Apple Watch Series 6 concept

Gerucht: ‘Apple Watch krijgt op z’n vroegst in 2021 nieuw design’

De Apple Watch krijgt op z'n vroegst in 2021 een nieuw design. Apple-analist Ming-Chi Kuo spreekt over een 'significante verandering in de vormfactor'.

Het aankomende Apple september 2020-event staat voor een groot deel in het teken van de Apple Watch, zo is tot dusver al bekend. Apple gaat hier de Apple Watch Series 6 én een nieuwe betaalbare Apple Watch aankondigen. De Apple Watch Series 6 gebruikt voor het derde jaar op rij nagenoeg hetzelfde design, maar in 2021 zou daar verandering in kunnen komen. Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple, op z’n vroegst, in 2021 kiest voor een totaal ander Apple Watch-design.

‘Nieuwe Apple Watch design in 2021’

Apple heeft tot nu toe één keer het design van de Apple Watch vernieuwd. Sinds de Apple Watch Series 4 loopt het scherm verder door tot aan de rand en is de behuizing ook wat ronder en minder hoekig. Maar er zijn nog altijd Apple-fans die graag een geheel ronde Apple Watch zien. Of Apple dit ooit gaat doen, is nog maar de vraag. Maar één analist verwacht in ieder geval dat Apple werkt aan een nieuw design.

Hij omschrijft het nieuwe design als een ‘significante verandering in de vormfactor van de Apple Watch’. Dit nieuwe ontwerp zou ‘op z’n vroegst in de tweede helft van 2021’ uitgebracht worden. Details over dit nieuwe ontwerp geeft hij niet.

Apple Watch Series 6 concept

Wij houden vooralsnog een slag om de arm. Dergelijke voorspellingen blijken niet altijd even accuraat, waardoor dergelijke grote veranderingen soms later komen dan oorspronkelijk voorspeld. Zo wordt er ook al een tijd gesproken over een microLED-display voor de Apple Watch, maar de komst daarvan wordt ieder jaar door analisten weer uitgesteld.

Eerder dit jaar schreven we over een concept van een ronde Apple Watch Series 6. Hoewel de Apple Watch Series 6 dus hetzelfde design behoudt, geeft het concept een beetje een indruk hoe een ronde versie eruit kan zien. Daarvoor moet Apple echter wel flink sleutelen aan het besturingssysteem, omdat de gehele interface gemaakt is voor een meer rechthoekig display.

Benieuwd wat Apple op het september 2020-event gaat aankondigen? In onze vooruitblik lees je onze verwachtingen van Apple’s september 2020-event, met daarin onder andere twee nieuwe Apple Watch-modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2020, 19:04
Via Via 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple watch
Device Apple Watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.