Apple Watch Series 7 renders in rood, groen en blauw.

Gerucht: ‘Apple benut extra ruimte in Apple Watch Series 7 voor grotere batterij’

De Apple Watch Series 7 krijgt mogelijk een kleinere chip, vanwege een nieuwe technologie. Hierdoor is er binnen de Apple Watch ruimte voor andere onderdelen of bijvoorbeeld een grotere batterij. Volgens een nieuwe bron zou Apple kiezen voor een grotere batterij in de Apple Watch Series 7.

Update 28 juni 2021: Volgens de Koreaanse website Economic Daily News gaat Apple de extra ruimte binnenin de Apple Watch Series 7 gebruiken voor een grotere batterij. Het is echter onduidelijk of deze uitspraak gedaan is op basis van informatie van bronnen of pure speculatie. Vorige week schreven we nog dat de Apple Watch Series 7 een kleinere chip krijgt, waardoor Apple meer ruimte heeft voor extra sensoren of een grotere batterij.

Het is echter nog maar de vraag of Apple dit jaar ook echt meer sensoren gaat toevoegen. De glucosemeter zou pas volgend jaar toegevoegd worden, net als een sensor voor het meten van lichaamstemperatuur.

Apple heeft de afgelopen jaren de batterij van de Apple Watch wel verbeterd, maar dat werd voornamelijk gebruikt voor extra functies en sensoren. De batterijduur is daardoor per saldo gelijk gebleven ten opzichte van de Apple Watch Series 1, namelijk zo’n 18 uur. Mocht Apple mikken op een langere accuduur in de Apple Watch Series 7, dan is het nog maar de vraag hoe lang de batterij dan mee gaat.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch kan in 2022 lichaamstemperatuur meten'

Apple wil vanaf 2022 nieuwe gezondheidsfuncties toevoegen aan de Apple Watch, waaronder een lichaamsthermometer en glucosemeting. Daarnaast zou er een 'extreme sports edition' in de planning staan.

Oorspronkelijk artikel 24 juni
De Apple Watch is een behoorlijk klein apparaatje, waardoor er binnenin maar weinig ruimte is voor alle onderdelen zoals de batterij, het scherm, de Taptic Engine en de sensoren zoals de hartslagmeter. Elke stap om de onderdelen kleiner te maken is dus winst, omdat je daarmee ruimte schept voor andere onderdelen. Volgens Digitimes krijgt de Apple Watch Series 7 een kleinere chip. In potentie geeft dit Apple daardoor ruimte voor extra onderdelen, maar welke dat zijn is nog de vraag.

‘Kleinere chip in Apple Watch Series 7’

De volgende generatie Apple Watch gaat volgens Digitimes gebruikmaken van een techniek genaamd double-sided System in Package (SiP). SiP is de alles-in-één chip die Apple al jaren gebruikt, maar in de Apple Watch Series 7 zou deze dus tweezijdig zijn. Hierdoor kan de chip een stukje kleiner worden en dat schept weer ruimte voor andere onderdelen. Dat levert meteen ook weer de nodige speculatie op.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch Series 7 krijgt nieuw scherm en snellere processor'

De Apple Watch Series 7 krijgt een nieuw display, met onder andere dunnere schermranden. Ook wordt de chip een stukje sneller en krijgt hij verbeterde draadloze verbindingen.

Het verleden heeft aangetoond dat Apple extra ruimte die in een toestel vrijkomt vaak gebruikt voor verbeterde of nieuwe onderdelen. Zo verwijderde Apple bij de iPhone 7 de hoofdtelefoonaansluiting zodat er meer plek was voor de Taptic Engine. In de Apple Watch Series 7 zou Apple bijvoorbeeld de extra ruimte kunnen gebruiken voor nieuwe of verbeterde sensoren. Er gaan al een tijdje geruchten over een glucosemeter, hoewel de meest recente geruchten voorspellen dat dat pas in 2022 komt. Een andere optie is dat Apple een grotere batterij in de volgende Apple Watch stopt, al zijn er nog geen bronnen geweest die dat beweren.

Recente geruchten spraken over een beter scherm en snellere processor in de Apple Watch Series 7. Ook zou Apple een nieuw plat design voor de Apple Watch Series 7 gepland hebben.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple Watch Series 7 krijgt nieuw plat design, komt ook in het groen'

De Apple Watch Series 7 krijgt platte zijkanten en komt in een nieuwe, groene kleur. Dat zegt geruchtenlekker Jon Prosser in een podcast.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 28 juni: Artikel bijgewerkt na nieuwe speculatie over een grotere batterij.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.