Apple Watch Series 1.

Apple Watch Series 1: specificaties, functies, deals en meer

Lees alles over de Apple Watch Series 1, het vernieuwde instapmodel van de Apple Watch die in 2016 verscheen. Check de Apple Watch Series 1 functies en verbeteringen, het laatste nieuws, prijzen en alles wat je verder nog moet weten.

Apple Watch Series 1: alles wat je wilt weten

De Apple Watch Series 1 is afgeleid van de eerste generatie Apple Watch Sport. Lees alles over de specs, nieuws, nieuwe functies en prijzen van de Apple Watch Series 1. Ook lees je welke modellen er zijn en ontdek je of deze Apple Watch iets voor jou is.

Apple Watch Series 1

Apple bracht in het najaar van 2016 de Apple Watch Series 1 uit, gelijktijdig met de Apple Watch Series 2. Je zou misschien denken dat het hier om de eerste generatie Apple Watch gaat, maar dat is niet het geval. De eerste generatie verscheen namelijk al in het voorjaar van 2015 en had geen cijfer achter de naam. De Series 1 is in feite een verbeterde versie van deze eerste generatie. De enige verbetering is de snellere S1P dual-core processor. Voor de rest is deze smartwatch precies hetzelfde.

De Series 1 is alleen verkrijgbaar met een behuizing van aluminium en is bedoeld als een goedkoper instapmodel voor mensen die de extra functies van de Apple Watch Series 2 niet nodig hebben. Er zit dan ook geen GPS in en de waterbestendigheid is iets minder goed. Net als voorheen kun je kiezen uit twee formaten (38mm en 42 mm) en vier kleuren (zilver, spacegrijs, goud en roségoud). De goedkoopste uitvoering kost €269.

Apple Watch Series 1 in het kort

Dit zijn de belangrijkste Series 1 eigenschappen:

 • De Series 1 is sinds september 2016 verkrijgbaar in Nederland en België.
 • De Series 2 blijft ook in het seizoen 2017-2018 nog gewoon verkrijgbaar als instapmodel.
 • De Apple Watch 1 adviesprijs is 269 euro.
 • De behuizing is spatwaterdicht, maar Apple raadt af om ermee te gaan zwemmen.
 • Vernieuwde S1P dual-core processor voor het sneller opstarten van apps.

De processor is sneller en krachtiger geworden dan voorheen, waardoor apps soepeler draaien. Standaard wordt dit horloge geleverd met watchOS 4, met onder andere een vernieuwde dock voor je favoriete apps, meer wijzerplaten en meer focus op sport.

Apple Watch Series 1 prijzen en modellen

Wil je een Apple Watch kopen, dan kun je bij de Series 1 kiezen uit de volgende modellen:

 • Apple Watch 38mm in zilver of spacegrijs: 269 euro
 • Apple Watch 42mm in zilver of spacegrijs: 299 euro

Apple Watch Series 1 verbeteringen

Dit is de enige verbetering van de Apple Watch 1 ten opzichte van de originele Apple Watch:

 • Snellere S1P dual-core processor.

Apple Watch Series 1 releasedatum

De Apple Watch Series 1 verscheen in september 2016, gelijktijdig met de Series 2. Nederland en België zaten bij de eerste groep landen, samen met Duitsland, Frankrijk en de VS. Behalve bij de Apple Store is je de Series 1 ook verkrijgbaar bij diverse webwinkels en APR’s. Dit is nog steeds zo, want met de komst van de Apple Watch Series 3 blijft de Series 1 gewoon verkrijgbaar als voordelig instapmodel. Apple heeft de prijs wel een flink stuk verlaagd van 339 naar 269 euro.

Apple Watch Series 1 voordelen

 • Goedkoper dan de Series 2.
 • Snellere processor, waardoor apps soepeler opstarten.
 • Ideaal voor normaal gebruik, als je niet intensief sport.

Apple Watch Series 1 nadelen

 • Geen ingebouwde GPS.
 • Niet volledig waterbestendig.

Apple Watch Series 1 kopen of niet?

Je kunt de Apple Watch Series 1 nog steeds in de Apple Store en bij andere winkelketens kopen, voor de verlaagde prijs van 269 euro. Daarmee is het een prima optie voor mensen die 95% van alle Apple Watch-functies willen gebruiken, zonder dat je daarvoor veel geld kwijt bent. Heb je specifieke wensen, dan zijn er duurdere modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!