Apple HomePod mini met intercom met iPhone 12, Apple Watch Series 7, AirPods 3 en iPad Pro 2021.

Overzicht: Deze Apple-producten heeft Apple in 2021 uitgebracht

Na vier events met diverse aankondigingen, is Apple's line-up van 2021 al helemaal compleet. In dit overzicht zetten we op een rij wat Apple allemaal in 2021 uitgebracht heeft.

Apple-producten in najaar 2021

Zoals altijd is het najaar voor Apple een drukke periode en dat is in 2021 niet anders. We hebben natuurlijk de iPhone 13 gehad, maar Apple heeft ook diverse nieuwe Macs uitgebracht. In dit artikel kijken we terug op de Apple-producten van najaar 2021 én ook naar wat er eerder dit jaar uitgebracht is.

Uitgebracht in najaar 2021:

Er zijn ook diverse producten verdwenen in 2021. Daar hebben we een aparte round-up van gemaakt.

Bekijk ook

Deze Apple-producten zijn in 2021 verdwenen

Van de Leather Sleeve tot de HomePod: dit zijn de producten waar we in 2021 afscheid van moesten nemen. Apple verkoopt ze niet meer.

iPhone 13

Aankondiging: 14 september 2021
Release: 24 september 2021

Het belangrijkste product van 2021 was voor veel mensen wederom de iPhone. Apple heeft wederom vier modellen uitgebracht: de iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. In onze reviews waren we enthousiast over de modellen, hoewel Apple dit jaar eigenlijk maar weinig vernieuwd heeft. Voor iedereen die een iPhone van drie jaar of ouder heeft, is het een mooie upgrade.

  • Hetzelfde design als zijn voorganger, de iPhone 12
  • Vier uitvoeringen, van iPhone 13 mini tot iPhone 13 Pro Max
  • Kleinere notch, zelfde schermformaten
  • 120 Hz ProMotion-scherm op de Pro-modellen
  • Betere beeldstabilisatie voor alle camera’s
  • Macromodus voor foto’s van dichtbij
  • Grotere batterij op alle modellen

iPhone 13 Pro samenvatting

Benieuwd naar ons eindoordeel van de modellen? Lees dan onze reviews:

Bekijk ook

iPhone 2021 line-up: alles over Apple's assortiment van 2021

Lees hier alles over de iPhone 2021 line-up. Welke iPhones gaat Apple in 2021 verkopen? En wat kunnen we verwachten van de nieuwe iPhones van 2021. Daarnaast zal Apple ook eerdere modellen op de markt houden voor lagere prijzen.

Apple Watch Series 7

Aankondiging: 14 september 2021
Release: 15 oktober 2021

De verwachtingen voor de Apple Watch Series 7 waren van tevoren hooggespannen. Het leek erop dat er een nieuw design aan zat te komen, maar helaas bleek dit voor veel mensen toch wat tegen te vallen. De Apple Watch Series 7 heeft nagenoeg hetzelfde ontwerp als de voorganger, maar dan met een nieuw groter display en twee grotere maten: 41mm en 45mm. Wel zijn er vijf nieuwe kleuren aluminium en kun je hem sneller opladen. Lees ook onze review van de Apple Watch Series 7.

Bekijk ook

Apple Watch Series 7 review: een groot scherm, maar de impact is klein

In deze review van de Apple Watch Series 7 bespreken we al onze ervaringen met deze Apple Watch. Hoe bevalt het grotere scherm, gaat het opladen merkbaar sneller? En voor wie is dit een goede upgrade? Je leest het in deze Apple Watch Series 7 review!

  • Groter scherm met dunnere randen
  • Nieuwe kleuren, waaronder groen
  • Sneller opladen dankzij vernieuwd oplaadsysteem
  • Steviger display, breekt minder snel bij vallen en stoten

Apple Watch 4G in Nederland

Aankondiging: 8 oktober 2021
Release: 5 november 2021

Na jaren afwachten en speculatie, is sinds dit najaar de Apple Watch 4G eindelijk in Nederland. T-Mobile is de eerste provider die het ondersteunt. Apple heeft zowel de 4G-versie van de Apple Watch Series 7 (in aluminium en roestvrij staal) als de Apple Watch SE beschikbaar gesteld. Met de 4G Apple Watch ben je altijd bereikbaar, ook als je je iPhone niet bij je hebt. Benieuwd wat je eraan hebt of zit je nog met vragen? Lees dan onze Apple Watch 4G FAQ.

Bekijk ook

FAQ Apple Watch 4G: antwoorden op al je veelgestelde vragen over de Apple Watch met Cellular

Heb je vragen over de Apple Watch 4G? Wil je weten wat het kost en waar het beschikbaar is? Ook geven we in deze Apple Watch 4G FAQ antwoorden op vragen als "Wat heb ik aan een Apple Watch Cellular?" en "Bij welke provider werkt de 4G Apple Watch?".

iPad 2021 (9e generatie)

Aankondiging: 14 september 2021
Release: 21 september 2021

De gewone iPad is weliswaar de best verkochte, maar tegelijk de minst spannende. Apple stopt er meestal bestaande technologie in om de prijs laag te houden. Dat is bij de iPad 2021 niet anders. Dit model heeft een iets verbeterd scherm met True Tone, snellere chip en een flink verbeterde frontcamera. Er zit nu zelfs de functie Middelpunt (Center Stage) in. Daarmee blijf je altijd in beeld, ook als je voor de camera naar links of rechts beweegt. In onze review van de iPad 2021 lees je hoe we dit model ervaren hebben.

Bekijk ook

Review iPad 2021: dezelfde iPad met een broodnodige verbetering

Apple heeft ook dit jaar een vernieuwde iPad uitgebracht. De iPad 2021, ook wel de negende generatie iPad genoemd, biedt een aantal vernieuwingen, maar is ook in heel veel opzichten hetzelfde als de vorige modellen. Is het tijd voor een grotere vernieuwing?

  • Iets verbeterd display met True Tone
  • Snellere A13-chip
  • 12-megapixel ultra wijde frontcamera met Middelpunt

Samenvatting van iPad 2021.

iPad mini 2021 (6e generatie)

Aankondiging: 14 september 2021
Release: 21 september 2021

De grootste verrassing van het event in september vonden wij de iPad mini 2021. Ondanks dat we dit model wel van verre zagen aankomen, werden we hier het meest blij van wat we zagen. Een compleet nieuw ontwerp met platte zijkanten, een groter display, een vernieuwde processor, ondersteuning voor de Apple Pencil 2 en een aantal nieuwe kleurtjes. Het was het grootste redesign sinds de allereerste generatie en kan nu nog jaren mee. In onze review van de iPad mini 2021 waren we dan ook erg enthousiast.

Bekijk ook

Review: iPad mini 2021, grote sprongen voor Apple's kleinste iPad

Lees in onze review van de iPad mini 2021 wat we vinden van Apple's nieuwste kleine iPad. Met het nieuwe design en interne verbeteringen is dit echt een hebbeding. Maar de prijs wekt een andere indruk. Wij hebben 'm getest!

  • Grootste redesign in jaren, is een soort kleinere iPad Air
  • Nieuwe snellere A15-processor
  • Liquid Retina-scherm van 8,3-inch
  • Touch ID in de aan/uitknop
  • Verbeterde camera’s voor en achter; frontcamera met Center Stage

iPad mini 6 samenvatting

14- en 16-inch MacBook Pro

Aankondiging: 18 oktober 2021
Release: 26 oktober 2021

Daar waren ze eindelijk: de nieuwste generatie MacBook Pro. Professionals hebben er jarenlang op gewacht en met de MacBook Pro 2021 heeft Apple eindelijk weer naar ze geluisterd. Niet alleen zijn de schermen groter geworden (14- en 16-inch), maar ook is de resolutie groter, zijn de fysieke functietoetsen terug én zit er tal van poorten in, zoals hdmi en sd-kaart. En ook niet onbelangrijk: de gloednieuwe M1 Pro en M1 Max-chips tillen de prestaties naar een hoger niveau. Het gehele nieuwe design maakt het plaatje helemaal af.

  • Twee formaten: 14- en 16-inch
  • Voorzien van M1 Pro of M1 Max Apple Silicon-chip
  • Nieuw design met platte zijkanten
  • Smallere randen rondom het scherm, notch voor de camera
  • Terugkeer van HDMI, SD-kaartslot, meer Thunderbolt-poorten, MagSafe
  • Touch Bar verdwenen, nu met fysieke functietoetsen
  • Display van mini-LED

M1 Max

AirPods 3

Aankondiging: 18 oktober 2021
Release: 26 oktober 2021

De AirPods 3 was ook zo’n product waar al lang naar uitgekeken is. De geruchten gingen al maanden en ze bleken bijna allemaal waar te zijn. De derde generatie AirPods uit 2021 hebben een nieuw design dat geinspireerd is op de AirPods Pro, maar dan zonder rubberen oordopjes. Er zit ondersteuning in voor ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking, ze zijn zweet- en spatwaterbestendig én er is een nieuwe oplaadcase met MagSafe. Genoeg om enthousiast over te zijn, maar toch zijn ze niet voor iedereen. Lees hoe dat zit in onze AirPods 3 review.

Bekijk ook

AirPods 3 review: beter geluid, maar zijn ze voor iedereen?

In deze AirPods 3 review lees je onze ervaringen met het 2021-model van de AirPods. Hoe klinken ze en hoe zit het met het draagcomfort? Is het de beste keuze voor iedereen?

Nieuwe kleuren HomePod mini

Aankondiging: 18 oktober 2021
Release: november 2021

Hoewel het geen grote nieuwe release is, was de aankondiging van de HomePod mini in drie nieuwe kleuren wel een grote verrassing. Apple had al wit en spacegrijs en daar zijn oranje, blauw en geel bij gekomen. De HomePod mini zelf is verder ongewijzigd: een kleine speaker met Siri met AirPlay 2, een prima geluid én een betaalbare prijs. Maar helaas: de speaker is nog steeds niet in Nederland verkrijgbaar. Maar Siri spreekt sinds de HomePod-update 15.2 van december wél Nederlands op de HomePod. Een release in 2022 kan daarom niet lang meer duren.

HomePod mini kleur

Beats Fit Pro

Aankondiging: 1 november
Release: 5 november (VS); 2022 (Europa)

Af en toe brengt Apple onder de merknaam Beats nieuwe modellen van hoofdtelefoons en oordopjes uit. Eerder dit jaar verschenen al de Beats Studio Buds, maar in dit najaar kwam ook nog de Beats Fit Pro uit. De oordopjes zijn bedoeld voor sporters en hebben een kleine oorhaak, zodat ze niet uit je oren vallen. Er zit een H1-chip in en zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking en transparantiemodus. Ze zijn er in zwart, grijs, wit en roze en worden geleverd met bijpassende oplaadcase.

De Beats Fit Pro worden pas in 2022 in Europa verwacht. Sinds november 2021 zijn ze wel beschikbaar in de VS.

Bekijk ook

Alles over de Beats Fit Pro: de sportieve kleine oortjes van Beats

De Beats Fit Pro zijn de nieuwste sportieve oortjes van Beats met een adviesprijs van €249,95. Ontdek de functies, eigenschappen en waar je de Beats Fit Pro kunt aanschaffen.

Eerder verschenen in 2021
In het voorjaar en de zomer van 2021 zijn de volgende producten verschenen:

Verwacht in 2022: deze producten hebben 2021 niet gehaald
Niet alle producten komen nog dit jaar beschikbaar. De afgelopen jaren waren er meermaals geruchten over producten die in 2021 uit zouden, zoals een nieuwe MacBook Air en Mac mini. Maar helaas zijn deze opgeschoven naar volgend jaar. Het goede nieuws is dat er nu dus al veel is om naar uit te kijken. De nieuwe MacBook Air krijgt mogelijk een mini-LED display en verschijnt in nieuwe kleuren. Deze kan dezelfde kleuren krijgen als de 24-inch iMac, tenzij Apple rond die tijd alweer op een ander kleurenschema is overgestapt. Hieronder zie je welke producten er nog aan zitten te komen:

  • 13-inch MacBook Air met mini-LED
  • AirPods Pro 2, mogelijk met fitnessfuncties en korter stokje
  • Grote ‘iMac Pro’, als opvolger van de huidige 27-inch iMac
  • Mac mini M1 Pro en M1 Max, als opvolger van de huidige Intel-versie
  • Mac Pro met Apple Silicon in een nieuw kleiner ontwerp, ook als opvolger van de huidige Intel-versie

Uiteraard verwachten we volgend jaar nog veel meer producten, zoals de iPhone 14-serie, Apple Watch Series 8 (dan wel met nieuw design?) en nog veel meer.

Wat gebeurde er vorig jaar ook alweer?
Om nog even je geheugen op te frissen: dit waren de belangrijkste aankondigingen van 2020 per maand. Een uitgebreider overzicht vind je in onze terugblik met alle producten van 2020.

Bekijk hier de producten van 2020

Maart 2020:

  • iPad Pro
  • Magic Keyboard
  • 13-inch MacBook Air
  • Powerbeats

April 2020:

  • iPhone SE

Mei 2020:

  • 13-inch MacBook Pro

Juni 2020:

  • iOS 14
  • macOS Big Sur
  • iPadOS 14
  • watchOS 7
  • tvOS 14
  • Apple Silicon

Augustus 2020:

  • 27-inch iMac

September 2020:

  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch SE
  • iPad Air
  • iPad 8e generatie

Oktober 2020:

November 2020:

December 2020:

  • AirPods Max
  • Apple Fitness+

Wat was jouw favoriete product van 2021? We hebben er een poll over! Daarnaast hebben we de favoriete producten van de iCulture-redactie nog eens extra uitgelicht:

Apple volgt vaak vaste patronen. Wil je weten wanneer je nieuwe iPhones, iPads en andere belangrijke producten doorgaans kunt verwachten, lees dan onze uitleg wanneer er nieuwe Apple-producten aan zitten te komen.

Bekijk ook

Wanneer komen er nieuwe Apple-producten aan?

Apple brengt vaak op vaste momenten nieuwe Apple-producten uit. Zo is september het vaste moment voor iPhones en kun je in het voor- en najaar iPads en Macs verwachten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 30 december: Artikel bijgewerkt met de nieuwste info.
  • 2021 - 01 november: Artikel geactualiseerd na alle aangekondigde producten.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.