Gerucht: ‘Apple Watch krijgt op z’n vroegst in 2021 nieuw design’

De Apple Watch krijgt op z'n vroegst in 2021 een nieuw design. Apple-analist Ming-Chi Kuo spreekt over een 'significante verandering in de vormfactor'.

Het aankomende Apple september 2020-event staat voor een groot deel in het teken van de Apple Watch, zo is tot dusver al bekend. Apple gaat hier de Apple Watch Series 6 én een nieuwe betaalbare Apple Watch aankondigen. De Apple Watch Series 6 gebruikt voor het derde jaar op rij nagenoeg hetzelfde design, maar in 2021 zou daar verandering in kunnen komen. Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple, op z’n vroegst, in 2021 kiest voor een totaal ander Apple Watch-design.

‘Nieuwe Apple Watch design in 2021’

Apple heeft tot nu toe één keer het design van de Apple Watch vernieuwd. Sinds de Apple Watch Series 4 loopt het scherm verder door tot aan de rand en is de behuizing ook wat ronder en minder hoekig. Maar er zijn nog altijd Apple-fans die graag een geheel ronde Apple Watch zien. Of Apple dit ooit gaat doen, is nog maar de vraag. Maar één analist verwacht in ieder geval dat Apple werkt aan een nieuw design.

Hij omschrijft het nieuwe design als een ‘significante verandering in de vormfactor van de Apple Watch’. Dit nieuwe ontwerp zou ‘op z’n vroegst in de tweede helft van 2021’ uitgebracht worden. Details over dit nieuwe ontwerp geeft hij niet.

Apple Watch Series 6 concept

Wij houden vooralsnog een slag om de arm. Dergelijke voorspellingen blijken niet altijd even accuraat, waardoor dergelijke grote veranderingen soms later komen dan oorspronkelijk voorspeld. Zo wordt er ook al een tijd gesproken over een microLED-display voor de Apple Watch, maar de komst daarvan wordt ieder jaar door analisten weer uitgesteld.

Eerder dit jaar schreven we over een concept van een ronde Apple Watch Series 6. Hoewel de Apple Watch Series 6 dus hetzelfde design behoudt, geeft het concept een beetje een indruk hoe een ronde versie eruit kan zien. Daarvoor moet Apple echter wel flink sleutelen aan het besturingssysteem, omdat de gehele interface gemaakt is voor een meer rechthoekig display.

Bekijk ook

Zie jij dit concept van een ronde Apple Watch zitten?

Een nieuw concept voor de Apple Watch Series 6 laat zien hoe Apple een rond horloge zou kunnen maken. De kans is klein dat het daadwerkelijk gebeurt.

Benieuwd wat Apple op het september 2020-event gaat aankondigen? In onze vooruitblik lees je onze verwachtingen van Apple’s september 2020-event, met daarin onder andere twee nieuwe Apple Watch-modellen.

Bekijk ook

Verwachtingen Apple september 2020-event: onze vooruitblik

Apple houdt vandaag een event waar nieuwe producten aangekondigd gaan worden. Wat zijn de verwachtingen voor Apple's september-event van vandaag, 15 september? Welke aankondigingen kun je verwachten? In deze grote vooruitblik lees je alles.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.