. Moet je nou de Apple Watch Series 9 of Apple Watch SE 2022 hebben? Of toch de Apple Watch Ultra 2? In deze Apple Watch keuzehulp helpen we je op weg.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 17 augustus: Artikel bijgewerkt na de nieuwste geruchten.

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is de Apple Watch van 2021. De Apple Watch Series 7 heeft nagenoeg hetzelfde design als zijn voorganger, maar wel met een groter display. Deze Apple Watch komt in twee nieuwe formaten, namelijk 41mm en 45mm. Je kan kiezen uit vijf kleuren: middernacht, sterrenlicht, blauw, rood en groen. Inmiddels is dit model opgevolgd door de Apple Watch Series 8, maar we vinden de Series 7 nog steeds een aanrader. Bekijk ons overzicht Apple Watch kopen om te kijken welk model bij jou past.

Apple Watch Series 7

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.