Apple Watch Series 7 renders in blauw en groen.

Dit weten we over de Apple Watch Series 7 datum

Weinig voorraad, dus dat wordt rennen

Wanneer komt de Apple Watch Series 7 uit? De release van de Apple Watch Series 7 lijkt nabij, maar wanneer is dan de releasedatum en hoe zit het met voorraden? Dit is wat we al weten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 5 september 2021: De Apple Watch Series 7 wordt volgens Mark Gurman van Bloomberg gelijktijdig met de iPhone 13 uitgebracht, maar zal in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar zijn. Dat blijkt uit de Power On-nieuwsbrief. Eerder waren er al geluiden dat Apple last heeft van productieproblemen, maar de aankondiging zal volgende week waarschijnlijk gewoon doorgaan. Gelijktijdig met de iPhone 13 zal Apple dan een Apple Watch met een nieuw design onthullen. Het wordt echter vechten om de eerste exemplaren, vanwege de beperkte voorraad.


Gurman bespreekt drie mogelijke scenario’s: uitstel van de aankondiging, aankondiging op het normale moment maar met weinig voorraad, of een aankondiging maar met een release op een veel latere datum. Apple zou voor de tweede optie willen kiezen, waarbij een “mix van de modellen later of in kleine hoeveelheden komt”.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 26 augustus 2021.

Hoewel veel Apple-fans uitkijken naar de iPhone 13-modellen, heeft Apple nog veel meer in het verschiet voor dit najaar. Eén van de nieuwe apparaten is de aankomende Apple Watch Series 7. Dit model krijgt zeer waarschijnlijk een nieuw design en een verbeterd scherm. Maar wanneer is de releasedatum van de Apple Watch Series 7? Wanneer kan jij ermee aan de slag? Op basis van voorgaande jaren kunnen we al een indicatie maken.

Apple Watch Series 7 release: wanneer is de releasedatum?

Om meteen met de deur in huis te vallen: Apple heeft de Apple Watch Series 7 nog niet officieel aangekondigd en er zijn ook nog geen geruchten over een exacte datum geweest. Maar het is zo goed als zeker dat de Apple Watch Series 7 zeer binnenkort aangekondigd wordt. Er zijn de afgelopen weken al diverse geruchten over de Apple Watch Series 7 verschenen.

Apple kondigt de nieuwe Apple Watch eigenlijk altijd aan op een event in september en dat zal dit jaar waarschijnlijk ook het geval zijn. De datum van het september-event van 2021 is nog niet bekend, maar daar zijn wel al geruchten over geweest. Op basis daarvan en de planning van voorgaande jaren kunnen we al de mogelijke releasedatum van de Apple Watch Series 7 verklappen.

Planning: van pre-order tot beschikbaarheid Apple Watch Series 7

Voorgaande jaren startte Apple meestal op de dag van het event of de vrijdag erna al met de pre-orders. In de meeste gevallen heeft Apple dan nog een week nodig voordat de eerste exemplaren in de winkels liggen. Dit is meestal tegelijk met de nieuwste iPhones. De uitzondering daarop was vorig jaar. De Apple Watch Series 6 was meteen op de dag van het event te bestellen, met de leveringen al de vrijdag daarop. Hoewel dat ook dit jaar een optie is, denken we dat Apple een weekje extra de tijd neemt.

Dit is de planning voor de Apple Watch Series 7 release die we nu verwachten (let op: er is nog niks bevestigd):

  • Aankondiging tijdens event: 14 september 2021
  • Start pre-order Apple Watch Series 7: 14/17 september 2021
  • Beschikbaarheid Apple Watch Series 7: 24 september 2021

Apple Watch Series 7 renders in rood, groen en blauw.

We verwachten dat beide formaten (mogelijk met nieuwe 41 en 45mm afmetingen) tegelijkertijd verschijnen, in verschillende kleuren. Wil je meer weten over de Apple Watch Series 7? Lees dan onze toestelpagina of lees het overzicht met Apple Watch Series 7 geruchten.

Ben je benieuwd wanneer de iPhone 13 komt? Ook daarvoor hebben we een apart overzichtsartikel, waarin je alles leest over de release en datum van de iPhone 13.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is de nieuwste versie van de Apple Watch van 2021. De Apple Watch Series 7 heeft nagenoeg hetzelfde design, maar wel met een groter display. Ook komt deze Apple Watch in twee nieuwe formaten, namelijk 41mm en 45mm. Je kan kiezen uit vijf kleuren: middernacht, sterrenlicht, blauw, rood en het nieuwe groen. Er zijn geen nieuwe gezondheidsfuncties toegevoegd.

Apple Watch Series 7
4 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.