Apple Watch Series 7 renders in spacegrijs en zilver.

‘Apple Watch Series 7 krijgt groter formaat: 41 mm en 45 mm’

Gelekte foto’s moet het bewijs zijn
Volgens Chinese bronnen komt de Apple Watch in twee nieuwe formaten: 41mm en 45mm. Hierdoor is het scherm ietsjes groter. Een nieuwe foto bevestigt dit nog eens extra.

Update 26 augustus 2021 (2): Er is nu ook een afbeelding gelekt waarop de Apple Watch Solo Loop in 41mm formaat te zien zou zijn. Deze is bedoeld voor de Series 7. Apple zou zijn begonnen met de massaproductie van dit model en bijbehorende bandjes. de geloofwaardigheid van de foto wordt echter in twijfel getrokken.

Apple Watch Series 7 bandje gelekt

Update 26 augustus 2021 (1): Een andere geruchtenlekker bevestigt nu het nieuwe formaat van 45 mm met een wat onscherpe foto. Die toont een stukje van een vermoedelijke Leather Loop Apple Watch-band met tekst ’45mm’.

45mm Apple Watch-bandje gelekt

DuanRui heeft een wisselend track record als het om geruchten gaat. Een groter schermformaat van 45 mm wil niet zeggen dat de behuizing van het horloge groter wordt. Volgens Mark Gurman van Bloomberg zijn de randen smaller, waardoor de horlogekast hetzelfde formaat houdt.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 24 augustus 2021.


De Apple Watch Series 7 is het aankomende nieuwste model van Apple’s populaire smartwatch. Apple heeft de Apple Watch al sinds het prille begin uitgebracht in twee formaten. Pas één keer eerder paste Apple de formaten aan, namelijk bij de Apple Watch Series 4. Volgens Weibo-gebruiker UnclePan gaat Apple bij de Apple Watch Series 7 weer twee nieuwe formaten introduceren.

‘Apple Watch Series 7 formaten: 41mm en 45mm’

Het gaat dus om 41mm en 45mm. De aanduiding die Apple gebruikt, staat gelijk aan de hoogte van de kast. Ten opzichte van de huidige modellen is dit 1mm groter. Sinds de Apple Watch Series 4 hanteert Apple 40mm en 44mm, nadat bij eerdere modellen 38mm en 42mm gebruikt werd.

Eerder werd al duidelijk dat de Apple Watch Series 7 een nieuw design krijgt. Een andere bron zei ook dat er een nieuw scherm in de Apple Watch Series 7 komt. Beide vernieuwingen zouden te maken kunnen hebben met de twee nieuwe formaten van 41mm en 45mm.

Apple Watch Series 7 renders in blauw en groen.

‘Bestaande bandjes blijven geschikt’

Het goede nieuws is dat volgens dezelfde bron de bestaande bandjes bruikbaar blijven. Bandjes die gemaakt zijn voor de 38mm en 40mm Apple Watch, passen dus ook bij de 41mm Apple Watch Series 7. Datzelfde geldt ook voor de grotere variant: bandjes voor de 42mm en 44m modellen, zijn geschikt voor de nieuwe 45mm Apple Watch. Bij de overstap naar het huidige formaat in 2018 zorgde Apple er ook voor dat bestaande bandjes geschikt bleven. Gelukkig maar, aangezien veel Apple Watch-gebruikers al een behoorlijke verzameling aan bandjes opgebouwd hebben.

We verwachten de nieuwe Apple Watch Series 7 in september. Lees ook ons overzicht met de belangrijkste Apple Watch Series 7 geruchten.

Bekijk ook

Overzicht: Dit zijn de 12 belangrijkste geruchten over de Apple Watch Series 7

Wat zijn de nieuwste geruchten over de Apple Watch Series 7? Deze aankomende Apple Watch verschijnt binnenkort en onlangs zijn er meerdere geruchten voorbij gekomen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 26 augustus: Nog een andere foto van bandje toegevoegd, nu 41mm.
  • 2021 - 26 augustus: Nu met foto van vermoedelijk bandje.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.