Apple Watch wijzerplaten

‘Apple Watch Series 7 krijgt nieuwe wijzerplaten en 16 procent groter scherm’

Apple gaat nieuwe wijzerplaten uitbrengen voor de Apple Watch Series 7, die profiteren van het grotere scherm. Dat zegt Mark Gurman van Bloomberg. Bovendien wordt het scherm 16 procent groter.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 2 september 2021: Volgens Mark Gurman krijgt de Apple Watch Series 7 een 16 procent groter scherm met exclusieve wijzerplaten. Dat laatste was al bekend, maar een nieuw artikel op Bloomberg maakt nu duidelijker wat we kunnen verwachten. Op onderstaande afbeelding (bron) is in zwart het nieuwe scherm van de Series 7 te zien en in grijs het huidige 44mm scherm van de Series 4 t/m 6.

Apple Watch Series 7 schermgrootte

Gurman bevestigt ook nog eens dat Apple voor 41mm en 45mm gaat. Of het groter voelt op je pols, valt nog te betwisten. Apple zou de randen smaller willen maken.


Het scherm van de Apple Watch wordt 1,9-inch in diameter op het grootste model (was 1,78-inch) met een resolutie van 396×484 pixels (was 368×448). Dit leidt tot 16% meer pixels dan het huidige model. Daardoor ontstaat meer ruimte voor wijzerplaten. Apple zou volgens Bloomberg de wijzerplaten Modular Max, Continuum en een nieuwe wereldklok willen uitbrengen.

Apple Watch Series 7 grootte

Modular Max toont de tijd digitaal naast een kleine complicatie, plus nog een paar grotere complicaties bovenop elkaar gestapeld. Continuum verandert op basis van het tijdstip en de wereldtijdklok (genaamd Atlas en World Timer) laat je alle 24 tijdzones tegelijk zien. Aan de buitenrand zie je de tijdzones en aan de buitenkant de bijbehorende tijdstippen. Je kunt kiezen of je de tijd analoog of digitaal wilt zien. Op horloges van Patek Philippe, Breitling en Vacheron Constantin heb je dit soort wijzerplaten. Bloomberg meldt dat Apple ook nieuwe wijzerplaten voor Hermès en Nike wil ontwikkelen.

Daarnaast merkt Gurman nog op dat Apple in 2022 een vernieuwde versie van de Apple Watch SE en een extra robuust model zou willen uitbrengen. Uiteraard staat ook de Series 8 op de planning, met mogelijk meer gezondheidsfuncties.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 29 augustus 2021.

Nieuwe Apple Watch Series 7 wijzerplaten

Volgens geruchten krijgt de Apple Watch Series 7 een groter scherm, terwijl de behuizing van hetzelfde formaat blijft. Door smallere schermranden en een nieuw design zou het Apple zijn gelukt om een groter scherm te maken, terwijl de bestaande Apple Watch-bandjes nog steeds bruikbaar blijven. Het kleine model voor smalle polsen gaat van 40mm naar 41mm en het grotere model maakt de sprong van 44mm naar 45mm. Dit biedt ook mogelijkheden voor meer informatie op het scherm. Apple zou daarom nieuwe wijzerplaten van de Apple Watch Series 7 hebben gemaakt, die rekening houden met meer oppervlak. Dit is te lezen in de Power On-nieuwsbrief van Mark Gurman.

Of alle bestaande wijzerplaten ook zullen worden aangepast, vertelt Gurman niet. Wel meent hij dat Apple het maximale uit de grotere schermen wil halen door meerdere nieuwe wijzerplaten uit te brengen, die zijn afgestemd op het grotere scherm. Daarnaast komt er een vernieuwde Infograaf Modulair-wijzerplaat, dus in ieder geval een deel van de huidige wijzerplaten krijgt een make-over. De compleet nieuwe wijzerplaten zullen alleen op de Series 7 te gebruiken zijn en komen niet naar de oudere modellen, ook niet in een aangepaste variant.

Deze nieuwe wijzerplaten kregen we vorig jaar:

Andere veranderingen zijn de platte zijkanten, zoals op de concept-afbeelding hieronder is te zien. Daarnaast zou de Series 7 een verbeterde performance en een langere batterijduur kunnen krijgen. Of het allemaal waar is zullen we over ongeveer twee weken ontdekken. De keynote voor het Apple iPhone-event zal namelijk volgens geruchten plaatsvinden op 14 september. We zijn benieuwd!

Apple Watch Series 7 plat design

Lees alles over de Apple Watch Series 7 geruchten, zodat je in één keer bent bijgepraat!

Bekijk ook

Overzicht: Dit zijn de 12 belangrijkste geruchten over de Apple Watch Series 7

Wat zijn de nieuwste geruchten over de Apple Watch Series 7? Deze aankomende Apple Watch verschijnt binnenkort en onlangs zijn er meerdere geruchten voorbij gekomen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 02 september: 16% groter scherm en meer informatie toegevoegd in een update aan het begin van het artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is de Apple Watch van 2021. De Apple Watch Series 7 heeft nagenoeg hetzelfde design als zijn voorganger, maar wel met een groter display. Deze Apple Watch komt in twee nieuwe formaten, namelijk 41mm en 45mm. Je kan kiezen uit vijf kleuren: middernacht, sterrenlicht, blauw, rood en groen. Inmiddels is dit model opgevolgd door de Apple Watch Series 8, maar we vinden de Series 7 nog steeds een aanrader. Bekijk ons overzicht Apple Watch kopen om te kijken welk model bij jou past.

Apple Watch Series 7
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.