Apple Watch Series 7 zijkant

Dit zijn de officiële prijzen voor de Apple Watch Series 7 in Nederland

De Apple Watch Series 7 verschijnt dit najaar, maar tegen welke prijs? In dit artikel lees je hoeveel de Apple Watch Series 7 gaat kosten.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch Series 7 prijzen

Deze prijzen zijn inmiddels door Apple aan ons bevestigd:

  • €429,- voor 41mm
  • €459,- voor 45mm

De Apple Watch Series 7 wordt de nieuwste generatie Apple Watch. Het uiterlijk is licht aangepast en het scherm is iets groter, waardoor de bandjes voortaan in het formaat 41mm en 45mm verkrijgbaar zullen zijn. Maar heeft dat ook impact op de prijs? Gelukkig niet. Nu bekend is dat de release van de Apple Watch Series 7 op 15 oktober gaat plaatsvinden zijn ook de officiële prijzen in euro’s bekend. Eerder wilde Apple alleen kwijt dat het nieuwe model vanaf $399 in de VS te koop zou zijn.

Prijs Apple Watch Series 7 in Nederland

In de afgelopen jaren heeft Apple de prijs van de Apple Watch vrijwel constant gehouden. Maar bij de overstap van de Apple Watch Series 3 naar de Apple Watch Series 4 was er wel degelijk sprake van een prijsverhoging. Toen ging het om een prijsverhoging van maar liefst €60.

Gelukkig is er dit jaar geen sprake van een prijsverhoging:

Prijzen Apple Watch

40/41mm 44/45mm
Series 6 €428,25 €458,25
Series 7 €429,- €459,-

De uitvoeringen met 4G komen mogelijk (nog) niet beschikbaar in Nederland. De Series 7 is vanaf 8 oktober te bestellen.

Dit betekent dus dat de prijs met 75 cent wordt verhoogd. De bovengenoemde prijzen gelden voor de goedkoopste bandjes, zoals een sportbandje of sololoop. Zoals altijd kun je bij de aanschaf zelf nog een bandje kiezen, waardoor de prijs wat hoger kan uitvallen.

Nederlandse adviesprijzen Apple Watch Series 7:

Bekijk bij andere winkels:

Apple Watch Series 7 in 41mm

Apple Watch Series 7 in 45mm

Prijzen andere modellen: Apple Watch SE mogelijk goedkoper

De komst van de nieuwe Apple Watch Series 7 zorgt er ook voor dat er een verschuiving plaatsvindt in de rest van de line-up. Momenteel heeft Apple naast de Apple Watch Series 6 nog de Apple Watch Series 3 en de Apple Watch SE in het assortiment. Beide modellen blijven in het assortiment. We komen dan uit op deze prijzen voor najaar 2021:

Apple Watch SE, eind 2021:

Apple Watch Series 3, eind 2021:

Apple Watch Series 6 vs Apple Watch SE.

Apple heeft tijdens de aankondiging van de Apple Watch Series 7 al laten weten dat de Apple Watch Series 6 uit het assortiment verdwijnt. Apple focust zich het komende jaar dus op de Apple Watch Series 7, Apple Watch SE en Apple Watch Series 3. De Apple Watch Series 6 zal vanaf later deze maand dus alleen nog verkrijgbaar zijn bij overige verkooppunten, mogelijk voor een iets lagere prijs.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.