Apple Watch Series 1.

Apple Watch Series 1: specificaties, functies, deals en meer

Lees alles over de Apple Watch Series 1, het instapmodel van de Apple Watch dat in 2016 verscheen. Check de Apple Watch Series 1 functies en verbeteringen, het laatste nieuws en alles wat je verder nog moet weten.

Apple Watch Series 1: alles wat je wilt weten

De Apple Watch Series 1 is afgeleid van de eerste generatie Apple Watch Sport. Lees alles over de specs, nieuws en nieuwe functies van de Apple Watch Series 1. Ook lees je welke modellen er zijn en ontdek je of deze Apple Watch iets voor jou is.

Apple Watch Series 1 in het kort

Dit zijn de belangrijkste Series 1 eigenschappen:

 • De Series 1 was sinds september 2016 verkrijgbaar in Nederland en België.
 • De Series 1 bleef ook in het seizoen 2017-2018 nog gewoon verkrijgbaar als instapmodel.
 • De oorspronkelijke Apple Watch 1 adviesprijs was 269 euro, later zakte de prijs
 • De behuizing is spatwaterdicht, maar Apple raadt af om ermee te gaan zwemmen.
 • Vernieuwde S1P dual-core processor voor het sneller opstarten van apps.

De processor is sneller en krachtiger geworden dan voorheen, waardoor apps soepeler draaien. Standaard wordt dit horloge geleverd met watchOS 4, met onder andere een vernieuwde dock voor je favoriete apps, meer wijzerplaten en meer focus op sport.

Apple Watch Series 1 prijzen en modellen

Wil je een Apple Watch kopen? Dat kan helaas niet meer, want de meeste winkels hebben deze generatie niet meer in het assortiment. Dit zijn de meest recente adviesprijzen, toen dit model nog verkrijgbaar was:

 • Apple Watch 38mm in zilver of spacegrijs: 269 euro
 • Apple Watch 42mm in zilver of spacegrijs: 299 euro

Is een Apple Watch Series 1 nog steeds de moeite om te kopen? Wij vinden van niet, want de kans is groot dat deze smartwatch geen updates meer krijgt. Apple is ook al een tijdje gestopt met de productie, dus je koopt een product met een wat oudere batterij. Heb je genoeg aan de basisfuncties van de Apple Watch, dan kun je deze smartwatch nog steeds gebruiken, al raden we aan om er na een jaar of drie een nieuwe batterij i te laten zetten.

Wil je een nieuwe Apple Watch kopen, dan kun je beter voor een nieuwer model kiezen zoals de Series 3 of 5. Kijk even naar ons overzicht:

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Apple Watch Series 1

Apple bracht in het najaar van 2016 de Apple Watch Series 1 uit, gelijktijdig met de Apple Watch Series 2. Je zou misschien denken dat het hier om de eerste generatie Apple Watch gaat, maar dat is niet het geval. De eerste generatie verscheen namelijk al in het voorjaar van 2015 en had geen cijfer achter de naam. De Series 1 is in feite een verbeterde versie van deze eerste generatie. De enige verbetering is de snellere S1P dual-core processor. Voor de rest is deze smartwatch precies hetzelfde.

De Series 1 is alleen verkrijgbaar met een behuizing van aluminium en is bedoeld als een goedkoper instapmodel voor mensen die de extra functies van de Apple Watch Series 2 niet nodig hebben. Er zit dan ook geen GPS in en de waterbestendigheid is iets minder goed. Net als voorheen kun je kiezen uit twee formaten (38mm en 42 mm) en vier kleuren (zilver, spacegrijs, goud en roségoud). De goedkoopste uitvoering kost €269.

Apple Watch Series 1 verbeteringen

Dit is de enige verbetering van de Apple Watch 1 ten opzichte van de originele Apple Watch:

 • Snellere S1P dual-core processor.

Apple Watch Series 1 releasedatum

De Apple Watch Series 1 verscheen in september 2016, gelijktijdig met de Series 2. Nederland en België zaten bij de eerste groep landen, samen met Duitsland, Frankrijk en de VS. Behalve bij de Apple Store is je de Series 1 ook verkrijgbaar bij diverse webwinkels en APR’s. Dit is nog steeds zo, want met de komst van de Apple Watch Series 3 blijft de Series 1 gewoon verkrijgbaar als voordelig instapmodel. Apple heeft de prijs wel een flink stuk verlaagd van 339 naar 269 euro.

Apple Watch Series 1 voordelen

 • Goedkoper dan de Series 2.
 • Snellere processor, waardoor apps soepeler opstarten.
 • Ideaal voor normaal gebruik, als je niet intensief sport.

Apple Watch Series 1 nadelen

 • Geen ingebouwde GPS.
 • Niet volledig waterbestendig.

Apple Watch Series 1 kopen of niet?

Je kunt de Apple Watch Series 1 niet meer in de Apple Store kopen en ook bij de andere winkelketens is dit model vaak niet meer in het assortiment. We raden aan om een nieuwer model te kopen, zoals de Series 3 of Series 5. Tweedehands zou je dit model nog wel kunnen kopen, maar we raden aan om dan de batterij te laten vernieuwen. Dat kost rond de 100 euro.