Apple Watch Series 7 met watchOS 8.

Dit is er nieuw aan het Apple Watch Series 7 design

Kleuren, formaten en meer
De Apple Watch Series 7 heeft een aangepast design en nieuwe kleuren. In dit artikel lees je alles over het ontwerp van Apple's nieuwste smartwatch.

Alles over het Apple Watch Series 7 design

In het zesjarig bestaan van de Apple Watch, is het design één keer grondig aangepakt. Bij de Apple Watch Series 4 kreeg de smartwatch een groter scherm met een wat ronder gevormde kast, waardoor de Apple Watch een stuk minder hoekig uiterlijk kreeg. Ook dit jaar wordt ruimte gemaakt voor een vernieuwd ontwerp, maar het is minder drastisch dan een paar jaar geleden.

Ontwerp Apple Watch Series 7: een groter scherm

De Apple Watch Series 7 heeft een groter scherm gekregen dan zijn voorganger. De randen om het scherm zijn 40% kleiner geworden en het scherm groeit met 20%. Verder is de kast zelf iets groter. Verderop lees je daar meer over.

Apple Watch Series 7 preorder in aluminium (inktblauw en sterrenlicht).

Veel mensen hoopten op een totaal nieuw ontwerp met platte zijkanten, zoals de iPhone 12 en iPhone 13 dat ook hebben. Helaas voor die mensen is die wens niet uitgekomen. De zijkanten van de Apple Watch Series 7 zijn qua ontwerp vrijwel gelijk aan de Apple Watch Series 6, maar dan een tikkeltje groter. Het ontwerp van de speaker en microfoon is iets bijgeschaafd.

Bekijk ook

Alles over het scherm van de Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 heeft een groter en beter scherm dan zijn voorgangers. In dit artikel lees je alles wat je over dit nieuwe scherm moet weten, zoals de resolutie en het praktisch nut.

Twee nieuwe formaten: 41mm en 45mm
Dit jaar kiest Apple voor 41mm en 45mm voor de Apple Watch Series 7. Dat betekent dat de kast ietsjes groter geworden is. Het is de tweede keer dat Apple nieuwe formaten ontwerpt, maar gelukkig blijven de bandjes van voorgaande modellen gewoon passen. Had je een smal bandje, dan past deze ook nu weer op de kleinere Apple Watch.

Apple Watch Series 7 design render.

Het is op dit moment nog niet bekend of er naast meer schermruimte nog voordelen hangen aan een grotere kast. Wellicht is de batterij iets gegroeid, maar een wereld van verschil verwachten we zeker niet.

Bekijk ook

'Apple Watch Series 7 krijgt groter formaat: 41 mm en 45 mm'

Volgens Chinese bronnen komt de Apple Watch in twee nieuwe formaten: 41mm en 45mm. Hierdoor is het scherm ietsjes groter. Een nieuwe foto bevestigt dit nog eens extra.

Materialen Apple Watch Series 7

Apple gebruikt voor de Apple Watch altijd al diverse materialen. De Apple Watch Series 6 werd gemaakt met kasten van aluminium, roestvrijstaal en titanium. Dat blijft dit jaar gelijk. Houd er rekening mee dat niet elk materiaal in elke uitvoering beschikbaar is. De roestvrijstalen en titanium versies zijn alleen beschikbaar voor het 4G-model van de Apple Watch en deze worden momenteel niet in Nederland verkocht. T-Mobile heeft aangekondigd dit te zullen ondersteunen.

GPS GPS + Cellular (4G)
Aluminium
Roestvrijstaal
Titanium

Apple Watch Series 7 roestvrij staal

Kleuren Apple Watch Series 7

Dit jaar kunnen we onze borsten natmaken voor nieuwe kleuren. Zo zijn de twee basiskleuren zilver en spacegrijs niet meer beschikbaar. In plaats daarvan verkoopt Apple nu Sterrenlicht, wat bijna wit is. Ook is er Inktblauw, wat heel donker blauw is. Hetzelfde deed Apple ook met de nieuwe iPhone 13, al heet het daar Middernacht. Wij vinden de nieuwe kleuren wel mooi, maar ze passen helaas niet meer bij sommige bandjes die je misschien al had.

Er is meer om uit te kiezen. Naast deze basiskleuren zijn er drie andere kleuren om te kiezen: rood, blauw en groen. Helaas is goud dit jaar komen te vervallen voor het aluminium model. Bekijk hieronder welke kleuren bij welke materialen te kiezen zijn:

GPS GPS + Cellular (4G)
Aluminium • Inktblauw
• Sterrenlicht
• Blauw
• Rood
• Groen
• Inktblauw
• Sterrenlicht
• Blauw
• Rood
• Groen
Roestvrijstaal • Grafiet
• Zilver
• Goud
Titanium • Spacezwart
• Titanium

Apple Watch Series 7 in aluminium vanaf de zijkant.

Wil je meer weten over de Apple Watch Series 7? Lees dan onze overzichtspagina.

Bekijk ook

Dit is de Apple Watch Series 7 met groter scherm

De Apple Watch Series 7 was het topmodel van 2021. Deze smartwatch kreeg en groter scherm en werd in twee nieuwe formaten verkocht: 41mm en 45mm. Lees verder om te ontdekken welke functies nieuw waren bij de Apple Watch Series 7.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.