Apple Store nieuwe Apple-producten

Wanneer komen er nieuwe Apple-producten aan?

Apple brengt op vaste momenten nieuwe Apple-producten uit. Zo is september het vaste moment voor iPhones en kun je in het voor- en najaar iPads en Macs verwachten.

Het zijn veelgestelde vragen in onze mailbox of via ons Twitter-account @iCulture: Wanneer komt de nieuwe iPhone? Wanneer gaat Apple de volgende iPad aankondigen? Heeft het zin om nog een MacBook te kopen, of ligt er binnenkort een nieuwe in de winkel? Kan ik beter nu kopen of nog even wachten? Gelukkig zijn er altijd vaste momenten waarop Apple nieuwe producten aankondigt.

Apple houdt een vaste cyclus aan voor nieuwe producten, al wordt er van tijd tot tijd ook wel eens van afgeweken.

Dit is het gangbare patroon:

Wat de Apple TV betreft: die kun je meestal in oktober verwachten, maar Apple slaat regelmatig een jaartje over. Voor de HomePod en kleinere producten zoals de AirPods zijn er nog te weinig historische cijfers om te weten of Apple hierbij voor het voor- of najaar kiest.

Apple Store nieuwe Apple-producten

Meer weten over updates van Apple-producten? De website MacRumors houdt een overzicht bij van de levensloop van Apple-producten op buyersguide.macrumors.com. Deze is onderverdeeld in drie groepen: iPhone/iPad, Macs en Watch/Overig.

Staar je echter niet blind op beide overzichten; Apple is soms onvoorspelbaar. Bovendien vinden sommige mensen het helemaal niet belangrijk om het aller-allernieuwste te kopen, maar kijken ze op het moment dat hun huidige apparaat kapot gaat wel wat op dat moment de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft. Dat kan ook een model zijn van vorig jaar, dat inmiddels is afgeprijsd en daardoor veel aantrekkelijker is geworden.

Komt er binnen een maand na jouw aankoop een nieuw product uit, dan kun je vaak teruggaan naar de Apple Store en upgraden naar het nieuwste model.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen apple, producten