Apple Watch Series 7 renders in spacegrijs en zilver.

‘Apple Watch Series 7 krijgt groter formaat: 41 mm en 45 mm’

Gelekte foto’s moet het bewijs zijn

Volgens Chinese bronnen komt de Apple Watch in twee nieuwe formaten: 41mm en 45mm. Hierdoor is het scherm ietsjes groter. Een nieuwe foto bevestigt dit nog eens extra.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 26 augustus 2021 (2): Er is nu ook een afbeelding gelekt waarop de Apple Watch Solo Loop in 41mm formaat te zien zou zijn. Deze is bedoeld voor de Series 7. Apple zou zijn begonnen met de massaproductie van dit model en bijbehorende bandjes. de geloofwaardigheid van de foto wordt echter in twijfel getrokken.

Apple Watch Series 7 bandje gelekt

Update 26 augustus 2021 (1): Een andere geruchtenlekker bevestigt nu het nieuwe formaat van 45 mm met een wat onscherpe foto. Die toont een stukje van een vermoedelijke Leather Loop Apple Watch-band met tekst ’45mm’.

45mm Apple Watch-bandje gelekt

DuanRui heeft een wisselend track record als het om geruchten gaat. Een groter schermformaat van 45 mm wil niet zeggen dat de behuizing van het horloge groter wordt. Volgens Mark Gurman van Bloomberg zijn de randen smaller, waardoor de horlogekast hetzelfde formaat houdt.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 24 augustus 2021.


De Apple Watch Series 7 is het aankomende nieuwste model van Apple’s populaire smartwatch. Apple heeft de Apple Watch al sinds het prille begin uitgebracht in twee formaten. Pas één keer eerder paste Apple de formaten aan, namelijk bij de Apple Watch Series 4. Volgens Weibo-gebruiker UnclePan gaat Apple bij de Apple Watch Series 7 weer twee nieuwe formaten introduceren.

‘Apple Watch Series 7 formaten: 41mm en 45mm’

Het gaat dus om 41mm en 45mm. De aanduiding die Apple gebruikt, staat gelijk aan de hoogte van de kast. Ten opzichte van de huidige modellen is dit 1mm groter. Sinds de Apple Watch Series 4 hanteert Apple 40mm en 44mm, nadat bij eerdere modellen 38mm en 42mm gebruikt werd.

Eerder werd al duidelijk dat de Apple Watch Series 7 een nieuw design krijgt. Een andere bron zei ook dat er een nieuw scherm in de Apple Watch Series 7 komt. Beide vernieuwingen zouden te maken kunnen hebben met de twee nieuwe formaten van 41mm en 45mm.

Apple Watch Series 7 renders in blauw en groen.

‘Bestaande bandjes blijven geschikt’

Het goede nieuws is dat volgens dezelfde bron de bestaande bandjes bruikbaar blijven. Bandjes die gemaakt zijn voor de 38mm en 40mm Apple Watch, passen dus ook bij de 41mm Apple Watch Series 7. Datzelfde geldt ook voor de grotere variant: bandjes voor de 42mm en 44m modellen, zijn geschikt voor de nieuwe 45mm Apple Watch. Bij de overstap naar het huidige formaat in 2018 zorgde Apple er ook voor dat bestaande bandjes geschikt bleven. Gelukkig maar, aangezien veel Apple Watch-gebruikers al een behoorlijke verzameling aan bandjes opgebouwd hebben.

We verwachten de nieuwe Apple Watch Series 7 in september. Lees ook ons overzicht met de belangrijkste Apple Watch Series 7 geruchten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 26 augustus: Nog een andere foto van bandje toegevoegd, nu 41mm.
  • 2021 - 26 augustus: Nu met foto van vermoedelijk bandje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is de nieuwste versie van de Apple Watch van 2021. De Apple Watch Series 7 heeft nagenoeg hetzelfde design, maar wel met een groter display. Ook komt deze Apple Watch in twee nieuwe formaten, namelijk 41mm en 45mm. Je kan kiezen uit vijf kleuren: middernacht, sterrenlicht, blauw, rood en het nieuwe groen. Er zijn geen nieuwe gezondheidsfuncties toegevoegd.

Apple Watch Series 7
14 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.